apa barang

Apa barang

Sunday, November 21, 2010

angin II (pindah opis la pulak )

Pagi tadi gua pekemas barang opis pulak...  berambus dari kebejatan Ringgit ... gua cadang nak sewa kat  sec 23 Shah Alam..sewa murah rm 800 hinggit  berbanding sekarang Rm2700 hinggit..
lalu bersuaralah sahabat bau bau buah bacang dihalaman orang, sahabat gua ,budak PTD

" kita berniaga ni kena ada perancangan dan hala tuju,bukan naik sewa kita carik opis lain" katanya sambil menghabiskan karipap yang gua sambar di kedai macik mulut becok

" Jika bercakap hanya dengan LEPAT PISANG dalam seluar aku pun boleh " sambut gua ,angin semacam..



Nota:

update dalam cybercafe memang takboleh nak balas comment korang ..nanti gua siap pindah gua meninggah... err nak date,..hari ini

39 comments:

Nur Misnan said...

salam.. adusss jauh nya dari Antarabangsa ke Shah Alam
semoga semuanya beres...

malan lepat pisang memang sedap hu3

kakcik said...

Salam...

sewa rumah ke sewa ofis tu? Kalau RM800, macam sewa rumah je... *roll*

Rozita said...

skrg serba serbi mahal, serba srbi naik harga
nak cari mkn kat negara sendiri pun susah..
moga di tmpt baru ini rezeki lebih ek..

azieazah said...

Islam pun menggalakkan penghijrahan..

Jika itu yg terbaik, why not?

Encik Tikus said...

pehh entry nie berilmu ! aku rasa ahh

qilamahadi said...

ouhh 23
tau tau
kwsan baru la juga tu
dalam 2 tahun lebih

good luck anyway !

sharamli said...

ni mesti tengah date lagik

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sharaml
dah balik... kena sembahyang maghrib danisyak mak saya marah tau

sarah wani said...

mak aihhh mahl nyer sewa
btw,
selamat berpindah umah baru..
ngeh3

cemomoi said...

cakap tak kena kluo duit tu yang sedap tu, tapi rembat karipap free lagi sedap

Aqilah Nur said...

skg ni duit laju mcm air je keluar. hmm

elly said...

Sempat gak dia update....

Cepat sikit abiskan mengemas....

miya said...

haaa. lapar la pulak. lepat pisang satu!

miya said...

haaa. lapar la pulak. lepat pisang satu!

Semarak Api said...

Aduh..bab2 mindah ni plg sakit bl nk punggah barang.dah siap punggah,kena kemas plak.ble demam sminggu..

nwy,slmt berpindah hencik brutal..mg2 kt tmpt baru rezeki makin mencurah2.ameen..

iamnerves said...

camne nak cakap dgn lepat pisang dalam seluar??

*bayangkan*

Pencacai Alim said...

pindah ofis plg tak best..malas kemas barang

Nurul Ain said...

mak aiii..., RM2700 byr sewa, baik beli. Instllmnt RM2700 tu Semi-D tau? baik beli la brutalsolo.

BENA said...

wow. gile mahal sewa. sampai 2000? errrrr .

cikpia said...

ayat menembak tepat ke sasaran..... kalau tak terasa, tak tacink lagi tatau la... =)

ahsfantasy24 said...

smoga dprmudhkan sgla urusan
^^,

kucingorengemok said...

ptd memang macam tu, kih kih

Isa said...

Bro;

Sec. 23 !!!

Tu dah dekat dengan ofis MSK, boleh lepak sekali nanti..

Nerzhul said...

good luck!

Mak Su said...

setuju! :)

dotblogspotdotkom said...

biasa le.... cabaran berniaga nih..... macam²..... yg penting mengintai peluang.. jgn mengintai anak dara orang... muwakakakak

melle. said...

wah sec 23 shah alam kat mana. aku tahu sampai sec 18 je. hahahha

Paan Ovrtd said...

Aku selalu lepak area seksyen 13.

HonEyBuNNy said...

nti dtg komen blog honeybunny jgk eh..heheh

mier@merr said...

kalau tmpt br tu ok pe slhnye tkr tmpt..

mR.sYaH said...

cari yg murah lg baikkn..

emymilia said...

jangan hangin2...sabar je la bro..:)

echah mashuri said...

susana baru mst lbh best kn..huhuh..
dating manjang..hahaha...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. wooooo mana tau kalau tak cuba ye takkk.... pindah tak semestinya lingkop.... rezeki tu ada kat mana mana.... kita kena cari.... aku harap perpindahan ni satu penghijrahan yang baik

beautiful_rose said...

selamat ber pindah randah.









sekian... =p

Mieza vs Rory said...

eh berjiren la kiteerr....

ikan emas said...

selamat berhijrah..
semoga rezeki bertambah-tambah melimpah ruah

MiMiEy :) said...

hehehe,
lawak3

ainz said...

selamat berpindah....