apa barang

Apa barang

Friday, April 1, 2011

Gua Benci sukan Air Yang tidak menepati hukum

 Dalam ntah berapa tahun lepas ,gua menghabiskan masa dengan member satu tadika .maklumlah lama tak berjumpa dan mengarut sana dan sini.kami memilih hutan lipur sebagai aktiviti hero hero terpilih .kerana kami bukan orang kebanyakan.kami memasak nasik membakar ayam

Sementara nak tunggu ayam yang dibakar betul-betul menepati syarak untuk dimakan, dengan beberapa peminat anak ikan, kami menyusuri sungai untuk menjejaki lubuk-lubuk ikan yang berpotensi untuk memberikan hasil yang memberangsangkan. Sepanjang perjalanan kami berbual-bual kecil sesekali menoleh belakang setiap kali makwe seluar ketat baju basah melintas sebelah. Gua tak pandang. Gua tunduk kire batu jalan je..

Setibanya di tempat kejadian, masing-masing dengan gaya macam rambo terus bertindak. Banyak jugak anak ikan kat situ. Member gua kata kalau malam, mak bapak ikan yang keluar pulak. Gua buat-buat dengar je. Sorang lagi sibuk membayangkan betapa meriahnya akuarium dia nanti. Ah, bayang je lebih. Pegang ikan pun geli, ape cite?!

Tiba-tiba disebalik akar-akar pokor yang berselirat di tebing sungai, gua nampak kelibat dua manusia tengah duduk berdepan. Gua dah mula syak ni mesti ade aktivi sukan air ni. Gua buat isyarat mulut untuk buat tinjauan. Dengan gerak langkah komando kami menghampiri tempat kejadian.

Sah! Memang 'sukan air'. Kalau masuk olimpik gua yakin Malaysia boleh dapat pingat emas. Lagipun kan banyak produk-produk tongkat ali, kacip fatimah, makjun-makjun kuat, pemanjangan yang macam gampang kat pasaran. Takde hal!

Itu jam badan mula menggeletar. Urat tengkuk pun dah kelihatan. Member gua lagi pulak. Bulu tangan dia dah start tegak-tegak. Gua terus bagi isyarat untuk serang.

"Woi, celaka gampang! Kepala bapak kau nak buat maksiat kat sini. Bodoh! Hormat la sikit. Bodoh baghal! Anak haram!" laju je mulut gua memaki kat situ.

Dua keparat tu dah mula pucat. Yang perempuan terus cover pakai towel. Yang lelaki terus benam badan dalam air. Tanpa tunggu lama member gua terus sentap yang lelaki naik atas. Tumbuk 2-3 das gilir-gilir. Yang perempuan gua kasi lempang kiri kanan pipi tiga kali. Meleleh air mata. Apa gua peduli! Hilang dara tak menangis pulak!

"Hello, JAIS!"

nota:
****
Ikut cerita sebenar, lepas nampak je, gua undur belakang slow-slow. Terus pergi cuci muka. Sambil-sambil tu gua beristighfar. Celaka. Sampai ke malam la tak boleh nak lupa.... Member-member yang lain gua kurang pasti. Ade sorang tu bawak henpon ade kamera. Wallahu'alam...

49 comments:

Cikli said...

lu call Jais buat apa!
Call la sprm.... pukul 1 pagi pon depa layan...

mr.syazwan said...

kalau gua kat situ

konpem tak terkawal da...

^_^

gedek! said...

Apasal call JAIS?

Call gua... Gua datang bawak kamera!

Biela Sapine said...

Haha. Gila dasat situasi tu

Kazaztan Team said...

kalu lu lempang gua tabik...

nurkaloi said...

hahahahahahahahaha

kire batu katenyer
len kali kasi kejutan terus jer laa
biau skit jantung terus

majulah sukan utk negara
yeay !!!

adess T__T

mae said...

peringkat saringan ke dah masuk final

Nur Misnan said...

dusshhhh... memang terbaek penumbuk tuh
kasi ajar sikit itu mamat

pompuan tuh sure punya
balik umah tgk pipi
lu dah kiss dia bro..
sure dia tak tdo malam pk pasal lu. hu3

alien said...

patut lu nyorok
pastu balik batu ke hape
pastu bace dialog ni ngn suara garau
"wahai manusia~!! aku anak Jins Shamsudin.. aku nak amik korang berlakon !!"
hehehehe

JIJI YU said...

gua dah join dah geng penagkap basah..

Emira Darmia said...

giler..tempat mcm tu pown ley maen sukan air...x jijik ke?? buatnye binatang masuk rongga² yg terbuka mcm mana?? bodoh² haih

Wahida Nasution Thakhrim said...

baling aje biawak.. biar diorang lari lintang pukang..

imah said...

bagus la kau lempang pompuan tu.. *clap clap clap

KUREKURE COMEL said...

cerita ganas...ciss...kalau mina dah lama kena sound..hehehe...


mina pernah sound dekat air terjun dekat kedah...yg pemes tu...

mslh nye...couple tu buat bodoh je...

kesimpulannya..mina tak garang...huahuahua...

Nerzhul said...

patut lu wat salah mata pancing kat diorang..bagi sangkut mata kail kat bibir...

Makbed said...

iskkk... kalau jadi depan mata aku agak nak wakpe tatau la.

aleen aiden said...

Yang perempuan gua kasi lempang kiri kanan pipi tiga kali. Meleleh air mata. Apa gua peduli! Hilang dara tak menangis pulak!

ikut yg ni je,xbace bawah lagi.wa dah syak cerita dah di olah mengikut kehendak pasaran.ngahaha

Mommy Fara said...

mmg gelak besar...

tibe2 biru di depan mata...

haru biru...

cemomoi said...

ooo baru tau kuak lentang termasuk dalam kategori ni... syabas mencegah kemungkaran dengan tangan!

beautiful_rose said...

cis...ingatkan ko lempang betul2...hampeh

Fida Husain said...

wah. situasi yang hangat . memang fida call jais dah kot

solo mum said...

memang brutal... tapi bior betul le brutal tu....

cikpia said...

asal ko tak tepon jais jer?? owh lupa, kat hutan lipur tadak coverage ek bro???

Raji berkata said...

hohoho igtkan betul kau cegah guna kuasa tadi ;D
xpe2 kte cegah guna hati jer kalau tak dpt kan..
nauzubillah negara islam pun dh mengamalkan gaya hidup bebas org barat T.T

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Hutan lipur mana tu?
Acara renang & tunggangan haram ni sudah sampai tahap gian bagi sesetengah insan yang hilang pedoman.
Kira ni masih kurang berani ... tu agaknya mencari lokasi terpencil & tersembunyi.
Kalau cukup saksi mata, boleh dibawa ke pengadilan Islamiah.

lavender harum wangi said...

hahahaha, mana 3gp nya?

J@J@ / Bini The Rock said...

kejap lagi keluar la kat yutiup ni karang! maklomlah 'sukan air peringkat antarabangsa~t'

huhu!

lorr..gua ingat lu lempang betol2 tadi..gua nak respek je kat lu.

gadisBunga said...

ramai kot buat cemtu....tak kire tempat. mmg pantang datok nenek la nak jadi bakal laki aku kalau spesis2 cenggitu.

eh, emo? hu~

Isa said...

lain kali sukan air kan pompuan tu.. beramai, yang jantan tu jadi penonton... baru gempak.. hahaha...

miya said...

bengom punya! tak tau malu. haih

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
”Maaf lama tak ziarah anda”

warrhhhhhh jom gi sanway lagoon mari kita main sukan air ... atau gi kolam renang awam dok nyelam sambil cuci mata....

pingat emas sukan selam pasti milik kita bersama

Miss Tira said...

Tindakan yang amat bijak untuk dilakukan. Amar makruf nahi mungkar.

Republic Aku said...

kiki...tunduk pandang batu konon...

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Brutal, hmmm ingatkan dah brutal tadi dgn couple tu...elok2 kuak lentang jadi terlentang terus. Kalau tak bagi pelempang, sergah pun dah OK Yob!

melle amir said...

ala dekat parking mekdi seksyen 3 shah alam pun salu, dalam kereta lagi

Berto said...

lu potong stim la, keh keh

whitecappuccino said...

seram..geram..

adan said...

pergh.. biar betul ternampak depan mata.. yg bawak kamera tu agak2 dapat tangkap tak? kalau dapat edar kat orang ramai.. tade tangkap2 punya.. lalala...

sila jangan buat okay...!

airazulaikha said...

erkk!! masya-allah

Ummu~Ishak said...

sepatutnya kisah yg sebenar kena betul2 lempang dan tumbuk

belum kira azab Allah lagi

ayunda maajis said...

ahaha sembang kuat tol la lu bro..ahaha

hentakbelipat said...

bekocak2 x lopak air tu bai...bile lu tarik pempuan tu lu terus lempang ke lu lepak jap isap rokok dlu sambil menghirup udara segar??

zaty luvlianncezzz said...

hahaha..bgos2

padan nuke dowg

lihat cni
sebab2 kena bela KUCING

zaty luvlianncezzz said...

hahaha..bgos2

padan nuke dowg

lihat cni
sebab2 kena bela KUCING

Qaseh dalia adelia said...

punah ranah ..hurmm

Amirrah Zawani said...

isk... sangap sangat lah kot sampai buat tak kita tempat.. sedih sungguh =_=

delarocha said...

tunggu dalam youtube

HEROICzero said...

get a room, people!

Woofer Storm said...

hahaaa ingat kan sukan air apa je ni...ngeeeeee

*kalau jumpa,lempang je puas2..hahaaa