apa barang

Apa barang

Wednesday, April 6, 2011

Brutalsolo sudah nak kahwin????

Gua sedang sarapan sama Cupcap di persent 11 Putra Jaya

" awak angkatlah telefon tu"Cupcap tunjuk guna muncung

" tak perasan Silent, gegar tak kuat pulak meja kayu ni "  kata gua sambil angkat telefon

" mei9 " kata gua pada Cupcap dan dengan kelicahan tinggi gua tekan punat hijau

" asalamualikum ,hello, awak sudah sarapan ? " suara di hujung bertanya bertalu memeng itu cara mei9

" walikumusalam.. Sedang sarapan dengan Cupcap .." jawap gua biasa biasa

" mei nak tanya ni... buleh tak kita orang islam antar mak kita  sembahyang ..awak tau kan hari ini hari sembahyang kaum cina..." suara mei9 jelas di hujung telefon

" yang buat upacar sembahyang kan emaknya .. Mei kan cuma menghantar....sudah jadi tangungjawap mei menghantar mak , sebab yang lain takde kat rumah..anak tetap anak mei ,walaupun berlainan agama .Islam tidak pernah memutuskan hubungan ibu dan anak" gua jawap seketu seketul supaya mei9 faham

"syukur mujurlah  tak menjadi  salah... awak ada berita gembira ..nak tau " kata mei9 lagi.

" apa yang gembiranya ..?" kata gua sambil mengambil tisu yang di hulurkan Cupcap

"emak Mei benarkan kita kahwin tau ...awak balik ajak Cupcap sekali " kata mei9 gembira di hujung telefon

*****
*****
***
petang gua tunggu Cupcap di putraJaya sampai habis kerja

" kita minum dulu ya ..Cup cemas ni " kata cupcap  kepada gua

" apa yang nak di cemaskan..kita ikut macam perancangan asal ... saya akan kahwin sama cup dan mei9 " kata gua kepada Cupcap ...

" bukan itu la..yang cup risaukan " kata cupcap lagi

nota :

Dari pada melayan risau cupcap baik gua update blog guna netbook...hilang jugak risau di hati gua ..gua tau gua risau apa..tapi cupcap gua taktau

50 comments:

su said...

Jgn risau2..semoga yg dirncg,dipermudahkanNya :)

ghost writer said...

ko nak kawen 2 ker...?

dahsyat jugak ko ek..

Isa said...

nanti buat akadnikah serentak.. perghhh... risau.. satu sah satu lagi tak sah.. tok kadi geleng kapla.. hahaha...

HEROICzero said...

betul tu, islam itu mudah. =)


err, dua sekali?

Miss Tira said...

Err, tak berapa nak menjadi kefahaman Tira.

JIJI YU said...

hurm..aku leh jadi kot tok kadi

kakcik said...

Ehem... dua2 sekali jalan? :)

AZANI said...

selamat pengan tin baru....butang baju melayu jangan lupa.

Cikli said...

bab macam ni gua jadi protege lu cukuplah tuan mentor

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Brutal, kawin sekaligus 4 pun tak de hal! Pe2 pun akak ucapkan "Semoga Berjaya Kawin 2"!

gadisBunga said...

taknak cukupkan 4 terus? heheh!

gedek! said...

Kau perlukan sapa-sapa yg pandai silat pulut?

Gua pandai....

missSenget said...

alang-alang 4 terus bro..

lalala~

bujal X said...

haha~~nafsu kuda kah?

*selamat berbahagia brutalsolo~

Faaein Himura said...

pergh.. kahwin sekali dua terus?
dasyat... moga murah rezeki.. (^^,)
wajib adil dari semua segi ni.. huhuhu..

Abd Razak said...

Bila tu brother..?

Pena Marhaen said...

ko mmg tamak laa bro..kawen sampai dua sekali..

bila nak ajar aku cara-cara ayat pompuan ni?

mungelily said...

kawen?
congratzz :)

sharamli said...

tahniah.

sila berlaku adil..

Wahida Nasution Thakhrim said...

fuiyoo!! sekali dua tu brutalsolo nak kahwin.. tahniah ler bro..
lu jangan lupa berlaku adil yea.. adil pada setiap perkara.. (^^)

Cik Bidadari said...

apamei dengna cupcap tu kembar ke apa? asal kawin sekali dua plakkkk!!!!!!eeeeeeeeeeeeeeeee... ni mesti ada konspirasai nie

Cik Bidadari said...

baik baca dulu story label under mei n cupcap nie... baru boleh faham beebtl... tata.... tunggu label.. here i come terjah lu...

Nerzhul said...

Mei ajak Cupcap kawin skali.. ok la tu Mei dah setuju...Cupcap pun tak risau pasal tu..untung lu bro..hahaa

imah said...

good2..

Mommy Fara said...

ape kejadah tu?

beautiful_rose said...

Kahwin 2 serentak?

MR. SYAH said...

fuh! sampai dua..

ikan emas said...

kalau sanggup menempuh lautan berombak apa der hal..

brutalduo

cik fiza said...

tahniah brutalsolo :)

Hantu Kak Limah said...

salam..wa antar bunyi kompang la nanti...kalau datang majlis ,abih owang lari tengok muka wa yang hantu ni....
hehhehehehhehe.....2 jer..ade lg 2...

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Kalau semua sudah rela & redha, orang lain harus ucap 'Best of luck' jer ler!
Bila di pantai, dulu2 orang hanya takut pada ombak. Sekarang seram fobia pada tsunami! ;)

nurkaloi said...

errrrr

speechless

gile 2??? kaloi slh sgke kahh ??
heheh

Pistachio said...

gua setuju kawen 2..!

jika dan hanya jika..

lu belah diri kpd 2~

Republic Aku said...

kau kena beli tongkat ali 4kilo,minyak lintah 17 botol,air bunga gunung berapi 4 tong...semoga berbahagia.

cemomoi said...

tahniohhhh... 2 skali ke? kawen memberikan ketenagan pada qalbu

yatie Awang said...

aduh...bahaya ni...awal2 dah nak poligami ni...ihs ihs ihsssss....

Dinas Aldi said...

dua sekaligus? tabik dari akak, dik!

echah mashuri said...

ak nak jadi saksi leh?:p

Cikgu Jang .. said...

bapok besnyer kawin ni oiii...

wa khairul onggon said...

Ini betul2 ke cobaaan? hehe.. Niway sila refollow semula blog saya sbb blog dah baru wlupun pakai dotcom yg sama :P

Nazatul shima said...

bagusnye kasik nasihat cmtu..tpi btol la tu... islam x pernah memutuskan hubungan anak ngn mak..:) cepat2 kawen ye..:)

cek chun said...

kalo perlukan khidmat mak andam,
sila la hubungi gua.
setakat teyeh bulu mata pelesu tu, gua boleh rasanya.

De' Nurul said...

ha....nak kawin? for real? pheww

melle amir said...

jangan lupa uplod gamba kawen

Nur Misnan said...

biar betik brother..
lu nak kahwin jemput aku tak??
sure punya aku datang jadi pengapit makan berdamai.... hehehehe

Arabella said...

kahwin jgn lupeee ajak hee

ayunda maajis said...

ok aku ngaku..aku jelesss..ko leh kawin dua..aku..aku..masih bujang trang tang tang..huhu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Lepas lu kahwin, mesti nama blog lu tak solo lagikan.

solo mum said...

wah..wah..wah.. lama tak jenguk tetiba je berita kawein 2 tu..

aqim said...

salam..nak wat bsar bsaran ker biase jer??