apa barang

Apa barang

Friday, August 13, 2010

Ramadan yang tidak dihormati

Jumaat 13.8.10

Hari yang redup pada waktu 12.30 pm ( baca tengah hari ) aku dngan kawan sepusat sepusing memilih masjid negeri di seksyen 5 Shah Alam kerana luas pasti tak kena hujan

oleh kerana aku malas memanjat keruang solat di atas aku memilih duduk di bawah..tetapi maklumlah minggu pertama ramadan penuh. sayang kutbah jumaat pasal puasa dan zakat.. tidak kedengaran sangat sebab bising..

habis solat jumaat ada individu atau company( aku tak pasti yang mana satu ) memberi percuma AL-quran ..sayangnya sebahgian besar jamaah yang mengambil percuma al-quran berebut dan bising


nota : malas aku nak telibat .. tak hormat orang yang bersedekah.. tak hormat al quran tak hormat bulan pose...sayang aku tak bawak cemera

14 comments:

Robot Baik said...

dah la time khatib tengah baca khutbah, boleh pulak bising rebut al-quran.

elly said...

macam2 ragam ye..panggil polis je lah kalau bising2...

DuniakuAbstrak said...

rotan je sekor2

Wanie-san said...

wa..bg Al-Quran free??Iksh..rugi xg solat Jumaat tadi..:p

alang said...

Lumrah manusia. Tamak. Padahal dapat Al`Quran tu bukan nk baca pun. Simpan buat perhiasan dalam Almari. Kononnya dia la org paling beriman. Klau dia nk sgt baca Quran, g la solat jemaah kat masjid. Bersepah2 Quran dia boleh baca kat situ.

ainz said...

Perlu ke smpai nk berebut2 dan bising2..smpai ganggu org lain beribadah..xfhm,btul..

MOFASAD said...

benda free kan~

hehehe

beautiful_rose said...

kalau bab benda free manusia memang laju...
tapi bila ALLAH nak bagi pahala free manusia selalu buat tak tahu...

alangkah ruginya...

y@n@ M!B said...

dpt quran free pn nk berebut..hurm...macam²

Nerzhul said...

asal dapat menda free je gerenti nak berebut.

ayaa alyy said...

lahh. diorg niee boleh plak berebut cmtuh. haish =.='

mae said...

doa untuk kesejahteraan orang yang sedekah al-quraan..saham dia masuk hari2 kalau yang dapat tu baca hari2..tanpa perlu masuk sistem piramid..selamat puase BRUTALmono

pembaris said...

harap2 orang yang dapat Al-Quran tu masih dalam keadaan berwuduk.

DyaNz said...

kadang-kadang manusia cepat lalai dgn harta dunia