apa barang

Apa barang

Thursday, September 8, 2011

BLACK HAWK DOWN DAN BUKIT KEPONG

Rasa tak kick kalau tak sentuh pasal dua filem

Kita marah, bila filam Black hawk down  lari dan menyimpang jauh dari fakta .kita marah bila nama askar kita tak di angkat jadi hero .kita kata filam propaganda

Bukit kepong kita terima pulak bulat bulat..pelik


nota:
lantak koranglah,kalau korang suka di tipu dan di bodohkan

31 comments:

ORLANDO AHMAD said...

skang ni ramai jadi ahli sejarah tak bertauliah, bila timbul isu agama ramai yang nak jadi mufti, bila timbul isu sejarah mcm gitu la jugak kesannyer...

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
MALAS NAK KOMEN ! KITA SESAMA SENDIRI BERGADUH, SAPE YG UNTUNG ?

Cik Ina Do do Cheng said...

Ramai yang suka menangguk diair keruhkan. tak pek den nak nolong.

JIJI YU said...

terima buta je

Chik Att said...

gunakan aqal dalam menilai ....

Eye_nee said...

Ramai nak tunjuk hero bila isu ini di hebohkan ...lain yg dikatakan lain pula berita dituliskan...hrmmm..Bangsa ku..Bila la akal percuma ini akan digunakan sebaik-baiknya....

Berto said...

yaa, Malaysia Boleh!

Wadi AR said...

malaysia mmg begitu

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,kifkifkif..
ilex2 sap okok lu...hahaha

mae said...

ape yang tv bagitau wajib percaye. kalau tak percaye bende yang wajib percaye berdose. lagi parah lagi kalau tak pecaye ape tv bagitau lu dah duduk level pengkhianat negara...keh..keh..keh...

Mommy Fara said...

Org nie nak menang. Org tu nak menang.

Boring!

Cerita mcm nak rak. Tp mengundi tetap tak!

Pelik!

Err...Selamat Hari Merdeka!

Nur Misnan said...

fenin2...

Prince Halilintar said...

hmm...biaselah ade je yg xkene

Hantu Kak Limah said...

minda telah di kepong...hua...hua..hua....

Bidadari Syurga said...

bukit kepong...? hurmmmm tak tahulah... kita baca sejarah... hargai sejarah... apa yg ada dibuku... tetapi yang mengulang cetak tu agak kalut difikiran...

p/s: sabar tau... org darah manis ni kena selalu byk sabar....

Mr feckry said...

sejarah 25 rasul juga best

aiko kato said...

totally agree, we tend to see apa yg ada di luar tetapi yg kt dlm ni, ppl tend to be blind...br la malaysia..kan??;)

p/s: black hawk down sgt best ok..;)

Waqheh said...

yg terima tu buta bulat2..tapi yg menolak tu buta tak bulat2? disini bukan masa kita nak cari sapa benar sapa salah beb...hari ni baru nak bangkit soal ni pa hal...lu sabu ke, lu mat indera ke, lu najib ke lu mahathir ke, lu nik aziz ke, lu anwar ke, lu pelaq ke..mampoihhh kat hangpa...soalnya melayu ni nak jadi apa?

mamai said...

suka bukit kepong sebab macam citer kombat

maCy said...

um.. cuma barangkali tidak tahu sejarah sebenar utk keduanya.. cuma salah fakta.. err, cte pe tu

senyumSOYA said...

err...melayu makin layu..

kita?
dia?
mereka?

errr...

pembaris said...

Bukit kepong kita boleh tengok free kat tv1.black hawk down kita kena bayar - tgk wayang/beli dvd/tgk kat astro

delarocha said...

orang kita memang suka dipuji.

Kimmy Kazuma said...

Banyak fakta sejarah yang disembunyikan. Bro, Tahniah. Selamat Pengantin Baru....sekali lagi:)

kueh bakar said...

sebelum ni tak terpikir pun bukit kepong ada 'konflik' seperti ini..

org yg menanglah yang menulis sejarah...

nub said...

kita merdeka ka kita jilat bontot depaa...?

ayunda maajis said...

aku suka citer bukit kepong la bro..huhu

HEROICzero said...

dan bukit kepong sendiri punya banyak versi . dari sisi beza . yang sana pertahan versi mereka , yang sini masih dengan versi mereka . kita ditengah2 terlopong terima semua .

Cikli said...

bro, ada yang ingat bukit kepong tu di kepong, selangor

makcikkantin said...

bukit kepong made in malaysia....black hawk down made where?

~SaL IjOu~ said...

cuma mampu geleng2~