apa barang

Apa barang

Sunday, May 8, 2011

Berhala

selesai sembahyang mahgrib ,gua keluar dari surau menuju ke pasar malam lebih kurang 500m ,dari surau .gua mau cari  jagung bakar dan air kelapa muda.. gua singgah di kedai orang jual kelapa muda..Gua ambik kelapa muda original yang tak campur sudah siap ikat ..gua bayar sambil tunggu baki duit

" abahnya waktu maghrib ,sudah nak habis ...sembahyang di surau nun " kata macik tu kepada suaminya

"apa kamu tak nampak customer ramai hari ni, nanti lari pula ..ketempat lain" balas pakciik tu sambil hulur baki duit kepada gua..

32 comments:

MAT SOM said...

Duit telah banyak melalaikan manusia nampaknya

ghost writer said...

lupa Tuhan itu Pemberi rezeki...

Mr feckry said...

stuju dengan pakccik tu..baik die bentang sejadah solat kat situ jemaah dengan makcik tu,

whitecappuccino said...

Di mata hanya nampat duit

therosputih said...

semudah itu...

miss frog said...

hanya pentingkan kekayaan dunia..kesian dia..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

zaman sekarang manusia bertuhankan duit.

wath said...

sbb duit kite nampak, pahala dan dosa kite tak nampak..

pembaris said...

ingat mengingati..geng2 tabligh patut target orang macam ni jugak

Mutiara Bernilai said...

awat hang xtegur aje pakcik tu?

hu. kadang takut gak kan? adekah kita yg sbagai customer ni yang dah membuatkan tokey2 ni jd berat hati nak p solat?

adek dah besar said...

peh...

gedek! said...

jagong bakar?

Sangat oldskool!

miya said...

dunia lebih beerti bagi pkcik tu.
semoga mkcik tabah tuk terus menyedarkn suami nya

Fida Husain said...

mungkin dia tak tahu erti rezeki dari Allah..

ama said...

Ya pakcik tu lupa siapa pemberi rezeki

MOH KEMBARA said...

Assalamjualaikum Yob Brutal, lain kali Yob kena brutal sikit dgn pakcik tu, "Baki gua dah bagi, tapi pakcik masih berhutang dgn Dia!"

citahrudin said...

makcik!
wa respek sama lu

HEROICzero said...

aku pernah jumpa orang sebegini.

=)

Miss Tira said...

Hamba duit... -.-

Cik Bidadari said...

gua tanak cakap apa just nak doa satu benda jap... done... thanks untuk info ini...

JIJI YU said...

bertuhankan nafsu..

Kasih nur azie said...

patutnya tegur. tp, klw tegur nanti..... erm..org tua kan...

NOOR FATIN said...

adoyai. susah2

Aimi dan Pakcik Hashim said...

gila apa org tua

Prince Halilintar said...

pakcik tu lupe yg rezeki tu adalah Allah yang bagi dan xmustahil Allah akan menarik balik rezeki die..

cek chun said...

waktu magrib memang orang ramai.

Puteri Iqa Izyan said...

dunia semata-mata.

Cikli said...

pakcik tu terlalu mengharapkan kelapa, hingga lupa guna kepala.

Cikli said...

pakcik tu terlalu mengharapkan kelapa, hingga lupa guna kepala.

Cik Cempaka said...

hmmm..ni lah masalahnya..

Kap said...

kita doakan kita dulu sembahyang penuh ya.

gadisBunga said...

sembah duit le sampai ke sudah~