apa barang

Apa barang

Sunday, April 3, 2011

Bukan Dato "T" tapi Tan Sri "H"

" kamu tau?,Orang berkedudukan dan berharta ni.Kepuasannya cuma boleh membeli kecantikan perempuan,kepuasan hakikatnya tak ada palsu belaka " Tan sri H,meghirup kopi star buck sambil silang kaki

" Kenapa Tan sri macam Tu?" tanya gua sambil memerhati ,bila sarapan paling mahal di Star buck, nak sampai ,maklumlah orang kaya belanja

" kamu lihat ,bini aku yang nombor 2 cantik bukan.. cuma boleh di tayang pada rakan-akan niaga ,layanan ,baik cari orang tepi jalan" kata tan sri H lagi

" oh." cuma itu yang gua buleh katakan,apa lagi yang nak di ulas

" Rm 20K ini siapkan semua keperluan ofis saya yang baru,jika tak cukup kamu minta lagi " kata tan sri H sambil mengeluarkan cek

gua senyum ,sambil menarik cek ke sisi dan simpan di dalam fail , gua hirup kopi dengan penuh kenimatan hidup..

NOTA:
Tansri H ,selalu bercakap soal dunia dan permpuan tapi bab berniaga dengan gua dia tak menipu pun.. bukan seperti sesetngah orang agama agama ...

22 comments:

cek chun said...

gua kena pikir dulu.
banyak benda gua kena analyse ni

sharamli said...

kenapa dengan setengah 0rang agama-agama

Makbed said...

orang agama-agama ni maybe maksudnye orang yang berlagak seperti beragama, bercakapnya belapik, sopan-santun, tapi hakikatnya dia pun berfikiran dan berperangai yg sama macam org takde agama. malah lebih dasyat lagi. opinion makbed je nih. tak ajak org setuju pun. kekekekee...

phee ungu said...

setuju tentang org agama . cuma 'sesetengah' tu masih sikit , ta bnyk kan ?? lepas ni kte share duit tu sesame ye :P

melle amir said...

tabik gila kalau said dato memang wujud

imah said...

?? camne nak cakap.. gitulah..

JIJI YU said...

kekadang orang beragama yang tak paham agam pon cakap cam tan sri tu jgk

HEROICzero said...

heh. orang beragama sekarang sibuk berpolitikkkk!

MR. SYAH said...

dunia2.... heheh..

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Brutal, sarcasm...sarcasm...

Miss Tira said...

Business is business.. Hehehe.

luahfikiran said...

SALAM,
YANG PENTING , ADA ILMU AGAMA SAJE TAK MENCUKUPI KALAU TAK DIAMALKAN. BERAMAL TANPA ILMU JUGAK MERBAHAYA. DIKHUATIRI SESAT NANTI

Republic Aku said...

orang agama-agama...mereka juga manusia dan tidak terlepas dari melakukan dosa so jgn hairan sangat dengan mereka sebab disana nanti kita yang menjawap sendiri bukan mereka2 utk kita.

Isa said...

Thumps up bro... hehehe.. wa caya luuu..

gedek! said...

dengan 20K tu....

bila belanja gua pulak...?

starbak

Cikli said...

dunia ni tegak kerana 4 perkara bro,

1. Ulama’ yang berani kerana Allah
2. Penguasa dan pemimpin yang adil
3. Orang kaya yang dermawan
4. Orang miskin yang mendoakan.

Plain Jane said...

"ada apa dengan orang agama?"

beautiful_rose said...

kedudukan....








dan hiang........

ayunda maajis said...

ade duit..ape pon boleh dapat..orang agama or tak..

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Pertama & utama ialah beriman
Takut, taat & patuh kepada Tuhan;
Kemudian berilmu dan beramal
Insaf Dunia pinjaman, Akhirat yang kekal.
Memang benar:
Ada orang belajar agama, tapi hati kuat hal dunia!

cemomoi said...

projek baekkk punya... bukan buat vedeo ni, kan?

Cik Bidadari said...

duit banyak tapi hati tak gembira gak yeak... adoi... memcam dunia yeakk