apa barang

Apa barang

Tuesday, November 23, 2010

JEPUN TAK ADA JAIS

Sedang sebok pindah rumah dan ofis .Gua terima telefon dari jepun, maknanya gua dapat  rezeki dari jepun.
rezeki berganda .. dapat jumpa Cik Saya Goshogawara... senyum gua meleret jauh sampai nampak gusi ke 3

"  Memang sudah jangka awak dapat .." kata  Hana Lee  sambil  berjalan menuju mamak  ali coner di tecso 13
" Banyak di bantu oleh Cik Saya goshogawara... kalau tidak mana saya boleh jadi ejen kat sini untuk prouduct mereka" kata gua sambil melihat teliti Hana Lee ...err cantik juga
" nanti .. saya ikut awak ke jepun , Boss suruh saya ikut awak.. dia risau awak akan cari syarikat lain utuk pemasaran"  kata Hana Lee.sambil melahap mee goreng di depan
" tak perlu ,saya kan dah janji. nak beri pada company awak..jangan risau " kata gua sambil memusing musing sudu di dalam pinggan...

" Helmy dan saya pergi..perbelanjaan company ,kami tanggung kos segala ..dan boleh berkongsi bilik"

" Hiss .. tak boleh macam tu, Hana .. saya orang muslim.. tak boleh kita tinggal sebilik disana .. berdosa" kata gua ,sambil berdakwah

"Helmy ... Di jepun tu bukan ada J.A.I.S. ( jabatan agama islam negeri selangor )" kata amoi depan gua selamba badak... hii Hana ..hana



nota:
Bukan tak mau ... tapi aku tak berani buat dosa beso beso ni Allah marah.lagi pun aku boleh la sambil kerja date dengan Cik Saya goshogawara
 


masih update di cybercafe .
bila stramyx dah pasang di opis dan rumah
gua singgah blog engkorang

102 comments:

Aku adalah aku said...

Lompat bintang la ek...dapat jumpa Cik Saya....

Kalau Hana pegi aku tepon Puan K...tak kira....

Kakcik Seroja said...

Allah ada di mana-mana.. :)

ZR said...

susah betui nk berhubung dgn dunia tanpa sempadan nie...

zety said...

which part di japan akan awak singgah?sekarang musim sejuk..sejuk woo...jgn lupe byk baju sejuk yang tebal tebal.miahaha

MiMiEy :) said...

betul 2, bila berdua ada yg ketiga :)

ALLAH nampak segalanya

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

jgn kata jais... jawi... jakim... apa yg ada amoi J... huhuhuhu...

Jaga-Jaga... Jangan Jamah.. Jeling Je.....

tiafazunia said...

pergghh!
siap offer lagi.
adoi!

alien said...

bawak khemah spare lah
ko duduk khemah
dia duk hotel
hehehe

aqish said...

sempat dakwah lagi!
best!
kalo x nak sebilik, ta pe.
sekereta cukupla.
pergi balik keje je kan.

Paan Ovrtd said...

Ini namanya rezeki atau bala atau apa?

:D

♥cikmOt♥ said...

hahahaha dik...
dah depan mata tu....sambar jelah...

Nerzhul said...

takut Allah bukan takut JAIS..betul tak brutal? hehe

gadisBunga™ said...

ko jgn...kang dibuatnye ada JAIJ cemana pulak? huuuu~

Admin said...

huhu..
tkutkan jais jew la tu ea,
hee jom kte dkwah die :)

terokai seni said...

kirim salam kat naruto

Melle Abadi said...

hahahah simply-siti je cakap takde jais

ISA said...

perghhhh....

Jangan cari pasal bro...

Misz-ella said...

Btl tu dik. Walau JAIS tak da .. TUHAN tetap ada, kan.

Unknown said...

wah pegi jepon yer...syoknyer

hans said...

best gila gi jepun
beli Ole2 dkt aku

yups
betul2
Jais xada pun
bahaya kan

P/S : Mat Rempit! Kawan Mat Rempit! Wayang! Terkejut!

Anonymous said...

JAIS x de..tp DIA ada.. :)

bole jmpa otroman skali kan?kan?

noor said...

salam...
Allah nmpk tak kira d mana..
bestnyer jepun

yanamib said...

logik gak apa Hana tu ckp..tapiiii...tepuk dada tanya iman lah~ =)

nurkass said...

salam..
"boleh pandang2..jgn pegang2...duduk renggang2"..lalala

Mieza vs Rory said...

ish3..klu xkuat iman..hbis rusakkkk

ainz said...

ahahahaha..ni bukan masalah jais...ni masalah dosa pahala..mane bleh bwk main...

sue. said...

yes...allah is anywhere.

Abd Razak said...

Takut dengan Tuhan bukan JAIS..

cikpia said...

ya allah, kau tetapkan lah iman sahabatku ini. amin~~~

he he... kirim keychain empatbelas ratus bley????

whitecappuccino said...

Bagusla kalau masih ingat yang SATU tu..:)

kak wan said...

Nak kirim camera canon boleh...??

Unknown said...

SALAM,
JAIS TAK ADA TAPI ALLAH ADA. PENDIRIAN SDR TU TEPAT SEKALI.

beautiful_rose said...

tak kira di mana pun lu berada,pastikan lu ingat Tuhan.mentang2 jais tak ada,lu ingat lu merdeka? jangan harap..........





masih berbangga dengan lu yang masih maruah menjaga diri...

Anonymous said...

wuahaha...
nk g jepon...
=D

Anonymous said...

Sesungguhnya Allah maha mendengar lagi maha melihat :)

cik mas said...

bgs la....jaga diri d rantau org.. :)

Dinas Aldi said...

selamat berangkat ke Jepun & selamat menjaga diri dari godaan :)

erisya nor said...

wahh produk apa tuh? insyaAllah selamat dari godaan :)

kasihibu said...

hehehe..pandai dak amoi tu bg alasan ye
jawab je tuhan saya nampak ;p

L0veLinkz said...

thanks visit me

hentakbelipat said...

pehhhh kau ganti ngn aku pun xpe beb

ikan emas said...

bila nak p jepun ?


bebaik tau..jgn mengoda cik saya tuu..nanti susah nak balik raya

little ain said...

tak aci ngorat ngan orang lain.

hahahaha :)

PuanPepel said...

hahaha.

sila bwk dia ke pangkal jalan..

ILA HonEyBuNNy said...

Allah ada.....egt2 lah....he2

Wahidah said...

wah bestnya company nak hntr pi jepun...nak ikuttttttttttttttttttt

Frodo Baggins said...

alaaaaaa ... rezki jgn di tolak!


>>____<<

Pala Maldini said...

cobaaaaann.. gooddaaannnn...

Hunny said...

Semoga 'tabah' menghadapi ujian.. I follow..:)

MR. SYAH said...

hahah.. jgn dgr ckp frodo..

kuatkan iman..

#najihahreads said...

kuat iman kau baii..bagusss..amalan terpuji.

Dia ada di mana-mana kan?

:)

zul said...

sambil kerja bole skali jual beli bunga der..gagaga

ummu said...

salam
pandainya amoi tu beri alasan,:)
tapi di mana pun Allah ada,kan.

Hazryzal Hamid said...

takble buat bini bro...

Unknown said...

BS...teman ada cadangan yg terbaik utk hang..
hee.. dakwah amoi tu elok2..buat bini..boleh bawak pi jepun dan laa ni musim sejuk..haa..elok sangatlah tu..honeymoonnn..
bila sampai sana..berdakwah baik2...hang ambik mek jepun buat no.2 bawak balik mai sini dgn product depa sekali...
dah untung berlipat kali ganda dah...amacam?
sambil menyelam bukan saja minum air tapi siap dgn tangkap ikan sekali macam "si-takluk jagat" tu..iti pun kalau selam dalam sg atau tasik laa..haaa
tahniah BS..selamat pi dan balik..dan selamat berPG....

izuddinrahim said...

erks..
kne pikir banyak kli kalo kne kat diri ni.. haha

Aishot said...

pergi jepun tu..
balik malaysia bwk la ole2 untuk saya..

Unknown said...

memang brutal..ahaha

Unknown said...

memang brutal..ahaha

Unamn said...

uhu.. gile btul eah awek uh

starzieti said...

hak2 ! gud2..jgn buat dose..

giha lalala said...

hueuehueuhee.. JAIJ ade kot.

Ummu~Ishak said...

nak pi jepun gak

ghost said...

demn!bagi aku ganti ko.hahaha

Syaza Kelyza said...

haha , memang dye offer sebilik kan ? hakhak

Ddila said...

silap konsep tu..dia ingatkan muslim ni takutkan JAIS plak..haha,kita takutkan dosa la.

liyanaziz said...

phewww,, sampai gak comment box ni.. bagus2,, bangga dengan ko.. jangan carik dosa.. insyaAllah terpelihara.. =)
psstt, selalu lepak mamak 13 ek?

amlnafrhn said...

jais takde. naruto ada. haha

Unknown said...

ish.. biar aku ganti tempat ko la..

anntaj said...

salam...
best tu gi jepun...
hmmm rasanya JAIS bukan ada dimane2 lah...jgnkan di jepun, tp kat sini pon bukan bertiga..berdua pon boleh sempat sbb JAIS takde kat semua tmpt!

Mamaleesyamiro said...

dah follow u...follow me back ya

Norul Malakiah Sidek said...

hahaha cun lah..apa lagi..ON saja la bro

- zuriey - said...

jaga2..syaitan tu memang sentiasa menghasut

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

slm....datang siggh cini plak....
thks jengah my blog..

kella said...

itulah sebenarnya mereka tak faham.. mereka ingat kita takut ke jais sangat ke, kita takut Allah..

namun ada sebilangan muslim yang berpura pura jahil untuk mengambil kesempatan...

Helmy, jaga diri ya! :D

Ain Zulaikha said...

awak lelaki yang sangat kuat... bagus..

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Emmmm kalau JAIS tak ade .... Allah melihat apa yang anda buat tuu....

ahh haaa dosa beb... dok berdua-dua an mesti ade yang ketiga iaitu syaitan ohhhhh....

tebal gak keimanan ko yeeee....

soffea said...

bagus la.. Allah Maha Melihat even JAIS takde pon..

Noor Fatin said...

bagus awk! ingat Allah..:)

Anonymous said...

tme ksih......~~

Al said...

pe yg bes jepon??

No name said...

mmg taak dak jais.. tapi ada camera.. dan dua pengawal kiri kanan.. heheh

apezs shah said...

salam,
haiyooo slamber giler hehe...

apezs dah follow.

zia said...

bila lu nak gi jepun tu..?nak ikut hehehe

suria lekatlekit said...

bagus.. kuat iman..

Amiene Rev said...

di jepun, jaisnya berada di atas bahu kiri dan kanan. di dunia belum mahu tangkap, sebab nanti di akhirat baru dia tangkap.

nurmisnan said...

salam brutal.. JAPANG yahh
tahniah ler.. jangan nakal2 sudah
takut iman tak tercontrol nanti
huhuhuhu....

dah ada ternet
jenguk2 ler aku..

::cdot the dot:: said...

slmt ke jepun..

cik helena said...

Semoga selamat semuanya..

org taktahu Allah sentiasa tahu :)

Anonymous said...

couple yg nk buat maksiat dgn hati senang lenang mmg tmptnya di luar negara..tu yg x takut dosa laa..kekkee

M I A J A M A L U D D I N said...

ecececehh... hahha.. tobat tobat.... grr..

M I A J A M A L U D D I N said...

ecececehh... hahha.. tobat tobat.... grr..

Ct Kamila said...

hahaha..slambe badaks gle..hehe

:P

masshie mastura said...

eh eh dpt g jepun, besnyeee dye ;)

Semarak Api said...

mne lak hencek brutalsolo ni pigi..lm x hapdet nih..hik2,ttb komen cemni plak:p

ibundo said...

ni jais datang buat lawatan....

Zaitun said...

Salam ziarah

Syukur...walaupun brutal tapi ingat Allah,bumi ni kan Dia yang punya so dimana2 pun Dia ada.

Eza Faezah said...

tumpang lalu... ziarah kembali... follow me ya... hehhe

MOMMY CGG said...

allah melihat mengetahui>>
gud

Unknown said...

bagus kau sedar...Allah ttp ada mana2..
yeah rock sambil berdakwah

Pencacai Alim said...

rezeki itu dimana2..

aidillah HAIMI said...

poyo je cakap macam nie "Helmy ... Di jepun tu bukan ada J.A.I.S" ^_^