apa barang

Apa barang

Tuesday, April 5, 2011

lelaki kena diam kalau ikut orang perempuan Shoping

kereta dah parking sedap sedap di plaza alam senteral., sebelum buat apa apa gua ajak  si siam dan si cina minum kedai mamak .bistro.perut lapar gua mesti di isi

gua mintak roti bawang,siam dan cina mintak roti telur.. bukan apa mintak roti makam tinggi  ni ,mamak tak buleh bagi roti semalam.cuba korang mintak roti kosong.sah-sah dapat roti semalam.ia itu gunanya hidup bermakam tinggi ni.

menemankan orang perempuan berjalan memang kerja yang kadang kadang menguji kesabaran gua sebagai lelaki.
mana tidaknya menunggu si cina mei9 siap serba serbi dekat 45 minit .si siam cupcap ,sampai dari putra jaya turun kereta tacap makeup rabak dalam 20 minit.Dalam menunggu tu ,sempat gua berzikir


Dari alam sentral kami bertiga bersukan acara jalan kaki ke Sacc Mall menapak lebih kurang sampai la kami ke tempat yang dituju.
masuk saja terus pergi Lot Bonia , biasalah orang perempuan beg tangan tak berkesudahan...poses membelik dan memilih mau rabak 2 jam .. Gua  boring ..mata sesekali memandang makwa makwa yang kerja di bonia
mata gua terpandang amoi ada ciri ciri makwe ya sesedap mata lelaki memandang di waktu matahari sedang panas.

Gua pergi dekat amoi gua senyum dan amoi pun senyum..senyum mau jual seluruh butek bonia..biasala..

" pagi." tegur gua seramah mungkin .suara gua ejas skit macam al-pacino..

" pagi" balas amoi bonia ,menguntum senyum...aduh kecing manis gua

'' boleh saya tanya?... harap awak tak marah " gua bertanya dan memujuk

" silakan , apa yang awak nak tau ,boleh saya bantu" ujar amoi bonia melangkah dengan kaki bunting padi

" BULU MATA AWAK TU, MEMANG SEMULA JADI KE ? " gua bertanya ingin tahu

Amoi bonia jawap dengan senyum dan sebaris gigi yang putih,sungguh bermakna jawapannya..

**********
*********

" asal nampak perempuan memang mulut awak tak boleh nak zip " cupcap bercakap sambil meletak beg tangan yang di beli


'' patut la tak suruh cepat macam selalu..sakit hati betul" Mei9 menambah  sambil memandang CupCap..

kereta begerak sambil muncung Mei9 dan Cupcap boleh di buat sangkut beg bonia



gambar tak ada kena mengena ambik dari lebai googel.. kira kira macm ini la amoi bonia

Nota:

kira untung gua temankan shoping dan sarapan.setakat amoi bonia ,kalau gua nak tekan ayat buleh pergi sorang sorang..

perjalanan dari sec 14 ke sec 23 S.Alam macam Dua marhalah. buleh gua jamak sembayang hari ni

44 comments:

gedek! said...

Naseb baik lu tak tanya...

"Beg ni untok di jual, eh...?"

Cik Bidadari said...

weeeeeeeeeeeeeeeeeee... tips baru tuu... cantek sikit bagi dorang cepat yeak... biasalah... pompuan mana boleh tgk lelaki yg ala-ala bf gelap nie ngorat depan dorang okey... awek bonia plak tu... weeeeeeeeeeeeeeeeeeee... kisahnya si cupcap tu dengan si mei tu beli tak beg bonia tu?

ghost writer said...

aku suka temankan pompuan gi shopping sebab dalam masa yang sama dowang belanjer aku..aku tak kisah..lagipun tuh bukan awek aku...

De' Nurul said...

oh nasib saya tak macam perempuan perempuan itu.

K2r~90 said...

hang jln ngan aq gerenty g kedai bundle jer kehkeh

Wahida Nasution Thakhrim said...

lu tau kan banyak ber'falsie' sekarang ni.. lagi mau tanya.. he3

p/s : AcHiKz tak pakai falsie walaupun bulu mata pendek..

kakcik said...

Kakcik tidak suka membuang masa membelek2 dan kemudiannya selamba berjalan keluar. Kalau teringin dan mampu, beli je terus (bongkak punya ayat!) ;-)

kakchik@ella said...

lebih rela sopink sendiri tanpa ditemani lelaki. buat kakchik tambah stress dan tak enjoy je. hihi ..

kakchik@ella said...

lebih rela sopink sendiri tanpa ditemani lelaki. buat kakchik tambah stress dan tak enjoy je. hihi ..

ardinihumaira said...

ehehehe...
nakal la kamu ni

tia said...

naseb gua xsuka shopping :)

ahmad humairi said...

Itu yang nampak dimata..
Mesti syot hal-hal yang tak pernah dinampak...kannn?

cikmOt said...

tak suka suping...hahaha...leh caya ke???

Pena Marhaen said...

aku paling tak suka tempat sesak dan paling lama aku boleh berada di satu tempat adalah setengah jam..hehe..

Nerzhul said...

hmm tips yang berguna...kekekeh

Miss Tira said...

Alamak, lepas ni mesti Cik Ery akan buat entri kesinambungan cerita ni. Tak percaya tengok laa. Cik Ery tu bukan betul sangat. Huhuhu :p

Ummu~Ishak said...

shoping mmg best kalau duit berkepuk

**selalu meleleh air liur lalu kat kedai handbag

YanaMIB said...

ecece baeknya teman dua org gadis..hehe.. =P

beautiful_rose said...

hanya tengok jenis barang y ingin di beli saja.dah dapat ambik dan terus bayar.malas nak pusing2 lagi sebab aku bz byk kerja lain nak buat dr membelek 1 barang lama2..

cek chun said...

Sampai sekarang gua tak lepas nak pakai bulu mata pelesu tuh. Bolehla pi tanya awek cina bonia tu nanti

bujal X said...

shoping dengan perempuan adalah penderitaan.

tak boleh kah grab n go??

cryclown said...

belum y jumpa kredit kad

RastaMat said...

wa ok jek teman pompuan shopping kalau ade duit..
boley shopping sekali sambil tunggu wanita2 berbelanja..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pulak tak suka bawak pakcik pegi shooping, kalau dia ada,segan nak beli barang -barang yang dah ada tapi nak beli lagi. malulah lelaki ni tak pemboros.

cemomoi said...

memang amoi tu buat donia jadik terang-benderang

Isa said...

gua kat Kedai Bonia nih... awek tu shif pagi ke petang...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah kami (klik entry terbaru) cherede

yoiiii aku tak suka dok lelama kat kedai baju dalam wanita malunyerrrrr..... eeehhhh sesekali cuci mata best gak kan....

Republic Aku said...

ayat tak boleh tahan.."Dalam menunggu tu ,sempat gua berzikir"...kiki,aku tak kesah janji belanja aku tengok wayang ,sudah!

~nurul~ said...

sek 23..lu jiran gua la...adoi...

mungelily said...

pompuan~~~~ memang la...
ekeekekekee... ;p

siti murni said...

Perempuan...memang typically begitu...tapi..awas, tak semua ya! :) hihihi..lebih senang..tengok, berkenan dan bayar je terus...tak perlu..tengok, tengok, tengok, belek, belek dan belek...huhu....susah pulak kalau bf ter'usha' amoi nanti..hikhik

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

rimas kalau shoping dgn org lelaki..tp kalau yg sekepala ok!

::..daYa..:: said...

pakai bulu mata asli
biar semulajadi
hihihihi

ikan emas said...

...bulu mata cari makan.

tak caya tanya kek ita cekwan

HEROICzero said...

memang xleh lah, nak teman pompuan shopping. huih rasa x sabar tengok kesabaran diorg pusing2 satu complex.

*btw, kalau itu amoi bonia nye, wee hooo!

alien said...

wow~
misti cun kan amoi bonia tu
tak angkut balik ke

Nulia said...

senasib lah sya , brutal !
saya kena teman mama shoping kasut ..waduh2 , kalau dibeli sepasang dua untuk kita kan bagus .... penat2...

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Brutal, yong tak suka handbag...makan-makan OK!

Cikli said...

bro,
versi asalnya amoi bonia
atau
amoi bohsia?

Dinas Aldi said...

tak pernah ada lelaki ikut gua, eh silap, ikut akak shopping, heheheh

zati embong said...

ramah betul dia,siap leh g interview org plak.haha

Plain Jane said...

alah ko nie, tak menghabeh ayat ngorat ko tu.

p/s: kalo p lagi butik bonia, kem salam awek tu. adiosssss

erisya nor said...

ehhh bukan ke lelaki yang selalu rajin nak ikut pompuan gi shopping? belek bukan apa nak pastikan harga yang dibayar berbaloi2 kalau tak sesia jer bayar mahal hehehe

little ain said...

HAHAHAHA lawak gila sehhh. komen yang first paling takleh bla. kalo tanye soalan tu, konpem org jawab, taklah nak bagi free je. HAHAHA.

by the way, dah lame tak pegi PAS ngan SACC. dulu time kat uitm selalu lepak situ.