apa barang

Apa barang

Sunday, July 10, 2011

sekor penguin yang biasa tapi tak biasa


" awak nak nak tau ? " cipan cuba tarik perhatian .tenuk

" Apa ,dia cipan ? Tenuk bertanya balik ,kepada cipan

" penguin kutub utara cakap ,kutub selatan lagi best " kata cipan kepada tenuk

" habis tu kenapa pulak ? tanya tenuk ingin tahu

" masalahnya ,panguin kutub selatan cakap,kutub utara lagi best" kata cipan bercerita

" ada ke penguin kat kutub selatan ? tanya tenuk muskil

"entah ..cerita ni..pun aku dengar kat TV kerajaan dan swasta je".. cipan tertunduk sambil kuis pasir..

22 comments:

Miscellaneous Smiles said...

tak phm =.="

adek dah besar said...

dekat johor gua kira ada 3 ekor penguin.

Cik Ina Do do Cheng said...

sibibir merah tu penguin kutub utara ke selatan atau tenuk atau cipan. cik ina tak pandai lah cite hint hint ni.

zety said...

ah,politik..

gaji kerajaan la yang best dan hospital swasta service terbaik!

sekian

zety said...
This comment has been removed by the author.
Bigdaddyz said...

komplain banyak pun bukan untung sangat...

Cikli said...

tapir cipan tenuk penguin, hitam putih

ainz said...

Bab2 politik ni mmg payah sikit nk pikap.

atie said...

salam...

kalau saya pulah faham ikut fahaman saya je la.. betul atau tak tak kira la kan... he..

alien said...

ahha~

Ummu~Ishak said...

comel

dotblogspotdotkom said...

tv nih "BIAS"... .. sehala aje cite nye......

kene le banyak membaca.....

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Kurang Solo, ha ha penguin hanya ada kat salah satu kutub jer...lupa lak which one. Pe pe pun cipan dgn tenuk kan sama, penguin pun gemuk ha ha ha...metafora yg jelas dan kabur!

eLL said...

mr. popper's penguin saya tahu.

senyumSOYA said...

blom matang lagi =.=" adei..

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

kutub selatan banyak penguin kacukan, semua muka pan asia

ahsfantasy24 said...

wah3..
rase nk bkenalan lak,
hehehhehee~

imah said...

sekeh je pale diorg ^^

FasiHaH SupiaN said...

bila ada banyak sumber, ambil tahu semuanya kemudian selidik...

karl said...

kutub utara mana ada penguin.

Bro ahmad said...

Dalam maksud dia tu bro hahaha

Pyka Rahmat said...

aku ingat nak bela penguin satu lah