apa barang

Apa barang

Friday, August 20, 2010

memang bulan Ramadan itu banyak rahmat

"mana awak punya title pada business card ..keanapa tak tulis sekali? kecil atau besar company itu tangungjawap sama saja. company saya multinasinol ,saya masih perlu mencari peluang business ,menberi gaji ,sediakan perubatan dan jaminan keselamatan.. "
cakap pacik korea itu sambil membelik business card yang aku beri..

aku menunduk sambil memandang jam ditangan masih pukul dua petang.

"awak setuju cakap saya" ? tekannya sambil menepuk bahu aku yang memng terasa berat

" dengan adanya title pada business card ,orang mudah berurusan, jaga masa ,janji dan nama.awak mamapu pergi lagi kedepan " ceramahnya kalah pakar motivasi


NOTA: sejak setahun mengenalnya..aku banyak menerima nasihat dan teguran ..patutlah bangsa mereka boleh maju.mereka menjaga nama dan masa dengan betul...err sayangnya anak perempuannya semua sudah kena sebat

15 comments:

elly said...

Terima kasih pakcik korea...

ahkakbatik said...

pokcik korea tu pandainya cakap melayuuu....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kang tulis korea cina tak paham pulak ..dia cakab bi ketabur

Wahidah said...

speaking korean sekt nak dgr..:)

nasihat yg berguna..kalo jumpa sum1 yg berjaya ne jgn malu2 korek n cungkil rahsia kejayaan mereka..:)

Mr Noble said...

jgn frust ye bro :D

MOFASAD said...

inilah akibatnya menulis lewat malam.

banyak betul typo anda...


:)

Aliesya♥Amani said...

hahah..mofasad sudah memberi nasihat beliau...
kamu..apsal xda shoutbox..xleh gua nk gedik2 kt ctu..=)

nadirah_nor said...

pakcik korea!!
baekk noh bagi nasihat
=))

-HanaMichi- said...

ehe..tulis je kecik2 pkai pensel..bulih..

kata kila said...

terlepas peluang lah ni motifnya? haahah

Liliyuli said...

pakcik korea cakap bahasa melayu ke?

h a n i e said...

wa tak suka ada bisnes card segala tu. nanti hilang privasi. pakat semua dok cari. hahaha

FyZa said...

keh3..pakcik korea bg nasihat kat sy sama bleh? keh3..

cemomoi said...

dah abis stok anak dia? uwaaa melepas la aku pon

rymamarky said...

hebat.. pakcik korea cakap melayu...