apa barang

Apa barang

Monday, May 23, 2011

siri kulup sakah ( jin di warung makan )

seorang kawan gua sudah habis belajar di pakistan dan yaman ,belajar bab agama agama.
beliau ke pakistan semasa berumur 12 tahun ,mengikut tabligh ..dan sambung belajar ke yaman
beliau terbaca pasal post bro kulup sakah ,pasal makan. makan..tapi bro kulup ,makan kedai makan baik..ni kawan gua nak certa bab lain pasal kedai makan jugak

bila cerita pasal kedai makan ..beliau kedai makan yang di jalankan oleh ibu beliau

" mak aku jugak dulu niga kedai makan " kata beliau

" tau..tau.." aku bercakap sambil makan dengan sopan

"maju.sungguh " jujar beliau..mata merenung jauh

" ha ..ha " kata gua ,mulut tengah penuh

" mak aku, mengaku  bela jin..supaya kedai makannya tidak diganggu oleh peniaga lain" ujar beliau

gua diam...mu tak diam ..dulu selalu gak makan kedai mak beliau...

"bila ,aku balik.,.ilmu  ada sikit sikit ini,aku nasihat pada mak...tu yang mak aku berhenti meniaga kedai makan... kan tahun lepas mak aku kemekah.. aku sebagai anak ,mengharap sangat dosa mak aku terampun.." ujar beliau..kepada gua

" emak ,engko untung,ada anak yang baik seperti engko ni" gua cuba ubah tajuk..tak rasa seram certa pasal jin ni tengah hari... dan nak certa bab agama agama yang syok waktu senja sampai kesubuh baru ok..


nota:
tajuk tak tau nak bubuh apa, saja bubuh nama kulupsakah nak mancing undi

20 comments:

Prince Halilintar said...

jgn main jin2 ni..nanti mkn diri..

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

hhahaha

hana nabihah said...

huhuhu no komen ! :p

gadisBunga said...

mak dia masak taruk jintan manis tak?

pisau belati said...

erk,ini meragukan...

Isa said...

banyak pusing aaarrrr...

aleen aiden said...

cis!sambil menyelam minum air.sempat pancing undi ye!keh3

kulupSakah said...

blog top macam kau ni pun perlu pakai pelaris untuk oopancing undi ka? haisyyy!!

kulupSakah said...
This comment has been removed by the author.
DuniakuAbstrak said...

jangan jin tu berkumuh dekat makanan sudah

gedek! said...

kulup sakah yang sama aku kenal ke ni...?

Aimi dan Pakcik Hashim said...

tengahari pon ko takut

Mr feckry said...

wa ade member name die kulop tunggal

adek dah besar said...

jin ni kadang kala ada yang rock dan ada yang ustaz ustaz.

JIJI YU said...

hehe..leh tahan jugak kalo buat meeting ngn jin

ayunda maajis said...

tajuk kau keji bro..undi kau dh tercabut 1..cisss

mamai said...

nak undi saper tu,,,,,tau kulup sakah mati kena sekeh hahahaha

- GC - said...

mak dia jadi ker buang jin2 tu sume lps di nasihatkan oleh anak beliau??

Nerzhul said...

mak beliau guna jin untuk self defense...

Cikli said...

jin marketing pun ada ye..bro