apa barang

Apa barang

Wednesday, July 13, 2011

Nikmati walaupun perkara kecil

" la ..duduk di luar ".. sepa cupcap buat buat terkejut

" yep " gua bersuara pelan sambil jeling harakah ,sambil jeling bini di depan

"  Buat apa ? "tanya Cupcap lagi ,sambil  menghulur durian tembaga ( durian tembaga isinya kuning dan bersih )

"Minum milo Kotak..Tadi beli kat 7e, kata gua  sambi letak harakah

" setakat nak minum Milo ,suruh la cup  buatkan,sebaldi pun boleh ." katanya ada protes

" Nikmati walaupun  hanya milo kotak " kata gua lagi

"Susah kalau dah kemaruk milo ni" ujar cupcap sambil kemas piring durian angkat ke dapaur


nota:
bab milo sebaldi tu ,gua tak berani cabar..karang bila dah banyak, dah tak ada nikmatnya milo ni

26 comments:

senyumSOYA said...

btoi2...nikmt sikit lgy terasa..^^!

kakcik said...

Nikmat bila sedikit, membazir bila banyak. :)

luahfikiran said...

SALAM,
MILO AIS LAGI BEST ! TAPI GULA MESTI KURANG UTK SEWAKTU DGN USIA !

Prince Halilintar said...

minum untuk hilangkan dahaga di tekak je..hehe

H.J said...

cabar je milo sebaldi..tak hbs pass kat sini.haha

Nazz@Purple said...

milo..try minum dlm botol susu lak...lagi nikmat kot..

Mr feckry said...

betul beb, kengkadang yang sikit tu sedap

cikpia said...

tetiba aku teringin makan biskut kering tabur milo..... arghhh!!!!

FarhanaDr said...

Perkara-perkara kecil dalam hidup ni laa yang orang selalu tak nampakkan nikmatnya. Enjoy!! :)

Hanis MY said...

nak durian bro hehe...
silalah sesat2 kan diri lagi di blog patik...

nurkass said...

haha..
kang ada yg boroi dek milo..sape nak jawab..

gadisBunga said...

yg sikit-sikit tu yg nikmat sebenarnya. :)

abglan said...

Huh.... ! best gak idea milo sebaldi tue... boleh dipraktikkan ketika marah, pasti berkesan.

gedek! said...

"less is more"

Bro ahmad said...

milo ais kegemaran bro..best2 tapi tak suka letak susu..buat pekat2 1tin besar seminggu je habis..tak payah taruk gula..D

muhamad hanif said...

betulbetul !

Bidadari Syurga said...

tu perli2 manja tu namanya...

p/s: heeeeeeee... lepas tu sure tak nak milo lagi bro...

izfanora said...

kadang perkara yang kecil kita terlepas pandang sampai terasa yang besar itu lebih baik.. :)

tanpa 10sen, susah nak cukupkan RM10. dalam maksudnya, tinggi takrifannya. :)

dwaty said...

org kata milo ni tak baik tuk kesihatan... tapi ada ku kesah... hehehehe

Pyka Rahmat said...

minum air manis banyak banyak tak sihat, heh

kueh bakar said...

brusol..

its never too late.haha

Pencacai Alim said...

ziarah sahabat lama..

jaga yg kecil sbb ianya akan jadi besar

ahsfantasy24 said...

syukuri nikmat yg kecil..
itu yg terbaik :)

Jom Jenguk:
Kamu Melayu? Apa kamu tak sayangkan bangsa? Tak cintakan Bahasa? Tak terfikirkah tentang anak-anak kampung? Jangan pentingkan diri sendiri! Jangan hina dan perlekeh bahasa kita!

FasiHaH SupiaN said...

setuju kat bro.....selalunya yg sedikit ni lebih dihargai....bila banyak, lain dah rasanya..

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

milo dalam kotak lagi sedap dari milo mamak

karl said...

kecik ati bini :P