apa barang

Apa barang

Wednesday, October 13, 2010

Didi cina yang melayu


Ini gambar Didi cina yang di jaga oleh melayu dan beragama islam
SELAMAT HARI LAHIR DIDI!!!!!!

nama : didi
bangsa : cina
warganegara : malaysia
bahasa : melayu dan bahasa inggris saja
tarikh lahir : 13.10.


" awak tengok cantik .. kawan saya tu " kata Didi sambil mencicah lempeng ke sambal belacan

" CANTIK.. MACAM ARTIS PUN ADA" kata aku sambil memerhati peluh di dahi Didi yang mula keluar di sebabkan panas sambal belacan

" apa lagi ,pergi la berkenalan ke... atau awak nak saya kenalkan ? " katanya sambil mengulung halus lemping untuk di cicah dan disumbat kemulut

" tak mau... jangan buang masa " kata aku sambil menuang air bandung muar ke dalam gelas

" kenapa..awak takutkah ? " kata Didi sambil membesarkan mata yang sepet itu

" PEREMPUN YANG CANTIK SEPERTI ITU JIKA DI BUAT GILIRAN PUN TAKKAN SAMPAI GILIRAN AKU" kata aku sambil menelongkar beg tangan Didi mencari tisu






nota : Didi gambar ni ,aje yang aku ada ..dah tunaikan pun permintaan awak untuk di siar di dalam blog ni..apa ingat aku tak berani display ke ..Didi jangan cabar tau... ingat mei9 dan cupcap tau ke blog ni..( kira berani gak gua )

56 comments:

elly said...

Macam pernah ku lihat gambar ni...tapi dimana ek.....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

elly (laili abdul rahim )
budak s.alam biasala mungkin ko nampak kat tesco 13 atau kat upin ipin

adrinaqamarina said...

nak req jugak la nanti time bufday kte. hehe.

4 feb nanti tau. :D

suke la air bandung bukan sebab dye kaler pink

Cik_Noor said...

cantik orang nyer

FyZa said...

cantik..;)

makdara TERdiva said...

hepi befday 2 her..cantik :)

gadisBunga said...

ok. kompem molotop

Abd Razak said...

Selamat hari lahir utk dia..

beruang said...

mualaf ka neyh?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

beruang
bukan muaalaf dari kecik memang dia islam

elly said...

aku online nih...

-HanaMichi- said...

nak tgk mei pulak...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

-Hanamichi-
gambar mei9 aku ada banyak..tapi kena mintak dan cari alasan untuk di siar kat blog ni..kang dia wing chun aku kang bebulan takmupdate blog ni

AyuZ DeathWisH said...

hepy besday~
ni versi jepon..

お誕生日おめでとうございます

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

AyuZ DeathWisH
post lepasni aku bagi jepun yang melayu pulak

Mak Su said...

didi berbintang libra ek, happy besday to her....

so bila plaks nak taruh gambar brutalsolo?

echah mashuri said...

putih gebu mengebu !comeiii

y@n@ M!B said...

ni kire adiah besday ko utk dia la ek? hehe...epi besday to her =)

kakcik said...

epi besdei Didi :)

GaDis CoMeL said...

bila pulak lu nak letak gambar gua nih? keh keh keh

sz | m.s.s said...

putih gebuss tulus muluss dak didi ni...

ribena.illina said...

hepi besday tuk kwn ko . bgus2 skg ko mkin brani. heeee~

Kapten Juliet said...

happy birthday Didi ^_^

beautiful_rose said...

comel....

Anonymous said...

jika mei nampak bukan setakat di kung-fu mau merajuk berbulan bulan... untungnya hang G sebab ada si Siam selalu jadi penyelamat

P/S Afandi Rahman

elly said...

Afandi,

Ko tak nak kongsi untung si G ke?

Anonymous said...

hang ,elly ... aku nasihat kat hang ..jangan sampai jatuh cinta pada si G


p/s Afandi Rahman

ciK LyndaWawa igUana said...

speciah entry untuk bday saya jugk..=)

pisau belati said...

cantik gadis itu.
nampaknya anda punya ramai kenalan gadis2 yang mualaf =)

sudah ketemu pilihan hatikah?

pisau belati said...

islam sejak kecil...
maaf aku tersilap.

punya persamaan dengan si gadis.tapi bukan "dia" sebaliknya neneknya.

ah,sudah aku jauh tersasar ni.

elly said...

Afandi;

Takde maknanya aku nak bercintan cintun ngan dia....dia kan ada ramai...ko ada?

p/s: Helmy pinjam tempat komen ko....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

wah...amoi oooo..

d_tieah said...

Lu kan brutal bro..
Mestilah brani punye..
Tabik la sm lu brader..

ainz said...

hepi bufday didi!

siape 'kawan saya' yang didi maksudkan tu? cupcap ke mei9? ke orang lain..aih..musykil..

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

didi beragama apa??

Bungakopi said...

hhuuhu..cantik kan didi??
mana pic kau plak?

cemomoi said...

comei amoi tu yea...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah...

adoiii bilalah sampai giliran aku nak berkahwin ngan si amoi manis itewww...

beb mmg sangat ayu nan anggun

maCy said...

hepy besday amoi! ;D

Mr Noble said...

happy birthday to didi!

tia said...

meh cni amek no giliran kt gua.
hihihihi! :)


happy bufday to didi :)

aibaks said...

aduh...rini da 14 okt.. da lewat sehari aku nak ucap hepi besdey tuk didi tuh..

Nerzhul said...

selamat besday didi!!

DuniakuAbstrak said...

wow

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

gua tengok gambo didi tu sekali imbas je.. tak leh tengok lelame.. kang tak jadi koje pulak..

:)

DrSinga said...

hepi besday Didi...
.
.
suka2 je ko selongkar beg dia ya...
:P

Nur Misnan said...

salam... Jangan di cabar panglima brutalsolo nih
berani aje.. sampai bila nak menyolo brother... =)

nemo said...

(^_^)

Ku Tak Sempurna said...

mana awak tau takkan smpi giliran??


.
.

dah biasa kena eh :P

pembaris said...

sebagai pembaca sejak sebulan yang lalu,gua masih kompius dengan watak2.kena buat kajian dulu.
selamat hari lahir Didi.

Arief Arf said...

happy birthday didi!

.s.o.f.i.a. said...

happy bday didi!!!!

Anna Boleyn said...

salam.

happy belated befday utk dia. semoga dipanjagkan umur and dimurahkan rezeki. putih melepak betol muka dia. dah nama pon cina kan. :)

p/s : ini misi membalas 172 komen! batch kedua selepas membalas komen dari 98 blogger. wawawa.. its okay.. demi kalian semua yang selalu tinggalkan komen di HLN. Tanda penghargaan. Thank you so much! :)

teddyuna said...

hehe wa.. cun meyh.. una ade gak seorang makcik yng tak tahu dia anak angkat.. dia sebenarnya sseorang anak cina.hmmmm..

teddyuna said...

hehe wa.. cun meyh.. una ade gak seorang makcik yng tak tahu dia anak angkat.. dia sebenarnya sseorang anak cina.hmmmm..

Irwan said...

jadi cina yang melayu, dan cantik pulak tu, memang senang, berbanding menjadi seorang cina yang melayu yang kudung sebelah kaki, ada lung cancer serta dapat AIDS sebab kelalaian hospital kere-jaan..

anyway, aku amat hiba dengan kelemahanku mengekalkan hubunganku dengan muallaf cina. Maafkan ku abang sepol, Achai, Rina dan adikadik di refuge seluruh Malaysia.