apa barang

Apa barang

Saturday, March 26, 2011

Bukan sekadar Imam

Gua di lantik jadi imam ,untuk bulan 4 oleh ustaz  Badrul.Rasa nak tumbuk pun ada ustaz Badrul,Tapi Gua sedar gua murid..dalam masyarakat tingkatan 2 A1 ,jadi imam Amatlah tak rock. .rock tak rock ,gedebak gedebuk gua tetap kena jadi imam untuk  Asar dan Zohor
 
sebelum bulan 4 ada 3 bulan sebelumnya .jadi ada 3 imam ,setiap imam tidak mampu" mehendal " kekalutan yang di buat oleh  Nazri... Jadi gua jumpa Nazri slow talk baik baik... tapi dia buat tak pot saja ...gua bengkak. ...Hari ini waktu Zohor dan Asar ,dia tetap abik saf yang depan belakang imam pulak tu...masa jadi imam sembahyang gua memaki  dalam hati..siap ko nazri..

Gua sudah talk sama Nazri ..yang kita sudah umur 14.. sudah tingkatan2 sudah ramai mimpi basah,benda macam ni tak patut berlaku... masyarakat tingkatan 2 tidak buleh terima ..tapi nazri buat  toya saja..
Bila Gua Nak berkasar saja ..adapulak si Nora ,wanita paling tinggi dan anggun  pengawas dan penolong ketua kelas di situ.. Nora pasti akan mempertahankan Nazri.. ya sebab nazri hensam..gua tidak
************************************************
Gua ,Jumpa ibu bapak nazri.. tapi dia oarng cakap tak buleh buat apa apa ,jika di paksa nanti mereka takut nazri lari berganti ganti meningalkan rumah..Gua betul bebulu..mak bapak apa mereka ni...Nak cakap lebih gua baru 14tahun..
#####################################
Hari Ini Jumaat...Semua orang berbaju melayu... Gua sorang saja pakai baju biasa macam hari biasa..malas gua nak iron..pakai baju biasa senang nak berdiri dalam bas ,sambil tersenyum memandang awek
Hari jumaat,Nazri seperti yang lain ,macam gua cakap tadi pakai baju melayu seluar nipis..tak reti nak tempah..
Seperti yang dirancangkan ,Gua arahkan tutup pintu kelas belakang .Nazri dan Nora sebok berbincang  Pasal pelajaran sains..Gua bertindak  Terhadap Nazri..

Nora dan budak perempuan lain yang duduk dalam masyarakat tingkatan 2A1 terjerit jerit dan belari tak tentu arah.. Nazri  menyorok bawah meja cikgu .

**********************************************
Hari Isnin Gua dalam bilik Pengetua dan guru displin .... Gua menerima hadiah sebanyak tiga kali rotan di  Tapak kaki.... yang lain gua tak beritahu sapa terlibat..gua cakap buat sorang ..gua bagi lepas puaka lain

" kalau ia pun si Nazri tu tak bersunat lagi ,jangan bogelkan di depan orang perempuan Nampak belalai gajah.,malu tau " kata Pengetua memberi nasihat

nota:
Nazri cuti dua minggu bersunat... walaupun kena rotan dengan pengetua ,tapi gua bersungguh dalam menjadi imam yang baik... bersunat itu wajib bagi orang lelaki. orang perempuan sunat disunatkan

56 comments:

Isa said...

Lu memang Brutal secara Solo bro... hahaha...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

sebenarnya lu tahu tak perempuan bangladesh islam tak bersunat.banyak yang tak tahu yang perempuan sunat disunatkan.

i am S!L4H.. said...

owh. owh. apekah cerita ini. ngaaa~

Cikli said...

lu ni nak jadi imam pun banyak pengaruh robert deniro.
gelak bro..

missSenget said...

mesti ko rasa berjasa gile kan? ekeekekeke..

tahniah~!!

gadisBunga said...

sampai form 2 tak bersunat, boleh panggil brutal ke tu? hue hue hue~

al-lavendari said...

kesian si nazri dia dimalukan sehingga nampak kemaluan dia !

mae said...

skang dah berjaye dah dia...dah jadi MP

Ummu~Ishak said...

cayalah. kalau koi jadi guru besar, koi naikkan pangkat aok jadi ketua pengawas

Sharienz Sz said...

erk..kesiannya nazri..

Marina Monroe said...

Imbasan umur 14 tahun..okay lah tu, training jadi imam..
pasti sekarang lebih kental lagi iman nya

JIJI YU said...

bahye oit pompuan tak sunat

ezanoor said...

huahuahua

Cikguzam said...

salam,
Thankssssss kerana sudi lawat SSDL saya ye, wahhhh imam yang ada potensi ini...... (",)

mR.sYaH said...

kah3.. sampai macam tu skali..

syaza kelyza said...

hahaha . ini sangat cool !

HEROICzero said...

kekalkan hak anda selama mungkin!

MOH KEMBARA said...

Salam Yob, pompuan Turki pun tak sunat, mazhab Shafie jer pompuan sunat. Pe2 pun citer yg menghiburkan Yob!

syafisyifa' said...

thanks sbb follow blog saya.ni saya follow blog ni balik.thanks a million

Perantau Jalanan said...

mmg terbaik.. nasib baik time tu kamera phone tak wujud lagi.Kalau tak tersebar gambar bogel .

Ps: Lu ade jentik tak punai Nazri?

ayunda maajis said...

ko biar betol..pasti nazri trauma lepas tu.ahaha

zati embong said...

hahaha.sabar jelah.xkan f2 x sunat2 lagi.haha

masalahnya boleh pulak tahu dia x sunat lg eh?hihi

melle amir said...

weh kejam gila weh, hahahhaha

Hantu Kak Limah said...

hahhahahhahhahha.......
zaman skrang ,bdk lelaki 12 tahun..dah mimpi sampai basah lencun ....(tu depa kencing dlm seluaq)hahhahaha....

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat jadi imam budak kocik..hehe

Qaseh dalia adelia said...

jahat haha

Waqheh said...

cilakak..haha

pembaris said...

lu blushing tak..??

TiKa LEh said...

HAHHAHAAH..MEMANG IMAM BRUTAL..XMASUK IMAM MUDA KE??HAAHAH

faiz said...

mcm2 kenangan...nampak sgt imam pon tak kusyuk..heheh

cek chun said...

aku rasa mamat tu trauma sampai ke tua

ghost writer said...

kalau lah aku nazri

aku pindah sekolah lepas tumbuk muka ko bro..siyes!

miya said...

ngok ngek!!

kay_are said...

brutal gile imam sorang ni.. ahakz!

makcikkantin said...

gua simpati dgn nazri........"

cemomoi said...

heee sesuai la brutal tu... jangan risau tak sunat bule juga semayang kat belakang imam... cuma tak cukup afdol je

Pena Marhaen said...

cara ko mmg berhemah..hahaha

gedek! said...

Gua tak nak bayang kan...

hish!

aleen aiden said...

hahah,xpnah pulak tengok cekgu rotan tapak kaki mase skolah dulu.cekgu lu rare!

Nerzhul said...

pehh..memang brutal..kene rotan pun secara solo je...

ama said...

habis sekarang lu dah umo berapa

d_LA said...

adehhh..pitam bace..nazri..nazri

gadis kepastian said...

haha sempoi....

.sweet-ants. said...

hahaaa mmg brutal la solo..huhhu.. imam muda x mo trai kah?

puteri said...

perghh kenangan zaman silam yang sunggoh best

hohoho

zul said...

sebatan yg lu dapat bro,berbaloi tak dgn kebesaran belalainya bro...kakakakaka

nurayunni said...

adoiii...cerite sunat...:)

Emira Darmia said...

Assalam abg brutal...

kejamnya kamu...sian dia...

FasiHaH SupiaN said...

hahaha speechless, sapa suh x sunat awal2.huhu

zia said...

hahahhahaha..-->gua gelak golek2..

Abd Razak said...

Sib baik nazri tak cekik lu

ENCIK TIKUS said...

nak tengok belalai..

roeza said...

gelak bace ni..haha:D
pengajaran betul utk si nazri tu..

De' Nurul said...

ganas!! hahahahah

anyway, dekat entry ni : http://tujuhtujuhlapanlima.blogspot.com/2011/03/nano-nano.html

suruh kirim salam kat sape?

catherine- said...

air mata ku mengalir membaca entry ini..

T__T

AINNZ ABIGGAILL said...

Hahahahahah!! ok kelakar! hahahahaha!!