apa barang

Apa barang

Friday, May 20, 2011

Al-Fatihah untuk brutalsolo

" cuti sekolah bulan 6 ni kamu nikah.. mak dan tanya pada Cupcap dan mei9, kedua dua mereka ikut saja..kamu,jangan banyak dalih" kata puan k, nada tak buleh dibawa berunding

" sama je..Mak, nanti helmy nikah la.. lepas raya..' gua bercakap sambil tunduk sopan

" Lagi cepat kamu nikah ..lagi senang hati aku ni, apa sebab kamu tak mau nikah ,cuti sekolah ni..semua ahli keluarga ada..terkumpul .. apa alasan kamu? puan K sudah buat keputusan

" bukan apa mak , kalau nikah sekarang rugi ..nanti kena bayar zakat fitrah tiga kepala..kalau lepas raya saya bayar zakat fitrah untuk saya..sekarang harga beras melambung" saja gua buat suasana scene comedy...

" bulan 6 nikah ,itu aje yang mak tau.." kata puan k, tegas seperti  scene gerak khas



 nota:

sekarang baru gua tau apa makna kuasa Veto... bulan 6 kena nikah

59 comments:

Unknown said...

terbaekk la mak ko. nnt raye da kene decide nk lik mane :D

FVN said...

phewiit!
congratsss yo!

Ummu~Ishak said...

nak pi kenduri.sila jemput aku

Misz-ella said...

jgn lupa jemput. hihi.

Faaein Talip Roy said...

wah.. tak lama dah tu.. brape aribulan.. pergh.. nikah skali dua tu bro.. hahaha..

mesti adil bro.. jangan lupa tu..

beautiful_rose said...

selamat bakal pengantin baru bro.............

nurmisnan said...

huhuhuhu.... memang brutal mak lu brother
dah ada calon ker?? jangan lupa
jemput.. aku pasti datang...

tahniah bukan alfatihah.. hahahaha

Menusuk Hati said...

tahniah!anak pertama kalau lelaki nak bagi nama apa?(advance tak soalan aku?)

Ilaasuhailaa said...

wahhh!!! untung bdn..da nak nikah..hehe

CikAizA said...

hahahahah... Al-Fatihah untuk mikeee...

Anonymous said...

berdebar tgk tajuk entry ni..hahaa..
tahniah!

Mak Su said...

jgn jadikan zakat fitrah sebagai alasan :)

Cikli said...

bro,
isu zakat ke isu zaka....r kah kah kah

Anonymous said...

tak payah buat kad kawen. ko taip2 je kat sini. senang!

nadiem sharmz said...

wah best nye mak main paksa kawen gitu...nk kawen gak la...hahhaha..tahniah!!!

Unknown said...

gile berkire nak bayor zakat..ahaha...

Fasihah Supian said...

biar benar nak menikah dah....

terokai seni said...

dapat 2 pahala, nikah dan bayo fitrah

Unknown said...

Bina Masjid, lagi cepat lagi baik.

Bidadari Syurga said...

sekali penyepak nak? nikah sekali nak... bayor sekali kira plak... huhuhuhuhuhu tacing... semoga berbahagia... eeeeeeeeeeeeeee... seram aja tengok... duk dap dup dap tak jantung hang la nie...? bulan 6 tu esok aja tau...?

Unknown said...

congrats =(

Melle Abadi said...

jangan lupa jemput

ibuintan said...

betul ke ni Brutal

tahniah ye... moga bahgia

Marhaenonymous said...

pergh..!!nikah sekali dua tuu..ko mmg brutal laa..hehe

mamai said...

tak ada jemputan ker

miya said...

nama bro helmy ke? hiks. SELAMAT BERNIKAH!

uncle gedek said...

aku pandai silat pulut....

itu pon kalau kamu sudi....

(mengharap)

nadrah zainuddin said...

senang gilaa nak kawen. haha congratss.

sabdakalam said...

...kene tukar nama blog lah pas nih..

alang said...

haha. Congrate bro!

Anonymous said...

"isu zakat ke isu zaka....r kah kah kah"

HAHAHAHA

Kap said...

tapi kau jangan lupa,
masjid perlukan simen.
simen lagi mahal dari beras :)
cepat kahwin cepat.

Nasuha Suhada said...

tahniah! selamat bernikah! :)

Prince Halilintar said...

bende yg baik eloklah dicepatkan..congratz bro..

ong ong kedek kedek said...

fuh, nasib baik la kuasa veto bab kawin ni masih gua yang pegang, bukan mak gua hahaha

Dr K said...

mak kau umpama US, kau umpama Zimbabwe..so sila akur dgn kuasa veto..miahahahha..

Congrats lah bro..selamat bernikah..

Wahida Nasution Thakhrim said...

yay!! kuasa veto dah jatuh!!

ina mail said...

ibu je ada kuasa veto.

Noor Fatin said...

sapa calonnya?? keh3

Hafiz Hashemi Johaini said...

lepas ni ko kena tukar. jadi brutaltrio.
anyway , welcome to the club bro :D

Unknown said...

hahahaha kasi asah itu keris sekarangg!!

Hantu Kak Limah said...

hehehehhehehehhehehee....sampai sudah ajal keterunaanmu... ...keh..keh..keh...
3 kepale..bole ke...
abang salleh sapu 4 kepale terus...hahahhahahha...

SweetyAzimah said...

tahniah :)

Muhamad Zaki Zafir said...

haha..selamat nikah.

Juggalo@bloggerpuaka said...

cerita orang bodoh! kah kah kah!

Daddylicious said...

selamat berkhawin...cepat kahwin cepat dapat anak pulak...

ISA said...

mari lihat siapa yang kenaaaa..!!!! hahahaha...

cik ciput said...

lepas ni kena tukar nama la jawabnya..b.r.u.t.a.l.t.a.k.s.o.l.o.d.a.h..haha =)

therosputih said...

aku frust....hakhakhak

ayunda maajis said...

wakakaka..madam dh bersuara..mana boleh lawan wei..syurga kt bawah kaki ibu..huhu

Berto said...

dah ada calon belum wei?

little ain said...

org dah kecewa ni. ingatkan brutalsolo tunggu org. hahaha.

bytheway, congratulations. selamat bernikah :)

cek chun said...

konon-konon kena gertak la tuh. cehh..

niway, congrate in advance.

eLL said...

perghhhh

pengantin baru laju...

tinggal beberapa hari lagi

Nerzhul said...

yay minggu depan la bulan 6.

Emira Darmia said...

fuyooo best...kahwen 2 sekali harung...bagus²

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Brutal, baik awak kasi kad jemputan kat akak dan YOB ISA, kita ni berjiran, afdhal jemput jiran. Kalau tak, kami berdua tetap gate-crash awak punya kenduri. Err...kawin sampai 2 bini ke? Dasatlah miker nih!

imah said...

HARUSLAH KAWEN ^^

Anonymous said...

tumpang bahagia...

congrates beb..!