apa barang

Apa barang

Saturday, October 2, 2010

ILMU MANTIK TENTANG CINTA ABG LONG

Muhammad safie bin suib ( darjah 1 )abg long
Muhammad asraf bin suib ( 6 tahun ) abg ngah

Lokasi: dalam sebuah lif menuju tinggkat 17 dari G

dalam lif ada 4 orang ( Aku,abg ngah,abg long dan seorang budak perempun pekerja kfc )

Abg long :Aisyah tu betul betul jatuh cinta kann ?

Abg ngah : ya lah, dia sukakan Abg long...

Abg long : Aisyah tu macam budak budak... main patung lagi...

Abg ngah : Abg long ,suka dia tak ???

Abg long : Dah tak ada orang lain, boleh la... lagipun dia yang sukakan abg long..

( kedua beradik ,gelak sambil bersandar pada lif..aku malas nak masuk campur ,tiba tiba budak perempuan berunifom KFC tu bertanya )

Budak kfc: Mana adik tau Aysiah tu..cintakan adik...? ( sambil tersenyum ..senyum )

Abg long : Ala kita tau,Aisyah suka kat kita...

budak KFC: Cuba adik bagi tau,macam mana adik tau...Aysiah tu sukakan adik ?

Abg long : Alamak ..Tak kan Akak tak tau ..kalau Orang sukakan akak...

Abg ngah : Agak -agak akak ni tak ada Orang yang suka... Sebab tu kerja KFC...



NOTA : moral jangan masuk campur bila budak berbicara soal cinta...

69 comments:

Mr Noble said...

haha! kan dah kene sebijik! :p

alien said...

apa la kaitan kerja dgn perasaan
kehkehkehkeh

elly said...

Untungnya Aishah, Abang Long suka jugak kat dia...

Abang Ngah ooo abang ngah.....ayat mu menikam tajam...

Yang budak tu pun satu soklan tu ditanya ngan cara yang salah...haish...kan dah kena...

lotikus disarimankan said...

abang long ni pandai la

luahfikiran said...

SALAM,
KALAU DIBERI PILIHAN, NAK JADI ABG NGAH ATAU ABG LONG ATAU BUDAK KFC ?

pembaris said...

tinggi ilm budak-budak zaman sekarang.makan dalam sungguh.harap dia tak sempat kenal kumpulan peterpan.

Fiq said...

rasa nak TEPUK je dahi budak tuh...


ahahahahaha

adrinaqamarina said...

haha, kalo kte kat tempat kejadian, merah muke menahan gelak.

teddyuna said...

wa lasernye mulut budak tu..;)

Tapak Kaki said...

haha.. sah-sah awek kfc tu sentap..
mau tak pergi kerja dua tiga hari tu..hahaha

Syafinaz Alizaini said...

comel betul..haha..budak2

ribena.illina said...

kuang asam nye budak . tibai gtu trus kat budak kfc tuh. hahahaha~

PinQib said...

haha.. da kena sebijik.. hehe

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Teka movie
Shoutbox hello kitty baru.
Pengalaman kena tindih ngan perempuan

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

gua agak mau berenti kerje budak KFC tu... hahaha..


tekanan ooo kene bidas chenggitu..

cemomoi said...

kang dapat kfc freee

Kuasai minda said...

Kesian kat awex kfc tu...huhuhu...

Abd Razak said...

KFC pun kerjanya cari rezeki halal..

Kazaztan Team said...

ahahhahah...bdk2 jaman skrg nie terlalu advance...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

haha..

kesian budak tu..
mesti segan bagai.


budak2 sekarang memang laser ya amat mulutnya... *teringat kat anak sendiri ni...

isabelle said...

hahaha...x psl2 akak tu kena.
agak2 skrg akak tu dah jd manager kfc lum ha?

gadisBunga said...

amik ko! hahahaha!!!

SyimSyim said...

lor...ciannye kakak kfc tu...

azieazah said...

Mula-mula memang macam 2 orang budak yang borak, pastu dah jadi BERTIGA,'

mujur orang yang KE EMPAT tu tak join sekali.

Nanti terus jadi 4 orang budak.! hahahahaha

kakchik@ella said...

hahahaha .. aku tumpang gelak kat sini pulak!!

-HanaMichi- said...

hahahahha..ayatlast tu wat gua x leh blah...

aleen adela akoo ^_* said...

arghh!ayt makan dlm.keh3
klo aku jadik akak 2,x aku yg terjun bangunan,budak 2 yg aku tolak terjun bangunan.hu3

DrSinga said...

kahkahkah!!!!!!!!
anak sapa tu!!!!!!!
.
.
akak kfc tu terus mandi bunga malam tu...

Is said...

aku tak tau nak akte ape tapi serius lawak. tergeletek jugak hati aku. hahahaha!

echah mashuri said...

hahhaa...budak2 sekarang kecik2 dah pandai...makan dalammm sungguh!haha

aishah mashuri ni pun suka kat abg long n abg ngah!:)

ainz said...

petahnye dia bercakap..macam orang tua..padahal baru darjah 1..nasib baik ko x masuk campur..hehehe~

saya_arief said...

ayam kepsi sedap..

Aya de Luna said...

haha..apa kaitan ntah cinta ngan kerja kfc..budak-budak..

ckLah@xiiinam said...

Nyampuk lagi...kan..kan..!

HonEyBuNNy said...

hahhahhahah..amik pengajaran ye...uhuhuhu..

Aida Effarina said...

budak2 ni terlalu jujur kan. =)

amalina sahaja said...

rs nk sekeh je budak tu. haha

white rose said...

hahaha...
budak2 nye ayat mmg debommm!!!

Zan Insurgent said...

macam2 je budak jaman sekarang ^_^

Black_roses92 said...

haha...budak2.. biasa la tuh.. hehe

Cikli said...

kejamnya budak sekarang

Nur Misnan said...

salam salam
diolog pendek yang selamba..
liked.. thanks, buat aku ketawa sebentar..

ahmad humairi said...

salam,

...aku x masuk campur...hehe

ceria selalu!

FyZa said...

haha..lawak la..budak kfc 2 saja2 ja nk smbng..huhu

eisen said...

budak kfc: akak dah kahwen pon.
(dia jwb dlm hti je kot)hehe

AINNZ ABIGGAILL said...

kesian kakak kfc..kene setepek ;]

tQah said...

ha!kan da kena...

tp sian jgk akak kfc tu....

akak jgn masuk + hal org ya akak..

abg ngah xmo la ckp cm tu t xde sape keja kfc kn...susah kter nk mkn kfc t coz xde sape y keja...

ciknamr said...

hahah terbaek lah budak2 tuh! :D

maCy said...

hahaha.. kesian gile!

Mr.Ix said...

kenapa dia leh menyampuk? kan dh kena..haha

Nur Hayaty said...

hahaha..budak2 zaman sekarang memang dah bijak berbicara...sila tahan jika mahu sampuk juga..hikhik

zam.enol.arep said...

fuh budak budak. jujur amat. hahahaha. tapi kan kalau awek keje mekdi mesti ramai org suka kat beliau. tu ap yg gua nmpk la stakat neh. haha

|arieza| said...

hahaha abg ngah terbaek ar! ahahahha

Nesa 21 said...

mntak akk kfc blnje kfc baru jwb soklan die~~^^

hana nabihah said...

hahah..amik ko..sedas kene..kelakar lak..siyes kau gelak..

beautiful_rose said...

lepas ni nampak je budak2 tu dari jauh,sure awek tu ikut jalan lain...takut kna bahan lagi...

M a W a D D a H said...

hehehe...budak2...

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Suker! suker! Helmy kiranya dlm 5 tahun, naper nak pening2 kan?
Zaman bbudak mmg terlebih perasan. Bila remaja dah + jadi kejiwangan! Tu la kozen2 namakan cintan-cintun monyet-monyetan.
Namun ada segelintir yg menjadi! :)
Kerana selalu jawap cenggitu le, si Mak2 mengucap panjang & mengurut dada! Ya kan?
Zaman budak mm

Myra Arshad (: said...

pergh. belum ambik UPSR lagi dah tangkap cintan.

advanced budak2 skrg :D

MasZuber said...

alamak,

mesti terkedu budak kfc tue kan,

sian dia..

Lana~Bulu said...

berdiam tu kan lebih baik dari mengomel...lebih2 lagi lah kalau menyampok...hee

tieha ismail said...

mak aih budak-budak nie...bg pelempang sebijik bru tau....weee~~~

d_tieah said...

Haha..
Pndai je Abg ngah tu jwb soklan pkrja kfc tu..
Pdn muke..
Nyampuk lg..
Kn dh kena..

alang said...

haha. Aku ingt nk sekeh kepala budak2 tu. Ni semua tv la. Buatkan budak matang sebelum waktunya.

cik helena said...

boleh tak tak paham apa kaitannya kerja dia?hehehe

.s.o.f.i.a. said...

ha ha............. abang ngah, ailebiyu!!!!!! ha ha..........

Faarihin said...

hahaha.. budak kecik yang perasan jadi budak besar..

Nerzhul said...

silap² ko kena belajar soal cinta ngan abg long lak nanti. hahaha

mimizuzuhaha said...

hahaha cam gam pang

kakLuna said...

'cepat la sampai tingkat 17' kata budak KFC