apa barang

Apa barang

Friday, November 5, 2010

Orang Perempuan memang merumitkan ????

03.11.10...2.30 pm

Aku membawa anak buah makan makan ,minum minum.. aku dan abang alang memilih meja berhampran cermin .Boleh pandang awek lalu lalang...
Abg ngah , Abg long dan Sawal ,pergi kekuanter oder apa saja yang di hendak

Budak KfC: selamat petang, mahu oder apa...

Abg Long : Ayam.. Ayam kurma ada...,bagi 6 ketul .. ( sambil jari tangan di angkat }

Budak Kfc : kami di sini jual ayam saja adik

Abg Ngah : ayam masak kurma ,tu ayam lah Akak

Budak Kfc : kami tak jual ayam masak kurma adik ..kami jual ayam goreng saja

Sawal : Ayam goreng.. kat sekolah Sawal pun banyak...

Abg Long : senang saja nak masak ayam kurma ... ni akak.. mak abg long buat ,tak lama pun..

Budak Kfc: kat sini jual ayam goreng , saja adik...

Abg Ngah : akak tak tau buat ayam kurma ya..? tu akak -akak yang kat belakang tu..tak pandai masak..juga

Budak Kfc : bukan macam tu adik,polisi sini..hanya jual ayam saja..

sawal : nanti la akak kita tanya uda nak makan sini tak..

mereka bertiga datang dan duduk di meja...


AbgAlang : kenapa AbgLong ...tak ambik oder ?

AbgLong : Susah akak-akak sekarang ni

AbgNgah : betul tu ramai kat sana tak tau masak...

AbgAlang : memang macam tu PEREMPUAN SEKARANG SUKA FIKIR PEKARA2 YANG MERUMITKAN



AbG Alang muhammad Safik bin Nordin..9 tahun darjah 3

Abg Long muhammad safie bin suib ...7 tahun darjah 1

Abg Ngah muhammad Asraf bin suib ...6 tahun

muhammad Nor Sawal bin Suib ...4 tahun



Nota : lantak korang la janji bahgia... nasib baik sawal tak buat perangai hari ni

54 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hahaha..


Adoilah...

budak kepsi tu takdek anak @ adik tu...tu yg luh-rus sangat ...

elly said...

wakakakaka.....ini rupanya yang dorang buat....

pandai cakap pasal pempuan macam uda....

sharamli said...

kesian akak kepsi

M a W a D D a H said...

adehhh..

echah mashuri said...

hurmm..redha je akk tuh...ahaahaha

BENA said...

hahahahahahha. adehh

bantai mintak ayam kurma . kalo aku . dah lame aku sekeh. HAHAHA

Abd Razak said...

Salam...

:):) sapalah ajar mereka tu...

mira farhanah said...

hahaha.stok nk kene sekeh sorang-sorang ngn akak kepsi

luahfikiran said...

SALAM,
HARAP PIHAK PENGURUSAN TERTINGGI KFC BACA N3 INI SUPAYA DAPAT TAMBAH MENU BARU. LF PUN TERINGIN JUGAK NAK MAKAN AYAM KORMA KAT KFC. MASA TU BOLEH AJAK SEKALI BRUTALSOLO MAKAN SAMA !

Kazaztan Team said...

amboi sembang...abglang antie setuju tu...

ikan emas said...

lain kali kalau nak bawa anak buah ajak IE sekali tauuuu..

biar IE yg ajar bebudak tuu.

p/s: org perempuan bukan merumitkan tetapi teliti

Nerzhul said...

diorang memang suke mengenakan akak² kfc tu ye...hahahaha

JelinaJoli said...

lenkali mintak ayam masala!

enhear said...

hahah.. nasib baik akak kfc tu layan ja..

J@J@ / Bini The Rock said...

mst akak kepsi menangis dlm toilet lepas tu!

"agghh! tensii..tensii"

Latifah said...

adehhhh... macam ni pun ada...
ishhh ishhh ishhh...

Aujinz said...

pasti akak tue akan berusaha untuk lebih pandai memasak lepas nie..

azieazah said...

Mujur pelayan tu bawakkan Ayam dengan kurma.. hehehehehe

HonEyBuNNy said...

amoiiii...sedap jgk lau kfc ada ayam msk kurma..hahhaha

Beautiful_Rose said...

erk...pening
bdk2 zman skang ni makin bijak.boleh di tanye soalan y lebih mencabar begitu?

huhuuhuuh =p

JULIET bukan namaku said...

jauhkan mereka dari saya.

hentakbelipat said...

kehkehkeh...nasib baik dia tak mintak ayam percik bai..setail lah

pembaris said...

bila besar nanti harap mereka tak cari 'ayam' lain..

YOUsoF said...

yelah.. jgn cari 'ayam' lain suda kan.

*mintak ayam free maybe akk tu boleh pertimbangkan kot hahha

piewahid said...

hahaha... apa2pun memang betul juga kata2 abang long, abang ngah, abang alang dan sawal tu...

Zezebel said...

haha, ingatkan apa tadi...haha budak-budak dah pandai cakap begitu, alahai...haha

miya said...

mak aihhh
cakap mengalhkn ayah anak 5 haaa

alien said...

kirim ayam masak merah ~
hahaha

nabilah_2908 said...

hehehe...sabo jer la akak tu melayan kerenah semua... :)

sahromnasrudin said...

aku tak fikir itu budak KFC coz KFC kita layan diri..aku rasa itu budak kerja kat warung mak mah kan????

DuniakuAbstrak said...

hahaha budak2 bila berlagak dewasa mmg kelakar bila kita tengok

AMMOSHAM said...

gua lempang karang bebudak ni

BonekadalamChermin said...

esok mintak ayam masak merah pulak.

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
Sila Lawat Kami kembali
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. wooooo ayam kepsi sekarang menu dia asyik ayam goreng ajeee.... but sesekali kalau pekena menu ala-ala kampung kan best.... kita orang Malaysia mahhhh .... mau makan ikut Malaysia punya tekak lahhh... Ayam KFC cecah Budu...

ainz said...

Asik terkena akak kfc je..huu..moral of the stori,jgn keje kfc..ahahaha..ksian2..

nand nasyari said...

lenkali toksah p KFC (kentucky fried ciken)...pergilah KAK..(kentucky ayam kurma)

nasikputeh said...

tapi nampaknye lelaki mmg suka mula rumitkan keadaan....

keh keh keh

Rebelle Me said...

wahh.. terbaik dari ladang! mintak ayam kurma kt kfc? hihihi

Fida Faizal said...

Alhamdulillah . nasib lah fida tahu juga masak . hehe .
cilik budak kecik ni

WaQheh said...

Ni kira ok lg la mtk ayam kurma..ada 1 kes sorang budak sekolah umur dh 16 thn. Mintak friskies regular 1. Akak kfc terkejut beruk. Dengan selamber dan yakinnya budak tadi tunjuk gambar menu...hahahaaa ni bukan friskies adik..ni french fries la dik..friskies tu makanan kucing...

gadisBunga said...

rasa cam nak lempang monitor ni lepas baca. huhuhu~

Mr feckry said...

anak sape nih?

EISENHOUR said...

haha.cumel la diorang.

♥cutebabygirl♥ said...

hahahahaha
lawak gile.
klu i jd akak kfc tu, nk je i geget sorg2!
hahahaha

teddyuna said...

huhu.. pangg aje budak tu.. huhu

mohammad said...

saya rasa awak yang suruh budak tu minta ayam kurma..kan..

She is f.A.z.A said...

hahha kelakar nak mampos!! :D

adrinaqamarina said...

hahah. bro. diorang sangat chumil laaaaaaaaaaaaaaaaa.

bro,,, mak kawan rina nak datang sini 9 nov neh, so kalau nak post barang tu, post je la. kat alamat yang rina kasi ari tu.

Cik SHiNJU said...

Heheh..kecik2 dh pandai komplen pempuan yek...biasa dia.. :D

Cik SHiNJU said...

Heheh..kecik2 dh pandai komplen pempuan yek...biasa dia.. :D

mimizuzuhaha said...

balek rumah suh jiran masak la ayam kurma

cik fiza said...

kritikal sungguh kanak-kanak zaman sekarang.. terang2 KFC tu Fried Chicken... harap warga tua boleh la jelaskan kt dorg.. kesian~~

miss nina said...

owh..adik2 sekarang, sangat advance :P

J. Abdullah said...

kalau gua jadik kakak KFC tu, semua budak budak tu gua dah lempang kasik melalak. pastu gua halau balik rumah.