apa barang

Apa barang

Thursday, April 21, 2011

santau dan sihir dalam company berhad ni parah

Minggu ni minggu cipan tahap tapir,, berukbend gua dah tak buleh jalan langsung.. bukan  macam dulu dulu beruk bend gua ada scandal  sama siput dengan babi..itu buleh guna lagi

berblog guna pone ni tak rare ...susah nak type ...apa lagi nak menjengah blog korang yang ada bunga bunga ..lagu lagu...gua terasa betul betul  terkena  sindrom Stockholm..Jadi pandai pandai la korang jadikan blog korang mesra orang kebanyakan atau orang banyak


Gua syak ..ada sihir dan santau menyantau dikalangan peneraju  jalur lebar dan berukben dalam negara malaysia ni... yang kuning santau yang merah..yang merah santau yang biru... yang jadi mangsa pengguna net di malaysia ni... nak meniaga jangan santau dan sihir ..engkorang company berhad berhad....lantaklah


kita beralih pulak dalam industri pemotoran ..kat dalam dunia apa jadi kalau diorang sihir dan satu menyantau..tak jalan kerta ngan bas ..apa jadah nak pergi kerja


tu belum lagi bab kapal terbang tambang murah..yang satu ,santau yang lagi satu..yang satu lagi balas tuju angin..mau rabak kita nak naik kapal terbang.takut


cuba kita tengok pulak dalam  rangkaian tv  santau dan tuju  sihir menyebabkan kita telepas rancangan bagai mana nak pilih juara berlagu dan juara agama agama..his

***********

***************
jadi gua mintak  maaf kalu idak dapat singgah blog engkorang dua tiga hari ni..agak nya bila lah syarikat pembekal jalurlebar ,berhenti santau menyantau dan sihir sihir ni ..dosa besar ni




************ 


Nota 
Al BAqarah: 102: dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syaitan-syaitan pada masa kerajaan Sulaiman (dan mereka mengatakan bahwa Sulaiman itu mengerjakan sihir), Padahal Sulaiman tidak kafir (tidak mengerjakan sihir), hanya syaitan-syaitan lah yang kafir (mengerjakan sihir). mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua orang malaikat di negeri Babil Yaitu Harut dan Marut, sedang keduanya tidak mengajarkan (sesuatu) kepada seorangpun sebelum mengatakan: "Sesungguhnya Kami hanya cobaan (bagimu), sebab itu janganlah kamu kafir". Maka mereka mempelajari dari kedua Malaikat itu apa yang dengan sihir itu, mereka dapat menceraikan antara seorang (suami) dengan isterinya. dan mereka itu (ahli sihir) tidak memberi mudharat dengan sihirnya kepada seorangpun, kecuali dengan izin Allah. dan mereka mempelajari sesuatu yang tidak memberi mudharat kepadanya dan tidak memberi manfaat. Demi, Sesungguhnya mereka telah meyakini bahwa Barangsiapa yang menukarnya (kitab Allah) dengan sihir itu, Tiadalah baginya Keuntungan di akhirat, dan Amat jahatlah perbuatan mereka menjual dirinya dengan sihir, kalau mereka mengetahui.

Selain itu Nabi juga bersabda: “Tiga golongan manusia yang tidak dapat masuk sorga: pecandu minuman keras, orang yang memutus tali silaturrahim dan orang yang percaya kepada sihir (HR. Ahmad, Hakim, dan Ibnu Hibban)

44 comments:

ardinihumaira said...

santau juga tu kan...
isk2

miya said...

gua suke tang pi es tu! :)

Latifah said...

macam-macam la kamu ni.. hehe

HEROICzero said...

HAHAHA. thats what we called, business!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

selagi ada manusia percaya pada bomoh, selagi tu bomoh boleh cari makan.

menusuk hati said...

santau menyantau dah jadi macam hormat-menghormati..

kalau korang terer kalau nabi Muhammad saw bawa ajaran islam,nabi isa bawa ajaran apa?nabi ibrahim?nabi musa?Sekian,salam berukband

cik ubi said...

nabi bersabda "percaya pada ahli sihir" part tu mmg 1st time aku bace!..

ke aku lupe aku pernah bace?..hehe..

info menarik!

ghost writer said...

gua pun syak macam tuh.gua kadang2 macam kena hipnotize ngan benda pusing2 lama sangat menunggu kuar page...

gua naik pening.santau pun dah pening,main belasah jer dowang nak santau..test ilmu bodoh dowang konon..

azieazah said...

Yup, apa nak heran. Bab santau menyantau ni dah berakar umbi sejak zaman nenek moyang kita lagik.

Dalam dunia moden mereka sebut persaingan sihat, tapi memasang strategi atau buh orang dalam utk mencari kelemhan persaingan atau memasang kelemahan di sarang musuh!

Profesional belakang kira!

JIJI YU said...

enitim is bisness..ehhehee

Bro Ery said...

Yang kuning tu ada bela jin macam teletubies. Yang biru tu pun ada bela jin rupa macam badak air. Hahaha.

P/s: Selalu Miss Tira komen hari ini 2nd penulis blog Cerita Tira pula komen :)

Cikli said...

kena buat lagi satu broadband yang hijau...baru balance

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

yang pasti tu sape guna yg kuning tu kompom dia tu geng antu, antu kuning, serem ade sokmo kat belakang

eLL said...

nak percaya ke tak sihir ni...

bujal X said...

patut ah kamu punya komen kat blog aku sampai 4 yang serupa~~kecelakaaan berukband rupanya~haha~~

gadisBunga said...

patutla budak cempaka tu tergila-gilakan ko. hahahaha!!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2...ada santau menyantau plak dah...

Daddy Ziyyad said...

nama pun berukband..mmg macam beruk lah perangainya...:)

Prince Halilintar said...

kalau wat bisnes sape xmo untung..tapi diorg untung kite yg gune brukbend ni yg derita oleh kelembapan line nya..

Cik Pah said...

aku baru ingat nak santau kan boss aku nih..sebab tak mau naikkan gaji ..

tapi bile dah abis baca surah tuh.terus insap kejap.. hahaha..kejap jer

gedek! said...

Puncanya = KAPITALIS!

Pena Marhaen said...

dah tiga hari berukband aku buat hal..akibatnya aku tak dapat nak bersosial di alam maya..

orang lain yg nak dapat untung kita sebagai pengguna yang susah..dasar kapitalis cekik darah..!!

cikpia said...

memula aku nak caya gak..... tapi sebab ko yang tulis entri nie, terus aku rasa tanak caya. he he....

pipoq said...

hahaha..tu la pasal..aku ingat aku pun nak menyantau je kompeni berukben yang buat aku dah macam kena busung je ni..

jeb said...

gua rasa nak santau blog lu la..amacam?

Wahida Nasution Thakhrim said...

jangan santau blog AcHiKz udah ler.. berukband AcHiKz pun macam dah kena santau.. susah nak dapat line stabil..

MiSzy DiaN said...

amboi.. nak main santau2 plak dia daaa.. hehehe..bahaya tue~

MiSzy DiaN said...

amboi.. nak main santau2 plak dia daaa.. hehehe..bahaya tue~

s h e e said...

hurm...santau berleluasa yg x terlibat pon jd mangsa... :(

zia said...

tunggu je la hukuman akhirat kalau tak di dunia ni

imah said...

ape ade hal.. kite bakor je ^^!

kata kila said...

bongok punya broadband wahaahahha

ikan emas said...

santau jenis apa yg dok pekena kek awk punya berukband..kena cari bomoh yg baik punya..

IE pun tgh cari pawang nk solosaikan e problem windows niii..nk menjenguk laman org pun tak bule.."error operation...."

Republic Aku said...

bersabar jer lakan...itu yang paling mulia...

kakchik@ella said...

santau menyantau?? wa takut beb. pe2 hal wa lari dulu.

mslh berukband ye? no wonder la long time no c.

kiwi said...

kite bom..kite bom..cmni pn leyh santau..

KUREKURE COMEL said...

mcm agak terkilan je ni..hehehe...
jom pkai streamyx.....adakah kena santau jgk...opss..hehehe

sayangsayangibu said...

cerita pasal santau ni, kwn sekerja sya ada yg meninggal di sebbkan santau

alang said...

Nk hidup bro. Mcm nie la. hehe.
p/s dulu streamyx umah aku laju ja. Sejak keluar Unifi, terus streamyx mcm haram. Nk suh aku tukar ke unifi gamaknya.

cemomoi said...

beruben slalu sihir aku tu yang asik kena hamun je tu

Applepinkcomeyy said...

erkk santau ? tak hbis2 la dorg ni..

redsugarpaper said...

kenapa saya tak paham.bengap sgt agaknye (sedang menggaru kepala)

makcikkantin said...

ohhhh dulu makcik pon kena santau gak, tapikan sejak bomoh bagi petua pelindung; makan lah apple sebijik satu hari tapi gigit sikit je....penyakit tu hilang pulak, walaupun org yg sama masih terus menyantau...

wath said...

panjang lebor ko nk menerangkan alasan ko yek.