apa barang

Apa barang

Saturday, February 26, 2011

ORANG PEREMPUAN AKA WANITA

ORANG PEREMPUAN NI MACAM BAS.. KADANG KADANG TUNGGU 10 MINIT 2 BUAH DATANG SEKALI.. TAPI ADA KALANYA 1 JAM SEBUAH PUN TAK SAMPAI SAMPAI..






NOTA : JANGAN MARAH

75 comments:

ezanoor said...

orang sekarang dah tak naik bus sangat... naik kete jek... hehee jgn mare

Wahida Nasution Thakhrim said...

kesiannya kena tunggu bas lama2.. tak pe la.. sabar banyak2 yea..

Panglima Muda said...

dia orang naik monorail ... lrt pun lambat

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Biarpun makcik tak de kereta, tak akan naik bas, banyak bangla, masam bau bawang.Jalan kaki lagi baik.

sharamli said...

bila dah sampai cepat-cepat naik.
biar la kena berebut p0n..

keh keh keh

kakcik said...

Eh! ada perumpamaan macam itu, ya?

HonEyBuNNy said...

ish2...org laki lak mcm driver bus la...heheheh...lawak ja...

pembaris said...

bayar tambang minta tiket...

JIJI YU said...

dah tu engko ni dok tgh menuggu die datang la ek..eheh

puteri ain said...

eh??? haha

sayangsayangibu said...

ha..baru tahu pasang surutnya kaun hawa tu kan?

Semarak Api said...

bas yg 10 mnit skali dtg tu blum tntu yg kite nk naek..

NOOR FATIN said...

naik lrt la, datang tepat pada waktunya. kah3

Qaseh dalia adelia said...

ek haha.. pendek gilos entry tapi kelakar ... mane de bas..wanita tu perhiasan dunia weee

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sebenarnya apa yang nak si sampaikan eekk??

KHIDMAT SEKS PADA PENOREH GETAH SANGAP

bella said...

maksudnye?not so clear..huhu

fiezah91 said...

biar entri ni pendek tp ada maksud yg cuba disampaikan kan?kehkehkeh

Mak Su said...

lambat? cepat? rujuk saja masalah ini kepada abang pilot berjantina lelaki yang menjadi driver nyer ;p

aliaaroslan said...

sokong mak su.

mr.syazwan said...

time ada 2 buah bas tu

best wat pergi naik bas 1 tu

balik naik bas lg 1

hehe

Plain Jane said...

tak faham. bus ka apa nie. erks!

BENA said...

maksud mendalam tuuuu :)

erisya nor said...

kekadang byk pilihan kekadang satu pun tak de ya...hehehehe

fathiah said...

xpham... hehehe

jeb said...

bila dah naik bas, baru perasan bas sebelah lagi nampak cun..

zety said...

tu masuknye bas tu tayar pancit

Ummu~Ishak said...

comel peribahasa ni

nelly said...

Eh ? yeke ?
jangan tunggu bas lama2 ..
=D

whitecappuccino said...

hehe..ada jugak perumpamaan macam ni yerk?

cemomoi said...

heee truk betul bas tu

tupaimerah said...

tapi tetap di tunggu, kan? :)

miya said...

tu lah beza antara perempuan :)

menusuk hati said...

wanita mcm bas buruk yg 44 tayar dia pancit.haha!

Abd Razak said...

Bas yang lambat tu dia jalan perlahan..

SyahmiFikri said...

haha..

takpa.. bus lambat! at least sampai gak.. hee =)

- zuriey - said...

tak faham la apa yang nak disampaikan..bas memang selalu lambat..hahha

TUKANG KATA said...

apa barang bas? hahaha

malaysia airlines sudeyhh

aleen aiden said...

ape ke hay nye samekan aku dengan bas...hahha

ikan emas said...

kalau dah sampai rembat aje laa..penuh pun asal kouta ckup tak pa

ahsfantasy24 said...

orang laki pn sama..
hehe harap smpai btul pda msa
n destinasiny :)

Terbaru:
Bila Cinta Diibaratkan Sebiji Limau
Yang Aku Mahu, Hanya Kamu

Cikli said...

dalam maksud hang ni.

gedek! said...

Yang 10 minit 2 buah tu 'Bas'....

Yang 1 jam sebuah tu 'Bas'sikal

Yang tak datang langsong tu... Terba'bas'....

makcikkantin said...

Kalau adik jadi bas, abang jadilah drivernya....abang cepat, adik pon cepat..tapi abang lombab tu yg jadi satu jam!

Nerzhul said...

letih duduk bas stand lelama...

Emira Darmia said...

dear abg brutal,

same je mcm laki...but this phrase ada lebey kurang mcm dalam cerita parenthood..hehehe

"ur grandpa used to tell me that men r like a bus, if u missed one than u need to wait for another"


:)

acuamie said...
This comment has been removed by the author.
nand nasyari said...

ok lah tu..lelaki ada choices leh naek 2 bas skali..tuka2...huu

bukan lelaki ke yg mcm bas? -___-

Kasih nur azie said...

lelaki ni macam bola. nampak gagah diluar. tp bile dipijak. senang aje nak leper.

beautiful_rose said...

bukan pekara yang mudah.

delarocha said...

ada gak bile sampai dah penuh...not available :-)

Enh Ear said...

abih tu.. laki mcm apa?
mcm lori angkut kete? semua nak di angkut... yang diangkut.. smeua ynag baru2 plak tu..
hihihih.... ;)

kella said...

macam macam persamaan orang berikan pada pompuan kan.. macam baju ler.. macam bunga le.. macam rumah le.. terbaru ialah bas? heheheh :)

mie said...

ada benarnya...
penat menunggu..
bila ada, banyak la pula..
eheheeee

Pistachio said...

kalau teksi tuh perumpamaan utk lelaki plaks ke? keh keh keh!

liyana said...

knape bas? adekah beliau besar? hehe

Amirrah Zawani said...

hahaha!! ada kebenarannya jugak tu :)

bunga said...

maksud tersirat..jika bas datang naikla..t terlepas..ok..jangan nak pilih2..t xsampai ke destinasi tepat pada masanya..

anish ! said...

heyhey brutalsolo . thanks sbb sudi jejak blog saya yeaaa :)

REPUBLIK N9 said...

pempuan ni macam ktm komuter, bila aku nak naik die tak de, aku tak naik berderet die datang....

PeNaRi LaUt said...

hahahaha....perumpamaan baru??

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhhh aku puas belek kamussss ape maksudnyerrr ader yang tersirat dan tersurat ... dalammm maksudnyer tu

Faaein Himura said...

naik lrt lah.. cepat.. hahaha...

Nesa Wazir said...

hehe.pertama kali dgr nih..tp x dpt nk rungkai plk~~ -_-"

dotblogspotdotkom said...

sekali tu datang bas bertingkat daaa....

Linglung said...

bila kau nak ada bas sendiri??

Pena Marhaen said...

jangan salah naik bas..takut nanti tak sampai tempat di tuju..hehe

Fida Faizal said...

orang permpuan macam biskut

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

uihhhh pompuan tak sama ngan wanita kut.....

kimmy said...

dan bas yang datang tu pun berbagai bagai jenis.

KatekateKite said...

mendalam maksudnya..... ;)
hati hati dalam memilih bas, takut salah arah. ataupun bas rosak tengah jalan, terpaksa nek teksi! ;p
----------------------------------
Kemarahan Tak Terbendung? Kenapa Marah Marah Nihhh....?

solo mum said...

alahaaiiii... nasib badan la

anntaj said...

ketika ada...ada...
ketika takde...takde...
kalau ada, ramai lak...
heheheh...
saya naik basikal jer

zia said...

laaa..dah jadi bas lak gua..huhuu

alang said...

AKu setuju bro. Time kita takde sapa2, time tu la takdak org nk layan. Tapi klau time ada org nk layan... adehhh, tak mampu nk terlayan dah. hehe.

mE said...

lelaki pulak driver bas itu.