apa barang

Apa barang

Wednesday, April 27, 2011

siri bercakap dengan kiai majid , engkau laksana bulan

" untuk melihat bulan di langit ,yang paling baik  Binokular satu laras.." kata kiai majid

 " bila guna satu laras . hanya perlukan mata sebelah kiri atau kanan " sambung kiai majid

" jika sudah melihat bulan, perasaan ingin kesana ..ingin kebulan " kiai majid sambung lagi

" untuk kebulan kita perlu roket ,tak ada roket tak boleh ke bulan" kata kiai majid

" hanya hamba sorang yang dengar , yang lain tidur .Seronok menaiki kapal layar dan mengantuk  makan nasi beras timbang " ujar bocah cilik kepada kiai majid

28 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak suka naik roket dik, kalau boleh makcik nak naik kibas.boleh

Isa said...

tunggu anak gua jadi angkasawan... hahaha...

lu imagine naik ke bulan di temani pramugari india, perghhh... macam heroin hindustan bro...

kimmy said...

Si bocah begitu tekun mendengar berbanding yg lain.

imah said...

bocah tu wedok ke lanang??

alien said...

bagus la budak kecik tu
lain2 tidur tu p balik lah

sharamli said...

untung jugak jadik perempuan.
tak perlu susah payah rasa nak ke bulan. bulan sendiri yang akan datang.

bungacahaya said...

Salam, tak sempat lg membaca betul2 blog ini. Brutal kah? Solokah? Apapun terima kasih sbb singgah kat blog saya. Sekian.

Prince Halilintar said...

yg lain tu xsampai2 lagi ke bulan ke??hahaha

bagus betul si bocah tu mendengar dgn penuh teliti...

Republic Aku said...

atau cuma anggaran kenyataan belaka.

Admin said...

Xmo p bulan..
nak p Mekah..huhuh

Cikli said...

masalahnya angkasawan nak ke bulan asyik bising nak tukar drebar. sedangkan drebar spare tak ada.

cemomoi said...

naik dengan sejadah terbang la pulak

cek chun said...

kalau dia je dengar,
maknanya jemaah lain semua dah mimpi ke bulan

gedek! said...

dalam tu... dalaaammmmm...

(komen Cikli lagi daaaalaaammmmm...)

Miss Tira said...

Jauh betul pandangan Kiai tu ye. Binocular tu dah ada ke belum tu. Haha.

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

tanya kiai masjid, napa bulan? ke bulat? hihi..

bujal X said...

dem~metafora sungguh~~~

kapal layar? sungguh olskool~he~~

DuniakuAbstrak said...

Bergantung kepada roket tersebut, roket yang sempurna maka cepatlah perjalanannya untuk tiba ke bulan

Waqheh said...

org naik ke bulan pakai kereta lembu..pergi bukit belacan mandi air susu...oh mak oh bapak dunia dah terbalik..

YuYun@HanleeYun a.k.a KuLaT_NaKaL said...

huh..politik..politik...

Ummu~Ishak said...

apa yg saya faham tak macam org lain faham.

saya terlebih advance kah?

**ilmu i'rab tak semua org boleh kuasai, haihhh

Daddy Ziyyad said...

Kalau rajin makan nasi beras timbang, 5 tahun sekali merasa lah dapat kain pelikat free dan air mineral.

HEROICzero said...

keh3x pandai kau susun ayat. =)

gadisBunga said...

aku dah kena pakai spek. tak nampak dah~

NOOR FATIN said...

wakakaa.. ok kot je makan beras timbang. hehe

ayunda maajis said...

cikgu aku ckp dulu sebelom ade binokular tu..org dok memuji2 la gurlfren dia sama mcm bulan..skang bila dh teropong nmpk bulan berlubang2..berkawah..dah bila puji awek mcm bulan kena marah pulak..wahaha

Cik Bidadari said...

sian kiai tu cakap punya cakap... alih-alih tinggal sekorat yoooo

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Brutal, kapal layar dah terbakor!