apa barang

Apa barang

Monday, March 28, 2011

Kesah cinta Sepasang kekasih Ravi dan Anju yang tergis

sakit kena tampar dengan pacik Subra masih terasa.Bukan Ravi tak mampu nak balas .umur pakcik Subra 63 sudah tua.Ravi 23 . tapi bila mengenangkan yang pacik Subra itu ayah kepada Anju.Ravi sabar,Ya Anju cinta hatinya. Apalah sangat penampar pakcik Subra jika dibandingkan dengan Senyum manis Anju..Jika tidak kerana Anju sudah tentu Ravi boleh bersumpah mengatakan Yang pakcik Subra mencabul kehormatanya sebanyak 9kali.. Ravi boleh cakap yang pakcik Subra memang rakus..bersumpah semua orang percaya..tapi ravi tidak sekeji itu..

Petang itu kecoh apa bila seluar dalam Ravi di jumpai dibilik tidur Anju . semua orang dirumah Anju panas Hati.. mereka ingin Menikahkan Anju dengan pemuda di kampung sebelah sama taraf dan kasta. tidak seperti Ravi berlainan kasta..
Pada Ravi apa gunanya  kemerdekaan jika Kasta masih menjadi perbezaan jelas masyarakat di Bihar..Ravi berkelulusan tinggi tapi disebabkan kasta Ravi tidak dilayan seadilnya..
***********************************************************************************
     Ravi dan Anju belari di dalam hujan... tanah becak dan lopak air mereka berdua redah... mereka melarikan diri dari diburu geng Ranjit bakal tunang Anju dari kampung sebelah.. sedang mereka belari dalam keadaan basah .tiba tiba tangan Anju di rentap... dan anju di tolak ketepi..dan jatuh di tepi jalan..dan Ravi menerima satu tendangan padu dari Ranjit yang muncul dari depan secara tiba tiba.

Geng -geng ranjit tiba ..dan masuk campur membelasah Ravi.. Ravi tercampak dilongokan periuk tanah. periuk tanah beselerakan.kemudian salah seorang geng Ranjit yang botak misai melintang telah mengangkat Ravi dan mencapkkan di barisan basikal yang tersusun.. Ravi tak bermaya..
 Geng -geng ranjit masih membelasah Ravi yang tak bermaya...Ranjit mengalihkan Perhatian kepada Anju..anju yang tadi terjelupok di tanah  berdiri dalam keadaan takut bila melihat Ranjit datang kepadanya..
Ranjit dengan rakus mengoyakan sari yang dipakai Anju... Ranjit ketawa besar...sari telah koyak ,yang hanya tinggal baju dan seluar sahaja...

Aju menjerit memangil nama Ravi.. Ravi yang tak bermaya tiba tiba bagai di rasuk ..Ravi bangun mengengam penumbuk 5 orang Geng Ranjit tercampak ketepi.. Ravi pergi mendapatkan Ranjit..Ranjit melayang kena penumbuk... ranjit bangun dan mengambil sabit  dan melibas ke arah Ravi ..ravi tenang Mengelak..dan memberi satu Penerajang  kepada Ranjit yang tersasar..

Ravi kembali mendapatkan  Anju...mereka belari pantas menuju ke stesen kereta Api...sekejap lagi kereta api sampai mereka bole ke Gao... mereka belari..Ranjit belari dan dapat memintas...Ranjit datang dan menghayun sabit..Ravi telah menangkap Sabit itu dengan tangan Kosong..petir dan kilat serta hujan bertambah lebat...muka Ravi yang hensam menjadi begitu  marah tiba tiba .... argghhhhhhhhhhhhh.



Nota
bodoh betul Astro ,hujan Saja terputus Siaran ..tak ada service dah berbelas tahun benda kecik pun tak buleh nak" hendle ke

43 comments:

gadisBunga said...

hmm...amacam? nak terminate astro ke? huhuhu~

Waqheh said...

ni kisah pasal paria ke? ni kisah pasal cita tamil astro? ke kisah pasal astro yg bangang?

nurkass said...

mmg hampeh la..citer tak habis lagi dah hujan plak..ingatkan ravi tu yg kena petir..

zalizalu said...

ceshhhh.. semangat benar aku membaca.. kakaka

roeza said...

ingatkan incik brutalsolo yg mengarang citer...baru nak kagum:P

cek chun said...

aku ni sengaja tak tengok tamil kat tv..tetiba kat sini aku kena baca pulak.. grrrrrr..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

lu kenapa, makcik tadi tadi sibuk, 10 kali makcik tutup buka blog baca lu punya cerita , sebab takut boss makcik nampak.bila nampak ending.....



GERAM.CIS

Wahida Nasution Thakhrim said...

yea la.. asyik hujan lebat ke awan mendung tebal aje memang tak dapat siaran astro.. tension betul!!

Nerzhul said...

"Ranjit dengan rakus mengoyakan sari yang dipakai Anju... Ravi ketawa besar..."

napa ravi ketawa? salah nama ke..hehe

Kazaztan Team said...

astro beyond kononnnn...

Faaein Himura said...

hahaha.. marahkan astro upenyer... ntah astro ni.. benda ni dah lama pun tak settle2 agi.. sedap aje kan kita nak marah... tapi kita xtau apa masalah dia orang yg menyebabkanmasalah tidak settle2... hehehe..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

Nerzhul
itu kesilapan pengkeranian..gua sudah sound sama dia

Dinas Aldi said...

akak takda astro, tumpang 'tengok' cerita astro kat sini jalah, muahahah

Mak Su said...

aduh... siaran tergendala sebentar

beautiful_rose said...

naa........itu pasal rumah aku tak de astro.org kata aku ketinggalan zaman sebab tak pasang kuali astro atas bumbung.tapi ada aku kesah ke bila hujan astro tak ada siaran,tapi aku sedap je boleh layan tv kat rumah sambil makan cekodok.




pe de hal? =p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kalu citer tamil boleh tahan lagi tapi kalau hindustan.... hangeeen...

JIJI YU said...

n3 tergendala ke ni

M O Y M O Y said...

hahha...nice story..

AZANI said...

ha ha ha...astro pun milik ranjit's kronis, pasal tu leh kasi habis cerita

Cikli said...

cisss...tengok cerita tamil ropanya.
aku ingatkan study novel komsas interlok....ciiissss

nurniyusoff said...

pacik .. saya dtg jenguk ^_^

melle amir said...

astro memang

Amirrah Zawani said...

cerita ni disiarkan di astro ka?? ekeke!!! astro mmg kalo ujan selalu buat hal =_=

niesz said...

wakakaka..time suspen la die nk buat hal..haha..sabo je la..

Isa said...

Perghhhh.... Ananda Krishnan pandai buat duit.... muakakakaaaaa

gedek! said...

gua memang tak percaya kan tv berbayar ni....

mR.sYaH said...

astro tulah masalahnya.. time hujan tak boleh nk tgk..

Bijen M. said...

Teringat kisah cinta Surti dan Tejo.
Argh!

ghost writer said...

gua citer lain stop tetiba takper lagi,gua kool bro...

tapi gua boleh jadi sivaji the bos kalau citer tamil sudden death..memang nahas astro aku tak bayar bulan nih..huh

gua dah syak lu keje astro jugak.

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Standard Malaysia! :)
Jangan dilayan geram tu ... karang sakit jantung. Astro takkan peduli!

ayunda maajis said...

adoi la...

adan said...

hahaha.. kan dah kena... lalala

catherine- said...

Tergis?`

kesian anju. xde babak nyanyi sambil berguling2 ponn... ini tidak true!!

bunga said...

haha..marahkan astro yek..bunga dah lama xguna..haha

imah said...

aduh!! kacau daun tol la!! da nak klimaks tadi --'

intanrh3 said...

hahaha...astro mmg lawak tak abih :P

white rose said...

kau lambat bayar bil astro mmg mcm tu

Ummu~Ishak said...

nak cite pasall astro rupenye

ngeh ngeh

i tau astro mmg sengal kala hujan walaupon rumah i takde astro

Republic Aku said...

terpaksa gak borong astro walau ada celaka kekadang...panas hati...

Noor Wahidah Mahat said...

salam..

nice blog..

nak tahu tak Nokia nak kalahkan BB dan iPhone!!!
salam singgah ke blog saya..
TQ

Plain Jane said...

amboi. kelas ko! tgk cte tamil kemain lg kusyuk.

p/s : aku tau mesti ko ske tgk hero cte tamil kan? kan ?

miya said...

seb baik bace tak hyati betul2!

Mr Strider said...

ni citer betul time ko ngah tgk astroi ker??kalo aku jadi ko mmg terbakar dibuatnya..hahaha

Regards,
-Strider-