apa barang

Apa barang

Thursday, May 5, 2011

warung

" minum apa, dan makan apa  tadi" tanya mamat warung


" pakcik minum , air panas + gula+susu+teh,kemudian di tarik bagi ada buih... makan pulak ,pacik makan
isi ayam dipotong halus, di perap dengan rempah,di cucuk dengan bilah buluh, dibakar ,kemudian di tambah dengan kacang,dikisar halus,di gaul dngan cili ,di isi perisa ,di bubuh dalam mangkuk kecil " kata pakcik midun penuh yakin...

37 comments:

cemomoi said...

pakcik memang jujur!

bujal X said...

celaka lu pakcik~

haha~~

Republic Aku said...

atau pun pakcik ni krek ....kiki

Ummu~Ishak said...

chef terbaek pakcik ni

Prince Halilintar said...

detail betul pakcik sorg ni..

onie said...

ikt pakcik la,huhu..

ayunda maajis said...

huhu pokcik mu ni banyak songeh la

Cik Bidadari said...

erkkk... sebenarnya pakcik tu tukang masak situkan? dia rehatkan? tu bos dia yang tanya tak? weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Brutal, pakcik tu dengar "Cam mana buat menu tadi?"

adan said...

pacik..pacik.... sekolah rendah dulu mesti salah sorang student yg lambat pickup... ahahhaha

JIJI YU said...

haha pakcik ni mmg teliti askar pencen ke

gedek! said...

naseb baik dia tak siap pagi tau cost yang terbabit...

Pena Marhaen said...

kalau ada 10 org customer macam pakcik tu confirm mamat warung tu kena darah tinggi..hehe

alien said...

pakcik ni hafal buku memasak ke

adek dah besar said...

pakcik ni memang betul betul betul betul punya true!

Rozami said...

pakcik midun tu memang detail orgnya ya

Cikli said...

ada kod tersembunyi yang brutalsolo cuba sampaikan.
mungkin kod rahsia nak jumpa malam ni dengan ......... gua tgh fikirkan.

Mutiara Bernilai said...

telus lah pakcik ni.

ahah.

saya td makan beras tambah air. :P

Kap said...

kemahiran dapur the pakcik usah disangkal lagi.

NOOR FATIN said...

aku sebagai penjual pun kasi free je weh. xde maknanya nak kira semua tu. hahahah

Linglung said...

lambat maju kalau menjawab ini macam...

Cahaya Kehidupan said...

hahaha, pak cik tu memang minta tapo free je an...=P

Cik Ina minat Do do Cheng said...

customer always right.

cek chun said...

gua memang bengang kalau mamat gerai datang tanya - tadi makan apa?
bukan masa ambik order tadi ko dah tulis ka?? tengok je la kat situ..

Wahida Nasution Thakhrim said...

fuiyoo!! terperinci betul.. awat la nak bersusah payah sampai macam tu..

ghost writer said...

penuh penerangan secara terperinci..

nurkaloi said...

pakcik tu tukang masak an an

imah said...

xmenjawab soklan..

mOon jOhari said...

pakcik 2 jwb mcm nk bg soklan teka-teki...

MiszNoRuL said...

detail betul pakcik...kan senang, mudah bile cakap minum teh tarik dgn satay..hahahaha

ahmad humairi said...

Itu pertanyaan kali ke dua belas dari mamat warung tuu...kot?

Miss Tira said...

Detail betul penerangan pakcik tu ya.

Kimmy Kazuma said...

persoalannya...apakah hidangan yang dipesan oleh pakcik tersebut?

- GC - said...

yakin betul pakcik midun dgn jawapan yg di berikan..

Umie said...

kalau mamat warung tu masih takleh nak pick up gak apa yg pakcik midun nak, sila panggang aje dia mcm sate tu...;-)

kakchik@ella said...

pakcik sgt detail dan teliti. kira btl2 dgn lidi2 sekali. hihi

Rozuan Ismail said...

details gila