apa barang

Apa barang

Sunday, August 1, 2010

Janji seorang kedekut( nurni dan abg long )

pada awal pagi semalam.... aku berjanji kepada nurni
janji kepada nurni cukup mudah
sukar di laksanakan....
mungkin berjanji pada orang yang cantik ,
adalah satu kemestian pada seorang lelaki
menolak yang cantik bukan tabiat lelaki

( Nurni bt Yusoff )



Muhammad safie bin suib ( abg long 7 tahun ,darjah 1 )

aku : abg long ,puasa habis tahun ni, uda bagi RM100 ....

abg long : kedekutnya uda ,nak bagi Rm100 pun kena habis puasa...

aku : ( dalam hati : aku kena tarbiah ...)



27 comments:

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Ye gitu ke tabiat lelaki! Jangan ler ... kot mudah kecundang & selalu malang!
Hmm ... Uda mmg suker berjanji ke? :)

HonEyBuNNy said...

heehhe...kalau dulu nak puasa zaman budak2 mst mama n abah jnji cm tu...ngeh3...

sarah shafie said...

hahaha.. budak2 dh pndai..

mae said...

jangan janji seratus..janji baju raye..tshirt upin ipin bukan under copywright pun kategori baju raye gak..

Cikli said...

janji seratus sehari pun bagus juga. baru bersemangat.

bab lelaki payah menolak yang cantik tu, memang ambo setuju.

piewahid said...

abg long yg berwawasan...he3

Robot Baik said...

hok lawa.
sapo toksir.

ahkakbatik said...

haha..bagus abg long!

Nurni Yusoff said...

RM100 bahagi 30hari = RM3.33

Kalau saya puasa 23 hari,

23 hari x RM3.33 = RM76.59

Saya kasi la discount,

Total : RM75.00

ok wak ...jgn lupa duet raya saya tau :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

-Nurni Yusoff-
telan je pil boleh puasa penuh

mira ellyna said...

hahaha mcm2

Nerzhul said...

ganjaran puase lebih dari rm100 tau abg long. hehehe

NARDtheNERD said...

uda ngan nurni tu orang sama ke?

aku blur.
maaflah.
haha~

DuniakuAbstrak said...

dulu puasa zman kanak2 ribena aku dapat upah 1 ari RM1 je...haha

F A R Y N said...

uda kasi 100 je? up sket la lagi :)

Putri said...

haha

uda kedekut!
:p

alvin takda umah harga 8juta said...

puasa penuh gua kasi awek..buat bini punya..

BalqisShafiqa said...

wah, gegas budak 7 tahun ni cerita ye!!!
nak tgk muka dia, kacak x???

S y a n a d y a said...

aha aha aha

hans said...

mak aih
RM100
banyak tu
hohohoho
den dulu sehari RM1
ekekeke

P/S : Drama Minggu Ini : Awak NAK Guna PC Ker Wahai Si Kacak?

miya said...

kalau tak cantik tak janji ke?
ahhh.

annfrendly said...

wah.. bestnya.. nak bagi RM100.

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. waaarrgghhhh janji rock lah kiranya tu... sebenarnya janji mesti dikotakan beb.... wehhhh janji biarlah puasa taun ni penuh... mana tau ada keuzuran yang tak mencukupi but aku memang akan cuba sedaya upaya moga Allah berikan aku kesihatan yang baik untuk menunaikan kewajipan berpuasa

S..U..D..@..I..S said...

mak wat camni gak masa kecik2 dulu...tp x la 100..ciput2 je...

beautiful_rose said...

haiiyoo susah tu puasa mesti di beri upah.....

sepet said...

RM100 agak lumayan untuk budak umur 7 tahun!

sepet said...

RM100 agak lumayan untuk budak umur 7 tahun!