apa barang

Apa barang

Tuesday, September 7, 2010

Bulan puasa jangan paksa gua

gua cadang nak tukar touch n go ... nak bagi mode raya nampak baru...
ceh ada logo satu malaysia... gua cabut tak jadi tukar...
kad lama ni gambar keretapi dan bangunan lebih menusuk kekalbu

jangan paksa orang terima ...buat kerja jika ok gua sokong








Nota: tak nampak apa pun yang berubah

51 comments:

lionteen said...

stuju2..

piewahid said...

he3, betul....

*************************

1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

2. Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat.

3. Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sangat berharga.

4. Berhati-hati di jalanraya

GaDis CoMeL said...

tak perasan pulak gua gambar apa atas menatang touch & go tu.

short term memory lost

mirachantek said...

touch n go aku dah lama abes kredit

ijad said...

semoga selamat dalam perjalanan..

little ain said...

orang punye pon yang tu gak :)

Muhamad Zaki Zafir said...

yg petronas pnye lawa agknye gmbr kete f1

cemomoi said...

gua memang tak layan touch n ghost

six.september =_= said...

aku takde pon benda alah tu

LaiLiE iZaNi said...

dah da TNG ea...bl smart tag trs, xyah beratur pjg...hehehe...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

xkisah la apa bentuk pon

janji bleh guna n cpt sampai

hehe

Otromen Bulat said...

1 malaysia

1 otromen

ibuintan said...

gua gelap memang tak nampak apa pun...
selamat berhari raya, bergembira bersama keluarga, berhati2 di jalanraya

Syida Shukor said...

haha samelah ! tapi bukan kad touch and go la . btw , selamat hari raya !

~cik manis~ said...

ade perubahan ke kt gmbar touch n go tu? haha baru tau -__-

RAM said...

Salam ziarah.
Itu baru semangat merdeka! Hehe.

beruang said...

salah graphic desgner ka?
haha

.sweet-ants. said...

apa yg x kena? Huhu
t n' g la sng x yah kalu2 cr syiling lg..

Cik Akma said...

selamat hari raye. drive carefully~

elly said...

Ko dah cuti raya ke?

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir Batin...

Kalau memandu jangan berangan...tapi kau dah selalu ulang alik Sekinchan...

Jemputlah datang beraya ke rumah...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuko
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

...cintajihad... said...

betul2 :)

DuniakuAbstrak said...

tegas d situ

haha

Abd Razak said...

Salam..

Kita takder touch & go kat sini..suka

Dengan segala kerendahan hati..
Izinkan saya memohon maaf zahir dan batin..
Atas segala kata bicara yang kurang berkenan di hati..
Moga tiada tersisa khilaf dosa...

ainz said...

Pkai lorong Smart la plak lepas ni..xyah touch2..go je..hik3..

Mr Noble said...

aku tak pakai tng ni, sebab takde lalu tol yg jem :D
anyway,
selamat hari raya!
berhati-hati di jalan raya :D
maaf zahir batin :D

Tapak Kaki said...

tak suka logo 1 malaysia ibarat tak suka najib..haha..ouh, ang nak jadi pemberontak yea..

Cikli said...

hahaha..

gua pun sama bro.

hari tu gua nak beli jersi alhamra'. jersi bola kelantan. sekali ada logo 1 malaysia. takjadi terus... pakai jersi manchester city lagi baik.

selamat hari raya. maaf zahir batin.

relevan said...

Selamat hari raya maaf zahir batin..

INTAN RH said...

salam dik, selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin. takecare

Mr feckry said...

Selamat hari raya Maaf zahir dan batin..ingat gua bile lu sedang melantak ketupat.Hahaha

miya said...

tak mampu nak tach2 n go go nih. tacim bleh la. huk

Daya said...

sELAMAT hARI Raya...

Tak pakai Touch n Go sangat sebab sini tak der highway..hihih

Nerzhul said...

takpayah tukar..topup pun takpayah. tol free....

luahfikiran said...

SALAM,

LF MENGAMBIL KESEMPATAN INI MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN. SEMOGA AMALAN KITA DI BULAN RAMADHAN DITERIMA OELH ALLAH SWT

Ismail Fitry said...

Salam Syawal,

Hehehe...setuju setuju

hana nabihah said...

hui kamu ditagged :)
http://haluvha09.blogspot.com/2010/09/ditagged.html

aleen adela akoo ^_* said...

pakai smart tag lah baru nampak rugged..wiii

kakLuna said...

betul lah..apa jua yg ada 1 malaysia buat ilang mood je tengok..dan tak jadi beli

ieQa sWetLuv said...

ramai juga x sokong itu ya hehe

J@J@ / Bini The Rock said...

sblm tu nak ucap

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN...
(klu ada laaa)

guwa tak guna TnG..nak touch kat celah mana pon guwa tak tau!!

har har har harrr

Pencacai Alim said...

nape cabut..hakhak

Lanzo said...

kahkahkah.
selamat hari raya!!

Dark Half said...

jgn buat main ng gmba..haha
salam eidulfitri bro

nabilah said...

betul..dah orang tak suka,jangan dipaksa..

selamat hari raya..:)

mamai said...

gua dari dulu sampai sekarang tak tukar taouch and go

zaradgreat said...

selamat hari raya!
maap zahir & batin
:)

Fida Faizal said...

salam . wah . tak ada edisi raya ?merdeka pya tak habis lagi lah kot tu .

TUKANG KATA said...

amek smart tag la brader..

HAHA

weyh,,aku nak bg award raya kat kau owh..sudi2 kan amek ea

s.h.r.m.z.b.

pembaris said...

salam hari raya kedua,
bila tengok ucapan pemimpin tertinggi,gua rasa nak termuntah bila tengok background

kucingorengemok said...

sokong