apa barang

Apa barang

Thursday, September 15, 2011

sidi kaya dan pandai tapi jahil

Sidi orang kaya dan pandai,tak tahu sembahyang telah jatuh cinta dengan seorang perempuan,anak tok imam kampung
Oleh itu  Sidi telah membuat persediaan rapi.Sidi mesti belajar sembahyang. Nak carik Ustaz sidi malu.
Oleh kerana sekarang zaman internet.,Sidi pun melayari laman Youtube .Di  youtube sidi cari macam mana nak sembahyang
cari punya cari ,Sidi terjumpa satu bedio imam besar mekah sedang jadi imam sembahyang.
Hari hari Sidi tengok bedio tersebut dan ikut cara imam itu sembahyang dan baca, Oleh kerana sidi memang pandai ,sekejap saja Sidi dah pandai dan boleh ikut .cara imam di mekah tadi.
*****************************************************************************
Sidi datang kekampung kekasihnya .Bila waktu mahgrib ,sidi telah di minta oleh tok imam kampung, jadi imam sembahyang mahgrib.Oleh kerana sudah bersedia dan sudah belajar dari youtube .Sidi berani...
Dengan selamba sidi jadi imam..dari takbir sehingga bacan surah semua bunyi mekah ...

Selesai sembahyang semua orang puji ,tok imam kerana dapat bakal menantu seperti Sidi..

" Tu belum Sidi ambik wuduk , dah orang puji melambung ... jika sidi ambik wuduk tadi entah,apa orang akan puji kita.. " kata Sidi kapada tok imam kampung,bakal bapak mertua ..

30 comments:

Isa said...

sidi seorang yang brutal... hahaha

Cikli said...

lepas tu mereka pon makan sayor kangkong

karl said...

sidi, sidi...

FasiHaH SupiaN said...

wudhuk tgk utube dok?haha

ORLANDO AHMAD said...

Sidi ade adik perempuan tak?

JIJI YU said...

sidi mmg gaban ni

nub said...

mak ayah sidi keja buat anak lain jaa kot,,,

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Sidi,

Electronically-inclined Sidi. Nanti mandi junub pun blajor guna Utube heh!

Abd Razak said...

Mazhab youtube :)

budak kacamata said...

ak pon nk jadik cm sidi r..haha

Prince Halilintar said...

pernah dgr cite ni...hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

belum ambik wudhu dah sembahyang ke?

Pena Marhaen said...

pengajarannya jangan jadi macam sidi..

hendakkan ilmu hendaklah berguru..hehe

imah said...

hahaha.. xboleh buat menantu nih..

Eye_nee said...

sidi ooo sidi....mazhab yutiub sembahyang tak yah wuduk ek....

cemomoi said...

sibbaik tak kena samak si sidi ni...

Mommy Fara said...

Tu dah manid wajib lom tu gamaknye?

AMMOSHAM said...

youtube takleh bukak porno. masalah bagi sidi lepas ni

senyumSOYA said...

sidi2..smyng x amik wuduk upenya...x sah la gamaknya...keh3~

ye x uncle..uhuk3~ batok2...malam ni nak p raging junior...

plus...kuota adik uncle yang umur 25 tahun tinggi lampai masih on ka? hihihi..alang2 kuota uncle dah pnoh..^^~

atie said...

ha....

kueh bakar said...

tok imam kampung ada heart attack tak?
hahaaha

Wadi AR said...

sidi patot belajar dgn gua ni

~SaL IjOu~ said...

harus tok imam jatuh pengsan tu~ ;p

delarocha said...

bengong punya sidi...ahaksss

elly said...

23hb ni ko jemput aku tak?

Kimmy Kazuma said...

Tok Imam kata apa pulak??

Fida Husain said...

sidi dah berpunya ya? :D

ayunda maajis said...

kikik..sidi oh sidi..

gedek! said...

sengal...

i am S!L4H.. said...

lol. die kne tgok vdeo care ambik wudhuk pulak.