apa barang

Apa barang

Monday, September 12, 2011

C.ronaldo portugis/ f Lampart england/ A.roben belanda / Shinji Okazaki jepun

Ada dua sijil . Spm dan pmr
yang Pmr gua dapat 8 A
yang Spm gua dapat  6A1 ( pangkat 1)
kerana ada sijil -sijil ini gua belajar jauh berenang dilautan .
Tapi hari ini  baru  gua sedar ..Gua tak patut dapat keputusan penuh macam tu
sebab dulu masa jawab kertas kertas   gua tulis  british tu penjajah
sebab gua tulis 31 .8. 57  tu negara tercinta mendapat kemerdekaan



nota :
selama ni yang muda mudi berpeluk dan bertempek sorak di malam 31/8 setiap tahun tu jadah apa...buat anak ?

27 comments:

teyhah said...

jyeahh!

Bidadari Syurga said...

kenapa setiap entry awak buat saya jatuh cinta? akal manusia tak sama awak. yang mana tersedar... pasti akan rasa 'pedih' bila tengok manusia yang bersorak...

p/s: saban waktu yang veteran selalu menceritakan kisah perang zaman mereka dan 31 ogos seperti melupakan jasa orang/keluarga/kawan2 yang berjuang tanpa perlu rasa bangga... yang saya nie dok dengar kisah mereka rasa "tak pernah bacapun dalam buku sejarah kisah yang mereka utarakan..." byk yg tersimpan... macamanalah depa la nie nak hargai sejarah. yang kat buku semuanya tak lengkap

MR. SYAH said...

kerana mahukan kebebasan.. manusia sekarang jadi terlalu bebas..

pembaris said...

31/8/2011 gua makan malam dengan keluarga

Nur Misnan said...

kelemahan manusia...

Maulidul rasul blh kira anak muda
menjerit2 berselawat...

Cik Ina Do Do Cheng said...

Tetibakan teringat buku sejarah masa cik ina sekolah rendah. subjek yang paling cik ina suka.

Wadi AR said...

gua TAK penah sambut

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Brtal,
Wah terer miker score A dlm sejarah!

Fida Husain said...

leka benau tu.
:)
lama benar tak ke sini

karl said...

kalau macam tu aku lagi terer dari lu la bro, aku punya spm aku dapat 7 A1, lol. tapi aku blaja kat uitm je :P

pasal sejarah tanah air ni, lepas aku bukak website Kor Risik Diraja baru aku sedar silibus sejarah yg aku belajar masa sekolah rupanya ditulis berdasarkan kepentingan strategik pihak perisikan. pi la godek2 web dorang, ada dalam senarai tugas dorang antaranya ..memastikan sukatan pelajaran sekolah selaras dengan kepentingan perisikan negara..

bagus jugak Prof tu keluar statement macam tu,baru orang terfikir nak mengkaji semula sejarah tok nenek moyang dorang

geeds said...

kita da terlalu lama didalam comfort zone.

Waqheh said...

objection yang arif..

imah said...

oh.. apa saya mahu kata??

saya masih budak kecil,
yang jahil..

masih masih belajar hidup di dunia yang huru hara..

ORLANDO AHMAD said...

saye yg masih mentah ni dah keliru

JIJI YU said...

muda mudi bikin kemerdekaan

Cikli said...

ingatlah, mulai hari ini.
31 Ogos 2011 adalah tarikh keramat kerana ianya hari raya kedua aidilfitri kita .

Abd Razak said...

Dengan sebab bebas jadi leka dan lalai..

Fa-T said...

brader bersabar lah.. kerna A1 pada sejarah gua juga membuatkan gua ni tertipu dan menipu...

alien said...

aku pun dah keliru, apa makna kemerdekaan negara kita ni

mamai said...

itu malam muda mudi buat onar hehehe god save the queen

Mommy Fara said...

Tajuk entry tu bukan pujaan rakyat Msia ke?

Kuikuikuikuikuik...

aeisyah hanum said...

fuh?~terbukak sikit mata tengok result SPM ngn PMR tu bro..

Prince Halilintar said...

sungguh menarik entri ni bro..gua like..=)

Afikah Aziz said...

setuju komen cikli keh3x :P

nub said...

once again....

kita merdeka ka kita jilat bontot depa?...

senyumSOYA said...

merdeka pda nama..
pemikiran masih dijajah..
bijak british.. ^^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

semalam gua cari tali ukur kedalaman hati masih belum dapat jawapan