apa barang

Apa barang

Wednesday, April 20, 2011

Apa barang, Jemput Kenduri Kahwin Guna SMS...

" gua tak akan datang kenduri kawin lu" gua bercakap depan notebook spx ,terpasang video conferencing .Gua masih ..di atas katil berkain cap gajah duduk


" tak buleh macam ini,tak bro tak rock,semua orang hadir masa majlis  aku nanti " Will bercakap di depan skrin ,sambil susun sepuluh jari


" Will , lu tau kan ? , gua sudah pesan siang siang.. kad jemputan ..kad jemputan " gua tekan nada suara di situ.. sambil gua bangun menarik langsir supaya cahaya mathari  masuk


" sekarang zaman IT , aku sudah mail dan sms ..majlis aku besar bro , tak sempat semua tu" terang Will bersungguh sungguh 


" no ..no.. takde kad jemputan ,gua tak datang ..lu ada  faham Will "  gua tekan lagi bab kad jemputan bersungguh -sungguh..gua lihat di skrin  Will tergaru garu  kepalnya yang hampir botak itu


" susah macam ni, baik lu cakap dengan ,Eliza  sendiri ,dia bersungguh nak bro datang "  Will bercakap sambil tangan melambai lambai


" haram jadah betul  Will dengan Eliza ni,belum apa apa dah rasmi pecah tanah " Sumpah gua dalam hati rosak anak -anak muda sekarang


" plese ... plese " Eliza membuat muka comel di depan skrin..gua lihat dia masih berpakaian tidur tak kemas


" Eliza,gua perlukan kad jemputan..takde kad jemptan gua tak datang " kata gua kepada Eliza ,di skrin notebook,sambil gua membetulkan  skrin tadi yang senget..bukan senang nak tengok perempuan sedang pakai baju tidur nipis


"kalu macam tu, Eliza akan courier kad jemputan ,..jangan tak datang pula " kata Eliza di hujung skrin sambil memberi cuman terbang


gua senyum puas hati..kad jemptan maa ,baru buleh datang..gua matikan notebook gua ...


*************
***********
***********
*************
************
************

Prince William dan Catherine Elizabeth Middleton  akan berkahwin hujung bulan ni, ada kad jemputan gua datang..kawan  ,kawan jugak ..kad jemputan  bagi


Nota:

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru. Hamka.

48 comments:

Zura said...

salam kenal...
singgah sini baca entry...
mmg betul...org skrg nie nk jemput gune sms atau email je...mmg xsopanlah gaya cm tue...

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

hahaha.. kurang asam! part tetiba eliza lambai tu aku x leh tahan!!! cis kau

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

perbualan yg tak boleh blah....kahkahkahkah...pandai ko ye...

bab adat yg dibangkitkan tu..memang betoi...budak2 skg sgt2 senang sungguh..jemputan main sms, email & FB lg...katanya tak sempat...

klu lah adat ini diteruskan...eemmm..sampai time ank2 kita nanti mcmana plak no...

qemaishak said...

Haha nice entry, buatku gelak pagi2 ni..

.::WaNiE::. said...

hellooooo

kad jemputan dia dijual ok !!!

ahahaha tapi dah sold out !

hahahha eliza melambai dgn baju tido

kemainnnn

Wahida Nasution Thakhrim said...

AcHiKz pun takkan pergi kalau tak ada kad jemputan.. jangan terlalu ikutkan teknologi sampai perkara penting tu pun nak disenangkan..
kalau ada masa hantar email, sms segala mesti la ada masa pi pej pos hantar kad jemputan.. alasan tak ada masa tu dah lapuk..

Daddy Ziyyad said...

Salam bro..

Nice entry..

Ada benda yg aku rasa bila dah maju di zaman IT ni pun, kita masih perlukan style lama/old school..contohnya hantar kad jemputan kahwin...

Tapi org sekarang ni, cerai pun boleh pakai SMS maaaaaaa :P

Waqheh said...

Lu mmg katogori yg amat steady bro...benda cmni org nmpak remeh je.tp bg gua ini very penting.. Gua dulu tak pi majlis kawen mmbe gua.. Patut ke dok serumah ngn gua masa bujang, tapi jmput sms je..mmg 'pelaq'...

diana said...

pakai sms macam tak ikhlas la pulak..
call je lagi baik..
jemput pakai facebook lagi tak mau.

bujal X said...

celako!

*nanti bunga telur mintak lebih~aku nak satu~haha~~

Al said...

nnt lelame kita akn terbiase jgk dgn adat baru kan
only time will tell

JIJI YU said...

gua totap akan pergi sebab leh melantak free

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik memang old fashion.lu pun sama , tak sangka.

Pena Marhaen said...

aku pun tunggu kad jemputan kawen diorang..hahaha

Queen said...

tak kesah kalau tak dapat kad kawen.. asalkan die menjemput..walau dgn apa cara pun takpe..
cuma kalau lebih sungguh2..(esp kalau call).. itu terus rasa segan sangat kalau tak datang

Nerzhul said...

lame dah tak dapat kad kawen...semua pakai sms ngan facbook je..

eLL said...

betul. ingat main-main ke. majlis grand2, besar2 tapi takdo kad...

VFN said...

setem mahal =P

sharamli said...

setengah 0rg bila dah dapat kad jemputan campak ke mana2..kalau ye p0n xmau p simpan la kasi lepas tarikh kenduri dulu..

aleen aiden said...

mcm haram!panggil eliza je eyh.sejak bile lu kawan dgn golongan prince2 nih?hak2

DuniakuAbstrak said...

hahahahahaha

hampeh, prince william kemain lagi.

bro, kad jemputan itu hanya medium, orang dah jemput seeloknya kita datang jika tiada aral yang melintang...

AizA said...

hahhahha... mmg sesengal ubi jer... punya lah serius org membaca... gupanya... aduyai... hahhahhaha

Hantu Kak Limah said...

cayalah bro..sanggup eliza ikut prmintaan lu...keh..keh..keh..
kalo x de kad jemputan ..mau sesat nk gi majlis kawin will ngn eliza...berjuta kepale manusia kt majlis tu..hehehehehehehee....
kalo lu pakai kain pelikat gajah duduk time first night,gerenti x kan rabak kain tu...kui..kui..kui...

Zie said...

lama x dtg lepas singgah aritu..hehe..imaginasi..amvoiiii...hihi

imah said...

bagos!! kite kena ajo cara timur ^^

Cik Bidadari said...

best gila... prinsip tetap prinsip yeak... setinggi manapun adat tak lupa... wewitttttttttttt... sempat gak usha bakal isteri org yeak... isk isk isk isk

mamai said...

zaman dah maju..sib baik pakai sms kot dia pakai mms

beautiful_rose said...

tu masalahnye aku selalu je miss x g kenduri kahwen member sendiri sbb x de kad jemputan.semua nak di tag dlm FB hantar sms bagai kad2 dah x main.

aku bukan selalu sgt bukak FB tu tau2 je....owh,kau dah kahwen x tau pon.

cikpia said...

ha ha..... babik toi!!! kira ko nak pi la ek? aku layan kat ch700 jer la nanti. harap2 nampak ko kat skrin tv... =)

dah dapat kad nanti fotostat kaler kat aku satu set ek!!!

zia said...

huh..nanti kita gi sama2..itu pun klu ada kad jemputan ler..huhuhu

gedek! said...

Text pon ok, je....

jangan lupa bagi kordinate GPS nya...

cumel~* said...

kamoo..kalau sy kasi kad jemputan majlis sy...kamoo sudi hadir x?

nadiya taqwa adam said...

tergelak baca post ni :)
lagi2 yang last .
hee

whitecappuccino said...

kad jemputan mesti..tak pun jemput sendiri pergi rumah orang yg nak dijemput.Tak main la sms, email bagai.

gadisBunga said...

will dgn eliza tu tak kene kuarantin ke? ye la...anak raja kan...kang hilang seri pulak masa hari bersandeng nanti...

kulupSakah said...

aku lak sama ada dijemput dgn kad, ajak mulut atau sms ke email ke aku takkan datang ke majlis perkahwinan sesiapa..gila kau!!
majlis makan dan persandingan okeylaah...

ahsfantasy24 said...

hehe..
suka style u,
kad jmputan tu wjib kasi..

ne nk tw kot2 ari tu gak
nk sesat, ley baca peta:)

Nur Misnan said...

hai brother...
ada jer ceta hangit kau yer
pasal jemputan plak...

but still have mehhh
org jemput kahwin guna sms...
tak sempat ler tuh nak pos

Republic Aku said...

nasib baik aku jenis orang yang tak suka ke majlis kahwin...apa barang pergi rumah orang kahwin yang kahwin kan dia yang kita sibuk2 apahal ...gila ke...hehehe...

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Brutal, kalau dia antar sms, Yob antar hadiah virtual lah. Bapak borek anak rintiklah...bapak dia pun baham ex-girlfren wlupun bini lawor cam putri!

ayunda maajis said...

uwa...tak boleh blah..ckp pasal william..aku teringat kat skoolmate aku dulu..dia mmg suker giler kat william smpai amik tau semua pasal jantan ni.Siap ade scrap book khas di buat collect artikel semua pasal will..dasatt..skang dh nak jd laki orang..agak2 gi bunuh diri ke dia? huhu

Perantau Jalanan said...

macam haram!! miahahahahha...

Cikli said...

cesss.... aku tak boleh terima bakal pengganti queen yang penzina.

miya said...

deym!!!! dapat kad pls nak ikut sama? hahaha

Cik Pah said...

aduhai.. siap betulkan skrin tuh yg tak tahan.hahahha

i loike very much this entry..

FasiHaH SupiaN said...

hahaha tak bleh bla cerita dia, isi dia 1 je, nak kawin, jemputlah pakai kad jemputan.hehehe

s h e e said...

satu lg yg faymes skrng jemput kt fb...da la jarang bukak fb tu...memang tatawla jdnye...

kakchik@ella said...

waaaa .. dpt invitation from the royal wedding. hebattttt!! wa pun suka main kad gak beb. baru brkobar-kobar nak fly smpai ke UK tu. hahaha ..