apa barang

Apa barang

Sunday, December 19, 2010

aku cuma di beri pinjam

Doctor cakap kaki gua  Takkan pulih
Mei9 dan Nina Kelly Man.. menangis
CupCap ..tersandar dan bungkam ,hilang kata kata

Gua menghampir mereka dan tersenyum

" apa yang kita ada hanya di beri pinjam.. apa yang hendak di tangiskan..."

" tapi ..." mei9 bersuara di celah kerongkong

" jangan risau ..setakat nak main kejar kejar ..dengan korang ber 3 masih mampu aku lakukan " kata aku sambil menghayun kaki kiri kedepan

65 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Masih tak paham?? Ini cuma sketsa pendek atau benar2 berlaku sbb dialog tu mcm dlm cerpen jer...

sz | m.s.s said...

whatelahapen?

EnHEar said...

mmmm... kalo nak ikut citer ni..
semoga cepat sembuh

aqim said...

sian3...

CekWa said...

singgah disni baca n3

King Of Single said...

kalw sy kasi awk tag tu..nak x?
hee mmg xde chatbox ek kat sini


err pasal entry ni..kaki nape??
excdent kee

luahfikiran said...

SALAM,
ALLAH NAK UJI KITA MACAM2 CARA. REDHA TAPI USAHA KENA BUAT JUGAK

Emira Darmia said...

wow...admire they way u takes thing...
semoga cepat sembuh wahai lelaki gagah

:)

kakLuna said...

ingat, jalan mesti ke depan.

manna_salwa said...

salam, tersentuh.
pape pun, manusia kene belajar Redha.. kan.. :)

deAnza-wAnda said...

blurred....

Atika Natasha said...

waa...ika dh bca byk2 kali masih gakx phm...yuhuuu

Bulan said...

hidup kita hanya pinjaman..
itu realiti

zety said...

apa dah jadi bro?

hope lu sihat sihat saja

Abd Razak said...

Harap awak cepat sembuh..

maiyah said...

bleh hayun ok le tu ;)

IMANSHAH said...

hero sakit?? kena kuat hero...take care

i am S!L4H.. said...

keinsafan.....
dunie hanya pinjaman...

Hunny said...

Best reminder for me. Sumer Allah cuma beri pinjam. Bila2 Dia nak, Dia boleh ambik. Whatever happens either to you or your loved one, saya doakan awak tabah dan redha.

YanaMIB said...

kaki ko eksiden ke? kalo btol dh xbley pulih harap ko tabah trima qada dan qadar...

zarifahmr said...

bila dah pinjam tentu kena pulangkan..maka perlu dijaga elok2 emm

peGuaM_BiSaYa said...

bro..dtg jap kt pondok wa..wa kasik pnjam kaki wa kjap.. btw brutalsolo xkan lumpuh tnpa kaki..krna kaki sbenar lu kat tulisan lu..lek bro.

Ummu~Ishak said...

sungguh ke ni?
syafakallah

Cikgu Jang .. said...

salam...

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul....

alien said...

erk..
hope everything will be fine

liyanaziz said...

we belong to HIM

Pistachio said...

segalanya pinjaman..

mR.sYaH said...

semua yg ada pada kita cuma pinjaman.. btul tu..

Pena Marhaen said...

kita kena terus melangkah walau apa pun terjadi..

HonEyBuNNy said...

hah??kenapa neh....xpa....ila dlu pernah patah kaki gak...3 bulan xleh jalan.....bnyk bersbr..nti leh jalannnya.....

biskut said...

dialoq ringkas tapi memberi epek pada pemahaman..masih faham.

areleaf said...

jangan risau,takde kaki pon lu mampu ada zuriat lagi..

ciK mOt ©™ said...

tu baru 3...lum masuk 4...hehehe

Cik Gallus Gallus said...

ni betul atau tidak..
kalau betul nak nangis je bace

cemomoi said...

syok la ada dua awek sayang

elly said...

Aku tau ko kuat....kau masih boleh kejar dengan dorang....jalan ko tetap laju dan maju ke depan....

p/s (1) : Jaga diri di sana....

p/s (2) : Aku dah biasa pujuk diri sendiri...

p/s (3) : Dah lama tak borak panjang ngan ko...

amalina sahaja said...

Allah, serius?

syaza kelyza said...

kaki awak betul2 sakit atau apa ?

Al said...

salam
entri lu wat gua sangsi ngn komen lu kt blog gua

apapun,sila tabahkan diri..

Semarak Api said...

agk2 kaki tu bole lompat wat jumping smash lg x?kalo bole insyaAllah gagah lg tuh..hehe..

sume pnjmn..bl2 ms DIA bole mntk blk kn..

little ain said...

hadoiiii

kenapa?

.sweet-ants. said...

rekaan? syukur..masih ada kaki

teddyuna said...

erk?????????? kne potong?

sayangsayangibu said...

sangat tabah....
semua pinjamkan? mana ada yg kekal kan?

Sutera_suci said...

Tasawuf tahap nano!

puteri said...

sabar bro.

Tapak Kaki said...

kisah benar ke ni?

bujal X said...

terseliuh ?

- zuriey - said...

pasal apa ni..tak sampai maksudnya

-HanaMichi- said...

nasib ade org tolong nangiskan...

::..Dia daYa..:: said...

Semua milik kita hanya pinjaman dr Allah sahaja. bila-bila masa dia boleh ambil
Sementara ada kat kita hargai lah
betul kan

Nerzhul said...

redha dan tabah.

ct kamila said...

ni real stori ke cerpen?

btw..jom join contest..
:P

Atia Adina said...

macam kisah benar je...semuga tabah

Mariana said...

xpaham gak...cube stori panjang sket

PnConfused said...

pehal bro???

nabilah_2908 said...

erm....cerita betul ke ni...?

jom ke APA KATA HATI pulak,
PISANG KAKI

Ain Zulaikha said...

??

tp betul lah, setiap apa yang ada dekat dunia ni pinjaman je..

dunia pun pinjaman..

Cempaka R.Minta said...

kenapa ...???

Is said...

apa jadi dengan kau?
harap kau ok lah.
isnsyaAllah.

piewahid said...

apa2 saja, semuanya rahmat-Nya.
moga tabah dan sabar selalu...

Biela Sapine said...

haa ??

masshie mastura said...

eh eh btol k nie?
strong k..

kella said...

semua tertanya tanya.. aku juga begitu..
terasa ingin dikorek diselongkar.. apakah sebenarnya?

segala yang dilihat, di sentuh waima sah dipunyai hanyalah pinjaman semata mata.. termasuklah perasaan.. semuanya pinjaman Allah.. jika Allah nak tarik..
bila bila masa...

bila bila masa..

| TriAngleSite | said...

sabar bang....semua hanya pinjaman semata2