apa barang

Apa barang

Tuesday, September 28, 2010

AKU TAK MAU JADI DOCTOR...

Masa tu aku umur aku 16 tahun ... aku ke utara malaysia ..berjalan jalan selepas habis SPM.. Nak kerja asyik kena kutuk budak lagi.. nak keluar duit dalam bank pun setakat 200 hinggit.. seminggu..lebih kena buat surat... dan jumpa manager bank... seksa betul...nak ikut kekawan mereka semua dah dah nak masuk 18 atau pun 18 tahun... sapa kata kalau lompat kelas best... ceh....

dah nak ke utara ni aku membawa pesan Makcik Ijah,untuk anaknya seorang doctor urat sarap dengar kabo pakar...dah lama tak balik... aku pun tak tau apa pesannya cuma yang ada kat aku surat yang di tulis anak Makcik ijah ,adik kepada docktor tu..

Aku berjanji ingin berjumpa Doctor tersebut di sebuah kelab terkenal di utara.. oleh kerana aku budak ,tak boleh masuk aku menunggu di luar dengan pemandu doctor tersebut..
Doctor keluar dari kelab dengan kawannya docktor juga dalam keadaan mabuk..Pemandu doctor terus memapah doctor masuk kereta
kereta bergerak meninggalkan kelab tersebut...sampai di pekan kecil

" lan kamu berhenti di tepi tu,saya nak singgah makan sekejap lapar ni.." kata si Doctor kepada pemandu
kereta berhenti di sebuah kedai makan cina .. aku melihat singbord kedai makan memang sah yang halal cuma minuman dalam tin

dengan keadaan mabuk doctor memilih meja ... aku ke peti sejuk yang ada air 100 plus dan duduk
doctor mengangkat tangan dan bersura kuat

" boss .. boss..!! MEE GORING SATU BABI TAK MAU...." KATA DOCTOR ITU SELAMBA....ORANG MABUK LA KATA KAN


NOTA :JANGAN MINUM ARAK TAU

66 comments:

MiMiEy :) said...

bila mabuk otk mesti x dpt berfikir.
cakap pon merepek-repek

gadisBunga said...

aiyyarrkkk!!!

adrinaqamarina said...

sebab tu ALLAH haramkam arak sebab memudaratkan. zaman dulu, arak tu haram ag tapi sebb memudaratkan, terus ALLAH turunkan ayat yang mengharamkan arak tu :)

arak dalam syurga nanti ada untuk penghuni nye kan bang?

adrinaqamarina said...

tapi kte tak nak jadi doktor macam tu

|arieza| said...

doctors are the most abundatnt alcoholics. lol :p

arak mmg keji! fullstop.

alien said...

eh, aku bedah doktor tu bulih dak?

makdara TERDIVA said...

harap mase kamu tulis entry ni bkn dlm keadaan mabuk..haha!


pssst..wah! lame menyepi..menyorokkah?? :)

beautiful_rose said...

dia tahu tak mahu makan babi.tapi arak dia minum pula....

luahfikiran said...

SALAM,
ITU SEBABNYA AGAMA KITA HARAMKAN MINUM WALAUPUN SETITIK ARAK. MAAF CAKAP, BILA DAH MABUK, SYAITAN JADI KAWAN2. SEMOGA KITA DIJAUHI DENGAN PERKARA2 SEPERTI INI.

...cintajihad... said...

arak ibu segala maksiat.
seteguk arak, berbagai kejahatan lain yang akan menyusul.

nauzubillah~

sz | m.s.s said...

citer betul ke melawak je nih?

maiyah said...

yg mabuk tu yg sronok nafsu utk enjoy maka makin berduyun-duyun setan dtg melekat

jauhilah arak

mirachantek said...

mee goreng babi. kool

Syafinaz Alizaini said...

dia memang tahu kedai tu tak halal. cuma dia diet babi kot time tu.kalau tak, tak yah cakap tak maw babi pun time tu.

elly said...

wakakakaka..ayat last tu memang leh wat aku gelak...dalam cerdik ada bodohnya doktor tu...

p/s:Thanks ayat akhir citer ko ni wat aku gelak....

ajim said...

teruk..ko plak folow je kn die lpak dlm kdai mkn tuh.layan..haha.

Aya de Luna said...

16 tahun dah abis spm?? sama la kita..

weyh,kamu nak potong tangan siapa? yg tulis lirik tu ke aku?haha..

citahrudin said...

dokte..dokte..bakpe lah layan arak tu weh? bakpe lah dgr sgt ckp syaitan tu weh..aihh

Mr Noble said...

power aa ko umur 16 dah amik spm

kata kila said...

puiyoooo.ni cerita imaginasi ke

MSOM said...

Nasib baik masa tu ko tak kenal Lawyer Banting tu pulak, kalau tak dah jadi abu

kata kila said...

puiyoooo.ni cerita imaginasi ke

Ann said...

rugi je blaja tinggi2 tp perangai mcm org xskolah

Muhamad Zaki Zafir said...

drink.drunk.drama.

cemomoi said...

ex-bos aku pon pnah crita kawan dia muka ala-ala cina dan ska makan kedai cina, tiap kalu order 'babi tak mau'

DuniakuAbstrak said...

da? ko nak jadi ape?

WaQheh said...

Pakar mabuk dgn pakar sarap mahal lg gaji pakar mabok...

Kuasai minda said...

Tragis sungguh kehidupan sebahagian daripada kita...

Abd Razak said...

Salam...

Benar kata Nabi, arak atau minuman yang memabukkan itu ibu segala maksiat...

Ismail Fitry said...

Sadis...

Mr feckry said...

tu le sape suruh tonggang

ikan emas said...

pakar bedah ke ?

lain pulak yg dibedahnya nanti !

Tapak Kaki said...

doktor ni kerja apa? haha.. soklan gile

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

bila kita minum arak.. memang akan terjadi lah perkara lain yang tidak baik... arak adalah segala ibu kejahatan.. ... so kalau order mee goreng tapi siap cakap babi tak mau,., apa cer....?? aiyohh.. macam pernah dengar citer nie dari pakcik.. memula rasa kelakar.. peh tuh rasa cam insaf pulak... emmmm subhanallah...


// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

Cik_Noor said...

“ Orang yang minum arak, maka janganlah kamu kahwini mereka, kalau dia sakit janganlah kamu jengoknya dan apabila mereka mati janganlah kamu solatkan jenazahnya. Demi Allah, yang telah mengutus saya sebagai Nabi dengan membawa agama yang Haq, tidak akan mahu meminum arak kecuali orang yang terkutuk, baik diterangkan di dalam kitab Taurat, Injil Zabur dan kitab Furqan. Dan siapa yang memberi makan kepada mereka walau sesuap, maka Allah Taala akan membelitkan ular serta kalajengking pada badannya, barangsiapa yang membantu keperluannya, maka bererti dia membantu menghancurkan Islam, barangsiapa yang meminjamkan wang kepadanya, berertia dia membantu membunuh seorang mukmin, dan barangsiapa menggaulinya maka akan di hela oleh Allah dalam keadaan buta serta tak ada yang memimpinnya ” .
(Al-Hadith)


JauHiLah Arak...

XoXo Salam Ceria xoxo

☆ lieya latif ☆ said...

tu pasal kalo org mabuk2 ni kite leh korek rahsia dieorg...laju jek citer kalo ditanye keh keh keh ....

ahmad humairi said...

salam,

bukan arak je yang boleh memabukkan...kengkadang mende lain jugak boleh menyebabkan seseorang itu mabuk...jauhinya.

rATu kEBaYA said...

sedikit terkedulah

Diela Zaimi said...

alahai doctor...

puteri said...

ptut la lama xblik kg??

Fida Faizal said...

saya takut jadi doktor
*saya juga takot jumpa doktor . HAHA

ana said...

apa la...tak mkn pun mkn makan gak klu mcm tu gaya nyer... :(

GaDis CoMeL said...

"mee goreng takmau babi"

doktor tu masih tau halal haram. hahaha.

ainz said...

SPM umur 16,ker>>> erk..konfius sikit..

~~Ciklinn~~ said...

hihihihihihi babi ada ult tak mati tu tak order huhuh

nurkaloi said...

itu doktor babi kowt

y@n@ M!B said...

wah gila bijak ko jd bdk lompat²..huhu~ kukira skrg ko keje sbg ....














selain dr doktor..kan kaNnN?? =p

Is said...

doktor ape kuat minum ni?
doktor ape yg kau maksudkan sebenarnya. doktor yg berkonsi jarum tu ker? haha..

aleen adela akoo ^_* said...

keh3,ape reaksi lu taim 2?xtopmpang oder skali?wihihi

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Itu bila mabuk!
Bagaimana lifestylenya?
Persoalan pokok: macam mana boleh berada di dalam kehidupan berbudaya begitu?
Terjerat ke terjerumus ke semua ada sebab-musababnya ..
Kenyataannya sekarang - ramai Melayu makan babi juga!

DrSinga said...

tukang masak itu pun berkata..
'tak pa kalau tak mau.. letak tepi je babi tu..'
.
.
ni kisah benar????!!!!
aiyaaaa......

Cik Akma said...

mabukkk punye orang

sastraboy said...

ni, kalau boleh masuk kelab. agak agak, masuk sekali tak?


hehe.

little ain said...

ngeri kan sekarang. muka nampak baek, tapi minom.

camane nak kawen kalo camnih lagi. huuu risau.

tiafazunia said...

takmau babi ?
cis! same je mkn xmkn pon.
adoi!

`aca said...

tu la org mabok, erkk geli jek

sarah-najwan said...

salam ..
dunia skrg mcm tu la..xkira sapa...muhasabah utk diri kita agar dijauhkan dari segala kemungkaran..insyaAllah

Ili Shaheera said...

Tak payah minum arak pun Sha boleh cakap melalut.. terutamanya bila mengantuk tahap Hokage xDDD Atoyai.. Nyanyi pon boleh kot waktu tu.. xDDD

~cik manis~ said...

euww ade gak golongan intelektual cm ni. hummm.

ciK LyndaWawa igUana said...

ade jugak campo babi..ahhahaa

beruang said...

rugi la dya soh mamak 2 x letak babi.
mmg xd lauk la mee dy..
haha

melur said...

Alahaiii...tak tau nak kata apa.

Nerzhul said...

arak haram boleh je dia minum. babi haram taknak lak makan. hahaharam jadah.

miya said...

doc jenis memalukan kaum. dah belajar tinngi tau akibat buruk minum arak tapi minum gak. mmg ngeeeeeeeeeeeeeeek

Tomato Gurl's Life said...

adeh...memang mabuk punya doc..

Sophie Al-yahya said...

hurm...sygnyeeeeee....