apa barang

Apa barang

Thursday, May 5, 2011

halau atau usir nyamuk dengan hendpone..berkesan

menurut kajian dan bercubaan yang telah dilakukan secara ilmiah nyamuk tak suka dengan bunyi atau suara 1515 khz – 25 khz (gelombang ultrasonic) dipastikan akan Nyamuk yang mendengar bunyi/suara pada frekuensi tersebut, dipastikan akan lari meninggalkan sumber bunyi. Bahkan jika melebihi tahap  batas ketahan, nyamuk tersebut boleh mati 

Nah, dengan mengatahui  kelemahan nyamuk itu, maka dibuatlah aplikasi atau software Anti Mosquito (Anti Nyamuk), dengan memanfaatkan media handphone (HP) untuk mengeluarkan suara atau bunyi pada frekuensi 15 khz – 25 khz. Nama aplikasinya adalah AntiGnat. Aplikasi ini mengunakan  java. 
Penggunaannya sangat mudah. Kalau engko orang  sudah mendownload aplikasinya, silahkan instal di handphone dan jalankan aplikasinya saat nyamuk-nyamuk nakal mengganggu engkorang Jangan lupa, speaker handphone harus dalam keadaaan on atau aktif.

gua sudah ,cuba hidup tidak lagi digangu nyamuk...

utuk install pastkan engkorang ada program nokia pc suite.. biasanya di bekal semasa beli pone dalam memori.. jika tidak cari saja di web nokia
aku tak tau pone lain boleh ke tak..tapi kalu dia guna java porgram kira buleh la

ini link program untuk halau nyamuk... guna copy and patse


http://www.ziddu.com/download/13470375/AntiGnat.rar.html

nota : 
bengkrap syarikat ubat nyamuk macam ni

27 comments:

Rozuan Ismail said...

pergh.memang mantap halau nyamuk dengan fon.jimat ko lepas ni

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kenduri kahwin

uihhhhh boleh guna phone halau nyamuk kat hutan nanti

Republic Aku said...

aku kadang-kadang boleh terlopong mulut setiap kali kau post entry...hehe

ghost writer said...

banyak aku perlu belajar nih.karang tak sempat aku nak halau nyamuk,nyamuk dah halau aku dulu..

Rozuan Ismail said...

alhamdulillah,,blog yg follow dah ada balik

deAnza-wAnda said...

wahhh... teknologi makin moden..

Canser vs B17 said...

ini baru brutal kepada nyamuk...

Latifah said...

aku nak try install kat laptop la...
hahahah...
agak-agak jadi tak?

Latifah said...

okay dah install kat laptop.
^_^
nak try bila balik rumah kat KL nanti.

Cikli said...

sepatutnya lu diskas dengan syarikat telekomunikasi dulu, baru depa boleh caj.
lu ambik la 25% belanja kawin.

menusuk hati said...

betul tu bro..aku pernah guna juga dulu apps ni masa guna hp nokia yg support symbian..yg tak tahan,bateri cepat kong..hehe..sekian,jumpa lagi

menusuk hati said...

uik?java pun boleh ke bro?oh..rendahnya ilmuku berbanding dirimu..sila tunjuk ajar...

bujal X said...

tapi ini boleh merosakkan gelombaang otak dan sprema bhai~~~

*ridsect bayar aku untuk komen diatas~

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

bujal; sprema bhai tu hape? hihihi

gedek! said...

ada kemungkinan tak gelombang ni mengakibatkan mati pucuk?

(ya, saya tipikal malay)

Ummu~Ishak said...

kene cuba neh

alien said...

ada unsur2 radiasi tak
boleh redi saman siap2

JIJI YU said...

muahah kalo cam ni tak sempat nak caj enphone le nk msg ngn awek..eejhe

Al said...

nyamuk??apekes

Waqheh said...

oh tidak!! aku masih setia dgn lingkaran FUMAKILA....

Seimura said...

Baik punya tips untuk halau nyamuk. hahah.

Prince Halilintar said...

betul tu, dulu dah pernah try gak wat kat enset...menjadi gak la..

Nerzhul said...

haha nak try malam karang...

Daddy Ziyyad said...

kalau nyamuk tu pekak?

MOH KEMBARA said...

"Frekunsi tu buleh attract lebah"...kata ejen syarikat Fumakilla.

Rozami said...

nasiblah rumah aku x bernyamuk. hehe

mOon jOhari said...

ptt la kat hutan byk nyamuk sbb kat hutan kan sunyi...pandainya cik mOon...:)