apa barang

Apa barang

Wednesday, October 6, 2010

Aku Janji IaTak Berulang Lagi

06.10.10
Bangun Pagi Hari ni Nak marah beruk band company apahal internet kat rumah aku tak mampu menunaikan janji manisnya lagi..
Nak kata aku tak bayar..siap potong ac.bank ... Nak kata kita ada perang dengan negara jiran belum lagi..kenapa kenapa..??
Aku angin satu badan bukan apa ..aku nak melayari blog kawan kawan susah... nak bukak note book kat kedai mamak ...naik pening aku bila mamak berkerumun ..diaorang tak kenal "rexona "
Aku mandi ala ala 007.. sambil mencuarahkan sabun lemon basuh pinggan ke badan... dan sambil memotong bekas ubat gigi ...ahh dah habis rupanya semua... ni la kalau tak de orang jaga..
lepas mandi ,aku mencapai seluar Jeans Evisu dan baju Lives Red tab.. aku , mengenakan baju ke badan ada keganjilan berlaku... seluar Evisu dan baju Red tab aku ada yang tak kena...
aku belari ke cermin yang selama ini tidak pernah memuji aku ,walau sepatah kata pun..jika aku mintak di puji..aku kena carik kambing ...kemudian cerminkan kambing dengan aku ..sah sah cermin tesco ini akan memuji aku melangit tinggi
kenapa perut aku kedepan ..kenapa seluar aku saiz 30 ketat... aku tiba tiba terpandang kasut joging aku yang manja tidak terusik selama 2 bulan..
fikiran aku melayang jauh... arhhh ini angkara rumah terbuka sehari kalau ada purata 7 jika di bahagi sebulan...


NOTA : Aku tak jadi nak pergi marah pergi company berukband selagi aku tidak kembali seperti sedia kala... percayalah aku tak salah cuma meraikan kekawan ..tapi apa yang aku dapat..nak tunjuk macho depan counter pertanyaan ..pun tak boleh

49 comments:

Nur Misnan said...

salam brother
huhuhuhu... beruk band dah kantoi
asik buat siput jerk...

ini sikalang, aku punya beruk dGIGI plak
slow giler since smlm. tensen2

p.s. pasal perut boroi tuh
kau pegi ler pakai kasut jog tuh
karang seluar saiz 30 dah ketat, kasut jog plak padatttt

miya said...

hahaha. bunciiiiiiit :P

echah mashuri said...

hahaha....nawibbb ah..beruk xleh guna...apetah lagi suar..kah..kah

Fiq said...

nak suh berukban laju, kena lajukan berjalan..kasi perut tu kempis balik..

nt bila da ada org yg jaga lg kedepan perut tuh..

haha

ribena.illina said...

patut laaaa jarang dtg melawat blog bena ye. upenye line x btol. heee~

beautiful_rose said...

kadang2 berukband tu tak salah pon...
lagi pun kemudahan talian internet kat malaysia ni memang tak mantap lagi macam negara2 lain...

huh,pe lagi joginglah kesian kot kat kasut joging yang kacak tu tak terusik selama 2bulan.

Abd Razak said...

Salam...

Ada orang cakap bila guna broadband lebih dari 5 Gig ianya akan menjadi pelahan, tol ker? Saya gunakannya utk emergency jer, selainnya guna streamyx..

ainz said...

saiz 30 ok lagi..rilek2 la..tu pun nk gelabah...hik3..

ana said...

hahaha...takpe ada masa lagi bln zulkaedah nnti start jogging balik yer!

cemomoi said...

dah nama pon beruk...

-HanaMichi- said...

tuko la pd stimik..heeheehee,,pomot!

elly said...

Jom jogging jom.......

kata kila said...

berukband nama manja nya BB
miahaahhaa

Sesumpah said...

berukben memang suka buat khianat


bayar tp macam haremm!

J@J@ / Bini The Rock said...

ape ape hal..kempiskan perut dulu. Pasti beruk2 datang lajuuuu je kat rumah lu.

So, lajulah berokben lu nnt!

xD

azieazah said...

Hakhakhak! Tu belum lagi diraikan penuh meriah oleh kengkawan berukband tuh. hehehehe

PnConfused said...

hahahahah.. terlebih meraikan kot tuhhhhhh.....





sila bermanja2 blk dgn kasut joging.. takpon cr jer org jaga.. ;)


tp slalu kalu de org jaga... lagilah naik!

relevan said...

Tukar saja berukband baru..

asuharAsuE said...

muat lg ke kasut tu?

Werdah said...

Salam.

Setakat ni guna streamyx.. tapi selalu dengar broadband mmg slow

sz | m.s.s said...

ihikss...byk betul cerita yang tersirat drpd yang tersurat ye... :)

Kazaztan Team said...

amboiii nak jumpe beruk band company die ye preparation smpi ke kasi perut ke depan jadi kempisss...

Aya de Luna said...

asik dating ngan beruk band je,dia pun dah bosan agaknya,tu yg merajuk kejap..dia nak suruh pegi jogging la pulak..kan? kan? kan?

SyimaSyaz said...

berukband memang gitu...ditahap yg siput vavi...
dulu kini dan selamanya saya adalah pelanggan setia streamyx...=) so far...tiada penyesalan!
tapi streamyx sesuai dipasang utk rumah yang 'family' je kan...hmmm...

little ain said...

huhuhuhu gemokkah?

aleen adela akoo ^_* said...

btol la 2.aku rase nak pegi bakar je mane2 center yg berkenaan.tp kang aku takot xmampu nak bace buku dgn tenang dlm penjara.aku nih nak jadik ilmuan..muahaha

Lelord said...

ekekekeekee senyum jek

mirachantek said...

err, gunalah wifi McD!

Nerzhul said...

beruk kalau disuruh panjat kelapa lajulah beliau...hahaha

therosputih said...

hualaweih...da muncit2 ka ini brader...

10 said...

line x clear kot... hehehe... sabar2...

tiafazunia said...

heyy bonncitt!
jom gi joging kat titiwangsa.
gua pon dlm misi kurus neh.
kehkeh!

Sylarius said...

Bersenamlah kamu sebelum kamu disenamkan. haha =p

ahmad humairi said...

salam,

lepas marah pada beruk...kena mintak mahap balik!

fndrocka said...

Biar lambat asal selamat

fndrocka said...

Biar lambat asal selamat

gadisBunga said...

kaunter pertanyaan tutup pukul 10. toksah la rush2. huhuhu

MasZuber said...

ha haa

masuk kelas aerobik, bole kempis balik ;)

adrinaqamarina said...

ouh, patot la dah lama hilang. rupanya sebab ber opne house ke? haha

|arieza| said...

bg pisang kt beruk tu :P

elly said...

aku nak tegur dah siang tadi, tgk ko dah tukar tarikhnya....

huh kambing...sampai skrg aku guna ayat tuh....

opis aku dekat je ngan tesco...apa kata ko sound2 je aku....

KuNanGKuNanG said...

dulu sekolah kat sampp....

kakchik@ella said...

No wonder lama tak nampak merayap. Hehe ..

semut sesat said...

kite hadap masalah samalah brutal..aku rasa cam aku ada kembar skrg yg aku dukung..berat bertambah2..

FyZa said...

hah..nasib kamu la ye..;p

MissNera said...

tok sah manjakan kasut. meh kita sama2 tambah lemak di perut! :P


p/s: tq atas komen di blog dan semangatnya. baru berkesempatan membaca n3 di sini.

ibuintan said...

selepas raya, tu tandanya kita mewah makan..

laa dah berat perut patutlah kurang nampak kelibat sekarang ni

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

lepas ni beli seluar saiz 31, 32 , 33..spare...


hehehe...

makdara TERdiva said...

MDT pun dah gebu dah ni..sob..sob..ade kasut spot lebih tak????