apa barang

Apa barang

Sunday, December 5, 2010

1 Tahun brutalsolo, selamat Maal Hijrah dan Tanya apa saja soklan@soalan pada brutal solo ver 2

365 hari , sama dengan 12 bulan makna 1 tahun .umur kambing 1 tahun buleh dah di sembelih atau dijual.Dapat gak duit. Tanam padi ,dapat juga tiga kali setahun,jika di sekinchan 1 keping bendang dapat 14 tan kali 3. simpan duit tu dapat ke Mekah.
Jika binatang umur satu tahun ada yang buleh bebini dan bercucu.. kalau tikus dah ada satu kloni sendiri dan ada yang dah menghabiskan kitaran hidup.
Manusia 1 tahun buleh buat apa? masih menetik dan berbotol susu. tidur dijaga  manja ya amat.. nak mandi di mandikan ,nak makan di masakkan.baju pun masih di pakaikan..lemah benar kita manusia ni .itupun kita masih sombong ..tak pernah kita cuba  mengaku kelemahan diri.Nak pilihan raya kita tuduh saingan kita macam macam. kita serang peribadi orang macam macam.itu usah cerita bab menghina agama kita yang suci ni.. apa melalut ni

Blog brutalsolo dah 1 tahun.. Blog ini tidak mampu mengubah landskap politik negara atau mengubah landasan mana mana pun.Blog yang wujud ,hanya kerana gatal ingin menulis ,bercerita pasal kecelarun hidup yang melanda.. melepaskan geram  yang tak mampu dilepaskan..

Sempena sambutan 1 tahun aku tak buat pekara  adat yang kurafat  seperti yang banyak orang melayu buat cukuplah nenghadiahkan  blog ini .akan menjawap apa juga soklan atau apa juga soalan atau pertanyaan . setiap orang 2 soalan saja .. tau tau tau ?

Ni dah nak masuk  muharam jadi blog ini menucapkan selamat tahun baru pada yang  orang islam dan bloger bloger yang terbaca blog ini...



Nota :
nak tanya apa apa tanya la..2 saja..sebab penat nak jawab

70 comments:

adrinaqamarina said...

bro nak cakap, rina ne pandai tapi tak bijak?

hurm, tak suka lah bila ada masalah pasal hati dah perasaan ne.

:(

adrinaqamarina said...

eh, soalan tadi, tak dikira eh.

nak tanya soalan ape eh?

ha.

1) bro asal orang mana eh?

2) bro ada adik yang sebaya dengan rina tak? beza dua tahun macam tu ke. ha ada tak?

oke. dah dua soalan.

selamat hari ulang tahun untuk blog ne.

pst, eh nak tanya ag satu soalan la.

macam mana dapat nama brutalsolo? bro ne memang brutal eh?

KhairulMarhaen said...

err..gua nak tanya sapa nama sebenar bro???hahaha

ifah said...

2 soalan yer.

1. siapakah anda?

2. dari manakah anda?

selamat tahun baru. moga tahun baru akan lebih baik daripada yang lepas.

Cik Gallus Gallus said...

nak tanya nama bro?

satu je la.hehhe

HonEyBuNNy said...

selamat hari jadi blog...heheh

nak tya soklan neh...

1) Bila nak kwin?

2) Hari apa nak kwin?

3) Pukul berapa nak akad nikah?

hahahahhahah...soalan gila2...alrik...jgn marah...nti cepat tua..uhuhu

bujal X said...

malas nak tanya apa..kamu bukan artis pun.haha..

slamat ulangtahun blog kamu.

ibuintan said...

selamat tahun baru..

semoga penghijrahan yang bertambah baik

selamat ulang tahun untuk blog Brutal

Sutera_suci said...

Okey, nak numpang sekaki tnya

1) Masa kecik-kecik dulu, pandai merangkak umur bape?

2) Makan nasi suka ada lauk tak?

ciK mOt ©™ said...

arghh...lu memang bro...
ritu gwa tanya soklan, lu tak pernah jawab dengan jujur pung...
skang gwa merajuk...huh

Sesumpah said...

bro nak apa dlm dunia?

zarifahmr said...

mana tuan belog? tunjukkan diri setelah setahun ;)

Ummu~Ishak said...

soalan:

1- umur berapa

2- dah ada awek ke belum

sekian.. hehe

therosputih said...

selamat ulang tahun blog...nak tanya satu je, bila mau tonjolkan wajah empunya diri yang sebenar...

deena farhana said...

slmt ulgtahun blog..tmksh sudi jd shbt pena farhana:)

well done, such a great blog achievement..

ahsfantasy24 said...

kngkdg usia xmmtangkan,

jom kte amalkan:
naik xpijak org,
trun xtrik org..

^^,

luahfikiran said...

SALAM,
NAK TANYA, KALI INI APA KEAZAMAN YANG PALING BESAR DAN UTAMA?

.sweet-ants. said...

bagus ulasan ttg 1 tahun kitaran hdup dunia ni.. selamattahun baru kawan2, moga sukses selalu

JULIET bukan namaku said...
This comment has been removed by the author.
JULIET bukan namaku said...
This comment has been removed by the author.
JULIET bukan namaku said...

sape nurni?

tomatokering :) said...

siapakah anda sebenarnya?ahah

ceq daftar diri kat cnie ;D

cryclown said...

nak satu soklan jer..
leh tak kalau nak mintak lagi sratus soklan tuk bertanya?

little ain said...

show yourself. heeeee :D

macam artis la pulak kan. eh, tapi kalo artis, people can see. huhu

echah mashuri said...

apa maknan cinta pada pandangan ko?
dan showwww urself mcm ain atas tu ckp..ehhehe

HonEyBuNNy said...

jawap jangan xjawap kami semua tanya..hahah

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Since ramai dah tanya, tak perlulah saya bertanya..

Selamat menyambut Awal Muharam..

Puteri Iqa Izyan said...

wah.boleh tny? muehehe..

1) solo tuh brutal eyk?

2)umur berapa?

selamat ulangtahun blog.
slmt tahun baru Awal Muharam..

emymilia said...

erm..nk tanya ni..

1) Nama sebenar apa?
2) Kenapa tak nak tunjuk muka? mcm misteri la....

selamat ulangtahun berblog...dan slmt thn baru awal muharam...semoga diberkati dunia dan akhirat. amin.

-MsGoodNite- said...

Gua ada satu je soklan....

Apesal lu tak reply komen peminat2 lu yg ramai nih? kecik hati diorg!.. keh keh keh!

kinN~ said...

moga enchek b.r.u.t.a.l.s.o.l.o terus sukses! ;))

Semarak Api said...

oooo..hahaha...bru phm.rupenye ver2 da muncul..jeng3..

sbnrnye mane lg susah mau buat keputusan.bl tlalu byk plihan atau bile takde pilihn lgsg?

uhuk.soklan ni yg sbnrnye tpndm lm..cume mau pndpt n pndgn.sokln ni kn relate bnr ngn tuan blog nih.hek2..slmt berumo 1thun.nti aku beli bear..nk?haha

elly said...

Banyak soklan aku nak tanya....tapi biarlah...

sz | m.s.s said...

selamat ulangtahun pertama blog bs!
takde soalan buat masa ini ...kesian ke sekian... ;p

piewahid said...

tahniah. slm awal muharam. bersama mbuat perubahan dan menegakkan kebenaran. cuit sikit2 pun lama2 terasa juga.

p/s- blog sebegini amat diperlukan & insya-Allah ianya byk mbantu pjuangan.

biskut said...

1,blog nih dah diinsuranskan belum nih solo?

2,agak2 lanskap majlis perbandaran boleh ubah tak dengan blog nih?

sebenarnya nak ucapkan selamat maju jaya..

Cikli said...

bro,
1. berapa harga yang munasabah untuk RON95 & 97 ni?

2. betul ke bila orang sebelah rumah kita masuk astro, rumah kita yang tiada astro akan jadi receptionnya macam berkelah dalam sampan kat tengah laut?

mamai said...

kalau satu hari nak kira macam mana ye

BENA said...

gua nak tanye . lu suke Tak blog gua ? HAHAHA


haaaa pastu kan kan . lu ni garang ek ? heee~


ok cukup DUA ! =)

DDrfauziah said...

Aslmkm Helmy.
Mama dengar jer Helmy sendiri bercerite & then komen ikut relevancy la.
Kalau bertanya, kekadang boleh terlajak sempadan! Ya kan? :)

HAPPY BLOGGING ANNIVERSARY 2U.

miya said...

beo. awal muharram hr sy dlihrkn.
wish jgn tk wish :P

soalan : knape hati kena kacau? lol

mie said...

salam maal hijrah...
soalan kemudian la..
hehehee

rieyana ynn said...

tumpang semangkuk kat sini...;d

Nerzhul said...

selamat tahun baru!!

Dilema Si Tangan Basah said...

dah satu tahun. jom tiup kek 1 lilin.

Emira Darmia said...

selamat ulang tahun...

nk tanye:

1) aritu ajak naek moto kan..jadi ke tak??

2) lu sebenarnya mmg brutal atau pura2 brutal??

sekian

Mak Su said...

happy anniversary 1 tahun :D

kenapa brutalsolo penat nak jawab?

Tomato Gurl's Life said...

wah dah setahun!semoga awk terus sukses dlm dunia blog..tahniah ye..

sepet said...

sajer lalu-lalang kat sini. soklan x terpikir lagi.

melle. said...

lekluuu

nabilah_2908 said...

selamat ulang tahun pertama tuk blog.. :)

erm...xde soalan rasanya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AKU TAK BODOH

sebelas said...

bile nak buat birthday party?

makdara TERdiva said...

MDT ni jrg tanya soalan pd blogger..jarangggg sgt2..
tp kali ni org dah bagi can suruh tanya..so nak gak amik peluang keemasan ni..

1) brutalsolo bila nak tamatkan zaman solo???

2) memang betul2 brutal ke??? :P

sila jawab seiklas & sejujur hatimu..cewah!

CGG said...

salam maal hijrah bro:)

zia said...

waa..ni yg best ni..
1)Lu asal mana..?

2)Bila nk mai sini hehehe

AdiK CoMeL said...

salam maal hijrah

kella said...

huhuhu.. aku tak perlu tanya apa2 lagi.. aku tunggu jawapan untuk soalan soalan di atas tu sahaja, wah, mungkin kena buat satu entri lagi bagi menjawab semuanya itu!

salam maal hijrah..

:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heheh:) semoga terus berjaya :)

KhairulMarhaen said...

gua nak tanya lagi satu soalan..
err..apsal lu tak jawab soalan gua sebelum ni????hehe..

anuarahamad said...

HYE, SALAM MAAL HIJRAH UNTUK KAU BRUTAL SOLO.APE AZAM KAU TAHUN NIE.
NAK NGORAT AWAEK KE/ ATAU NK BUAT APER......
KOT CAMNERPUN ALL THE BEST TO U AND THE FOLLOWER

AKHIR KATA, SALAM MAALHIJRAH UNTUK SEMUA,SEMOGA LEBIH SUCCES

beautiful_rose said...

1.siapakah mei9 di hati anda?

2.ko kerja apa sebenarnya?







sekian terima kasih kekasih =p

Nur Misnan said...

salam brother..
1 tahun yer..

nih aku nak tanya
- rumah baru mcm mana? cehh mcm tau2 jer kau pindahkan
- opis baru dah pindah?

hahhh.. tu kalau jadi kat Shah Alam
boleh ler belanja teh halia satu.. =)
salam maal hijrah

puteri said...

salam maal hijrah bro brutalsolo.

psst..
jgn brutal2 maal hijrah niii,,
he.he
:)

EnHEar said...

nak tnya jugak..
1.apa azam bru?
2. agak-agak azam tu boleh tercaai tak? ;)

salam maal hijarah....

Cik Mieyrarif said...

ouhh.salam maal hijrah yekkk :)

Adekniza said...

salam maal hijraj to u too. :)

Yui_Wani said...

Salam maal hijrah! Eh, btol ke nak beli artwork Yui nie? O.o

peGuaM_BiSaYa said...

amboihhhhhhh........kemaen byk komen....mntak 1!!hewwwww

Pistachio said...

gua bz cuti bersalin.. gua nk tny satu soklan je.. sudi2kan diri menjawab...

huraikan tentang pekerjaan anda (360 patah perkataan)

tanya soklan hape2 je kan? keh keh keh! gau xkesah lu nk jawab apa.. janji 360 patah perkataan!

~nurul~ said...

salam,
ape specialnya blog brutol ni sampai byk sgt org follow??