apa barang

Apa barang

Tuesday, March 15, 2011

sapa berani komen ..kisah benar ni..silakan........

....mamak sec 24

" apa mimpi , bro Mazlan ,ajak mengopi pagi pagi  ni..?.. gua bertanya ,sambil memotong roti sardin

" saja ...aku ,dah jadi orang bujang sekarang ni... "  bro mazlan bercakap sambil menghirup kopi

" orang rumah balik kampung..ke"? tanya gua selamba

" aku ,ceraikan ... " kata bro mazlan perlahan ...

gua mengangguk..dan terus melayan roti sardin

" aku ,dah cuba pertahankan rumah tangga aku... tapi bini aku macam dah tak mau hidup sama lagi..
jantan yang suka sama bini aku offer 2 juta... aku fikir dah memang bini aku pun dah takmau hidup sama ..
dari pada aku tak dapat apa apa ..baik aku terima saja offer 2 juta . ... Benda yang lelaki suka mana mana
perempuan pun ada..sama saja " kata bro mazlan tanpa dipinta..

gua garu kepala yang tak gatal

" Honda C.R.V ,tu aku beli cash dengan duit dua juta " kata bro mazlan ,sambil menjuk kunci C.R.V


nota:
janda bro mazlan ,antara perempuan paling cantik dan menarik pernah aku tengok..dan bro mazlan adalah orang yang jenis setia bercinta ..entahla...

55 comments:

Citarasa Rinduan said...

aku rasa bro mazlan...ikut nafsu...

rasanya,ada cara nak mekarkan smula kisah cinta sebelum berkahwin..
antaranya pi ke tampat kita bulan madu..
atau temukan semula tempat pertama kita berkenalan semasa sama2 bujang...

bujal X said...

cinta sudah tiada.

kakcik said...

Kalau isteri pun sudah tak ingin bersama, lebih baik dilepaskan sahaja daripada menanggung dosa - sama2 masuk neraka!

zia said...

jauhkan diri dari pihak ke 3

Nur Misnan said...

hai brutal..
dari apa luahan ceritanya
dia memang sedih dgn apa yg berlaku
tiada cinta maka tiada maknanya
belaian isteri kemungkinan sudah hambar
sebab itu dia membuat keputusan begitu...

p.s. keputusan yg singkat
terima wang dari lelaki tersebut
bg aku dia tiada maruah sebagai lelaki sejati....
duit blh cari tapi maruah... tercalar sedikit
pasti org memandang rendah...

BonekadalamChermin said...

sekali jadi tsunami
apa saja yg ada lenyap






MACAM TU SAJA


.

ezanoor said...

ntah la... tak faham jugak... bila saya cinta, sy cinta selamanya. duit bukan galang gantinya tapi klu dh perempuan tu pun taknak, watpe simpan... lelaki kaya, ramai lagi pompuan nak...

Sesumpah said...

jawapan dah penat redha je.

Cikli said...

siapa lelaki Y yg sanggup bagi 2 juta tu?

sharamli said...

j0d0h sampai situ je. hu3

Marina Monroe said...

Win Win Situation..

Pena Marhaen said...

dah mintak lepas tu..lepaskan je lah..

tapi bab ambik duit tu aku rasa dah macam meniaga pulak.

Mak Su said...

hujan di tengahari

beautiful_rose said...

kes macam ni biasanya dua2 pun bersalah jugak.tapi ego nak mengaku kesalahan masing2.taknak berbincang dan cri jalan penyelesaian.
lalu jalan terakhir adalah "carai"


lagi sekali bergegar tiang arash...

mae said...

tak tau nak komen ape...lu pasang pelaris ke ape pasal gua dah macam kene candu dah komen kat sini....

cemomoi said...

wuuu dasat, cinta beralih pada crv

jangan terkena kat aku sudah laaa

Republic Aku said...

keputusan yang paling tepat! isteri boleh cari, rm 2juta nak cari kat mana?...ada lagi offer macam itu aku pun mahu....isteri tiada tapi gelfren ada...rm1juta after diskaun!

Waqheh said...

Bini dia yg lu ckp cun tu dia jual 2juta jer?? berapa berat bini dia? cube citer cube citer...mahal lagi la tokek kalo cmtu...

ghost writer said...

duit beb...

kalau antara fouziah ghous ngan 1 juta pon,aku tetap pilih 1 juta.

barang semua sama.layanan jer lebih kurang.peh!

Ummu~Ishak said...

betul juga apa yg bro mazlan buat, tapi ada juga yg tak betulnya.

dunia hari ni, macam2.

**kalau dah bini takmo, siap ada offer 2 juta lagi, aku pun nak duit tu, haha

Nerzhul said...

bro mazlan dapat 2juta..ex bini dia dapat berjuta-juta la agaknya.

Pencacai Alim said...

jwbla kt akhirat sok

alien said...

pergh~
dia pertahankan boleh, cuma bimbang si isteri curang dibelakangnya lah..
pasal hal 2 juta tu aku tatau le cemana..
tapi... pergh~ itu perempuan mata duitan..
dan yg pasti mazlan sdg berduka lara

J@J@ / Bini The Rock said...

kasihan~~~

Kazaztan Team said...

ooohh..dari dulu perempuan mmg brg dagangan...kahsian perempuan..ada lelaki pon tak jadi imam...sedar la wahai perempuan....

KuNanGKuNanG said...

walau pun dia ceraikan bini dia tp rasenye x patt dia amik duit dari lelaki2....

nora said...

kalau dalam hati dah takde cinta.....baik aku pilih duit huahuahuahua (motif gelak??)

ENTRY HOT : Lucah Day :p

aleen aiden said...

knapekah begitu ahernya.

Larasepi said...

gilerrrr nye!

Nadia Harnisa said...

Zaman sekarang.. Duit lagi berharga dari perkahwinan.. Cerai senang saja di lafazkan.. banyak fasakh diminta..

~LP Lum~ said...

salam~

susah nak ckp.. mgkin bukan sbb offer yg di terima tp ada kisah di sebaliknya yg kita tak tahu.. :)

cikpia said...

ada hikmahnya......

Cik Ina minat Do do Cheng said...

jap makcik tengah pikir 2 juta , suami, 2 juta , suami, 2juta , suami. lebih baik duk sendiri, tak de sapa nak kacau.okey tak.

Cempaka R.Minta said...

awak napa buat post macam ni?

ikan emas said...

dah rezeki dia gitu..

ahsfantasy24 said...

Ya Allah sayunya..
tp mngkn tkdr jdoh dorg takat tu ja,
kte doakanlah yg trbaik..

miya said...

tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
boleh buat drama.

Sutera_suci said...

Komen saya,

Semoga berbahagia

zety said...

harta tak kemana..
perempuan pun sama..
syukur tak ade anak lagi..yeke?

Semarak Api said...

ntah2 alsn part cnta suda xde tu.dkburi duit 2juta..oh lelaki!

kimmy said...

2 juta itu berkat kah?

masnurain said...

seriously selalu ingt cter2 mcm nie akan ade dlm drama..!!!
bru tahu yg bnde2 nie ade dlm reality jugak!!
pehhh..!!!

kalau laki tu still cinta kan istri die..BUT! bini die x syg kan die...dan blaku curang thdp sang suami...takde guna jugak kan..??
rasa nye..better di lepaskan..! lagi tamabh dosa jer..~

kecuali msing2 ade lagi perasaan cinta dan sayang tu..so, hbngn tu boleh di mekar kan balik..~

cek chun said...

introdus guwa kat bro mazlan sat.
mau jugak CRV sebijik..
lama dah guwa mengidam tu.

adan said...

perghh..! sadis sungguh cerita benar ni.. betul2 terjadi di dunia nyata.. ingatkan dalam tv je.. cinta sudah tiada.. duit kata mari..

ayunda maajis said...

ahaha..cinta dah boleh dijual beli dah skang..dasyatttttt

Ifti Larina said...

bro mazlan tu oke, yang tak oke bekas isteri dia yg tak setia dlm cinta..

Cekodok said...

itu petanda semuanya boleh di beli sekarang geng.. iman pon orang sanggup jugal geng...

sasa said...

ape2 pun die tak boleh bg alasan mcm tuh nak ceraikan bini dia..dah la amek duit

Dearie Pearls said...

banyaknyer 2 juta..

mcm busines lak..

Dearie Pearls said...

banyaknyer 2 juta..

mcm busines lak..

MAPPIAU said...

errrkkk...speechless hakuu..

Al said...

dia seorang yg cepat bosan

jp lg dia jual crv buat hantaran bini baru
dan bgitulah sterusnya...

semut sesat said...

aku suka si mazlan.bijak.brutal,dia masih single kan?bg no tel dia ke aku sbelom dia habiskan 2 juta tu..pat2!

Epal Hirata said...

senangya ceraikan bini dengan 2juta..
bini=duit?
kalau dia ceraikan bini dia tp x amik 2juta tu...mngkin aku respek ag dia..
tapi bile duit depan mata?

missSenget said...

bro mazlan pencinta setia? dan dia masih bujang tak buat masa ni? beli crv cash, duit die baru luak 1/20..

agak2 dia nak anak dara sunti cm aku x? fuh~~!!